ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Τετάρτη 20 Μαΐου 2015

Έβγαλαν τα… μάτια τους

Άβολο αποτέλεσμα και για τους δύο! Ατρόμητος και ΠΑΟΚ έμειναν στο 1-1, σκορ που έφερε με το… καλημέρα «αφεντικό» τον Παναθηναϊκό, ενώ κράτησε τους Περιστεριώτες χαμηλά. Ρεσιτάλ επεμβάσεων στο φινάλε.
Ατρόμητος και ΠΑΟΚ αγωνίζονταν στο Περιστέρι, αλλά ο… Παναθηναϊκός το χάρηκε περισσότερο!
Κι αυτό διότι οι δύο ομάδες έμειναν στο… άβολο 1-1 και έτσι οι πράσινοι με το καλημέρα στα πλέι οφ, ξέφυγαν δύο βαθμούς απ’ τον Δικέφαλο του βορρά, ενώ η ομάδα του Νιόπλια δεν κατάφερε να αξιοποιήσει την έδρα της κι έμεινε χαμηλά.
«Δυνατό» το παιχνίδι, με τους κυανόλευκους να προηγούνται στο 7’ με τον Αγκουαζί και τους Θεσσαλονικείς να ισοφαρίζουν στο 31’ με τον Περέιρα.
Μετά το 80’ χάθηκαν… ένα κάρο ευκαιρίες με τον Ιτάνζ -κυρίως- να αρνείται δις το «χρυσό» γκολ στον Καραμάνο και τον «κρύο» Μπάρκα (που μόλις είχε περάσει σαν αλλαγή) να κάνει το ίδιο σε ισάριθμες περιπτώσεις.
Η βαθμολογία των πλέι οφ:
Παναθηναϊκός 5
ΠΑΟΚ 3
Αστέρας Τρίπολης 1
Ατρόμητος 1
Το ματς
Για τους ουδέτερους και τον Ατρόμητο δεν μπορούσε να ξεκινήσει καλύτερα ο αγώνας. Διότι ο -μετέπειτα ήρωας- Ιτάνζ έκανε κακή έξοδο, ο Αγκουαζί «εκτέλεσε» από κοντά και μόλις στο 7’ άνοιξε το σκορ για τον Ατρόμητο (παρά την ανεπιτυχή προσπάθεια του Κίτσιου να σώσει πάνω στη γραμμή). Οι Περιστεριώτες είχαν αυτό που ήθελαν και έδειχναν να το κρατούν άνετα, με τον ΠΑΟΚ να ‘χει σαφές πρόβλημα στον άξονα και να ‘χει χάσει τον χώρο του κέντρου.
Λίγο μετά το 20’, οι Θεσσαλονικείς έδειξαν να βγάζουν μια αντίδραση (κι ενώ μέχρι τότε οι Μακ και Περέιρα ήταν… άφαντοι, ενώ ουσιαστικά είχαν μια φάση με μια κεφαλιά του Αθανασιάδη). Και ενώ δεν φαινόταν πως υπάρχει… τρόπος να ξεκλειδώσει η άμυνα των γηπεδούχων, εν τέλει ο Περέιρα βρήκε το «κλειδί»! Μετά από σύγχυση και φάση διαρκείας, ο Τζιόλης τροφοδότησε -με εξαιρετικό γύρισμα- τον Αργεντινό και ο… Φανούρης από κοντά (31’) έγραψε το 1-1, δίνοντας το φιλί της ζωής στον Δικέφαλο του βορρά. Οι φιλοξενούμενοι έβγαζαν περισσότερο πάθος πλέον, όμως ο Ατρόμητος ήταν αυτός που παραλίγο να ανακτήσει τα ηνία, αν ο Ιτάνζ δεν έλεγε «όχι» στον Ναπολεόνι.
Το πρώτο μέρος δεν το χαρακτήριζες σκληρό. Το δεύτερο -βασικά την εκκίνησή του- εύκολα, με τα φάουλ να διαδέχονται το ένα το άλλο και να χάνεται ο ρυθμός στην αναμέτρηση. Βέβαια, μέσω ενός τέτοιου, λίγο έλειψε ο Πίτου Γκαρσία να βρει δίχτυα, αν είχε σημαδέψει… χιλιοστά πιο δίπλα. Το τέμπο είχε αρχίσει να πέφτει, με τους δύο συλλόγους να μην βγάζουν φάσεις και το 1-1 να παραμένει… σβηστά!
Κι όμως εκεί που δεν φαινόταν να υπάρχει διάθεση και όρεξη για το… κάτι παραπάνω, μετά το 80’ οι δύο αντίπαλοι «ξύπνησαν». Και κυνήγησαν μέχρι τελικής πτώσεως το τρίποντο (έστω κι αν δεν δικαιώθηκαν). Ήταν όμως η σειρά των δύο τερματοφυλάκων να πουν πως «δεν με νικάτε με τίποτα»! Διότι απ’ τη μία ο Ιτάνζ έβγαλε δύο τετ-α-τετ με τον Καραμάνο (το τελευταίο μάλιστα στο 96’), ενώ απ’ την άλλη, ο Μπάρκας (που είχε περάσει σαν αλλαγή στο 82’ αντί του τραυματία Γκορμπούνοφ) είπε όχι τόσο στο γυριστό του Κλάους, όσο και στη βολίδα του Πόζογλου! Έτσι με τους δύο «κέρβερους» να παραδίδουν ρεσιτάλ, το 1-1 έμεινε ως το τέλος στο Περιστέρι. 
Ατρόμητος: Γκορμπούνοφ (82’ Μπάρκας), Γκαρσία (62’ Δημόυτσος), Κατσουράνης, Λαζαρίδης, Φυτανίδης, Κιβρακίδης, Κούρος (50’ Κοντοές), Αγκουαζί, Ούμπιντες, Ναπολεόνι, Καραμάνος.
ΠΑΟΚ: Ιτανζ, Ρατς, Κίτσιου, Τζαβέλλας, Βίτορ, Κάτσε (85’ Πόζογλου), Νομπόα, Τζιόλης, Μακ, Περέιρα, Αθανασιάδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου