ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Τετάρτη 13 Μαΐου 2015

Διπλό ημίχρονο, Μπάρτσα τελικό!

Η Μπαρτσελόνα έπαιξε μόνο στο πρώτο μέρος και της αρκούσαν τα δύο γκολ του Νεϊμάρ για να περάσει στον τελικό του Βερολίνου παρά την ήττα 3-2 από την Μπάγερν.
Η ομάδα του Λουίς Ενρίκε είχε κάνει τη δουλειά από το πρώτο ματς και παρότι βρέθηκε να χάνει μόλις στο 7' της ρεβάνς χρειάστηκε μερικά λεπτά μαγείας και τον εκπληκτικό Τερ Στέγκεν για να τσεκάρει την παρουσία της στο Βερολίνο. Οι Μπλαουγκράνα πήραν δύο γκολ από τον Νεϊμάρ από δύο ασίστ του Σουάρες και παρά την καλή εμφάνιση της Μπάγερν (γκολ οι Μπενάτια, Λεβαντόφσκι, Μίλερ) προκρίθηκαν στον 7ο τελικό του στη διοργάνωση. Οι Καταλανοί έγιναν η πρώτη ομάδα ever στο Champions League με δύο παίκτες με 9 γκολ και πάνω (Μέσι 10, Νεϊμάρ 9), με τον Σουάρες να βγαίνει προληπτικά στο ημίχρονο και τον Τσάβι να γίνεται ο πρώτος με 150 συμμετοχές στον θεσμό.
Από το πρώτο πεντάλεπτο φάνηκε πως θα πάει το πράγμα στο ματς. Από μπαλιά του Ντάνι Αλβες ο Ράκιτιτς βγήκε από δεξιά, έκανε το διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή και ο Νόιερ έπιασε δουλειά. Δύο λεπτά αργότερα η Μπάγερν άνοιξε το σκορ όταν ο Τσάμπι Αλόνσο εκτέλεσε το κόρνερ, ο Μπενάτια νίκησε τους πάντες στον αέρα και τον Τερ Στέγκεν για το 1-0. Η χαρά και η... ελπίδα των Βαυαρών κράτησαν για 7 μόλις λεπτά αφού στο 14' ο Μέσι έβγαλε στην πλάτη της άμυνας τον Σουάρες που έδωσε πάρε-βάλε σε κενό τέρμα στον Νεϊμάρ που έκανε εύκολα τη δουλειά (1-1). Το ματς είχε ανοίξει εντελώς, στο 19' ο Τερ Στέγκεν έκανε εκπληκτική επέμβαση στο παραθυράκι στην κεφαλιά του Μίλερ μετά τη σέντρα του Λαμ από δεξιά για να ακολουθήσει ένα τρίπλεπτο με καθαρές φάσεις. Στο 27' ο Λεβαντόφσκι ύστερα από την πάσα του Μίλερ είδε τον Τερ Στέγκεν να πέφτει και να μπλοκάρει, κάτι που έκανε στο επόμενο λεπτό ο Νόιερ στο γεμάτο σουτ μέσα από την περιοχή του Μέσι.
Στο 29' ο τερματοφύλακας της Μπαρτσελόνα έπεσε και έπιασε σταθερά τη μπάλα σε σουτ του Μίλερ. Στο ίδιο λεπτό οι Μπλαουγκράνα πήραν το προβάδισμα όταν ο Σουάρες τιμώρησε την άμυνα της Μπάγερν που ήταν στο κέντρο και πέρασε στον Νεϊμάρ που έκανε το κοντρόλ και εκτέλεσε από κοντινή απόσταση τον Νόιερ (1-2). Στο 38' ο Σβάινσταϊγκερ έκανε ακόμα μία κεφαλιά για τους γηπεδούχους αλλά ο Τερ Στέγκεν απέκρουσε εντυπωσιακά με το ένα χέρι σε κόρνερ. Στο 40' ο Γερμανός κίπερ της Μπάρτσα έκανε ίσως την κορυφαία επέμβαση της φετινής διοργάνωσης. Απέκρουσε το κοντινό βολέ του Λεβαντόφσκι με απλωμένο χέρι και ενώ η μπάλα πήγαινε προς τα δίχτυα του πρόλαβε να γυρίσει και να την προλάβει πριν περάσει ολόκοληρη την γραμμή. Το πρώτο μέρος βγήκε με 1-2.
Το δεύτερο μέρος δεν είχε καμία σχέση με το πρώτο, με τις φάσεις να είναι σαφώς λιγότερες. Παρά το γεγονός αυτό, η Μπάγερν κατάφερε να πετύχει δύο γκολ και να φτιάξει κάπως την εικόνα της παρά τον αποκλεισμό. Το ματς δεν είχε ρυθμό στην επανάληψη και... κάπως πήγε να ξυπνήσει με το γκολ του Λεβαντόφσκι στο 59'. Ο Πολωνός χόρεψε με όμορφες ντρίμπλες τον Μασεράνο και με πλασέ στη γωνία από το ύψος της περιοχής έκανε το 2-2. Αυτό ήταν το γκολ Νο23 σε 40 αγώνες στο CL για τον πρώην επιθετικό της Ντόρτμουντ. Με την Μπαρτσελόνα να κάνει καθαρά συντήρηση δυνάμεων, οι γηπεδούχοι είχαν την κατοχή και προσπάθησαν για τη νίκη, την οποία πήραν ουσιαστικά στο 73' με το εξαιρετικό πλασέ από το ύψος της περιοχής από τον Μίλερ μετά το στρώσιμο του Σβάινσταϊγκερ (3-2).
Μπάγερν Μονάχου (Πεπ Γκουαρδιόλα): Νόιερ, Ραφίνια, Μπόατενγκ, Μπενάτια, Αλόνσο, Λαμ (68' Ρόντε), Σβάινσταϊγκερ (87' Χάβι Μαρτίνεθ), Τιάγκο, Μίλερ (87' Γκέτσε), Λεβαντόφσκι.
Μπαρτσελόνα (Λουίς Ενρίκε): Τερ Στέγκεν, Αλβες, Πικέ, Μασεράνο, Αλμπα, Μπουσκέτς, Ινιέστα (75' Τσάβι), Ράκιτιτς (72' Ματιέ), Σουάρες (46' Πέδρο), Νεϊμάρ, Μέσι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου