ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Κυριακή 10 Μαΐου 2015

Χαμογελά κι ας… έχασε βαθμό

Το γκολ του Ατρομήτου στην Καλλονή έκοψε έναν βαθμό εν όψει των πλέι οφ από τον Παναθηναϊκό, που όμως με το 3-1 κόντρα στον ΠΑΣ και τον τρόπο που αγωνίστηκε έδειξε ικανός να είναι πρώτος στο τέλος.
 Δεν χαμογέλασε όσο θα ήθελε ο Παναθηναϊκός με το 3-1 κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα. Οι «πράσινοι» μετά από καιρό έδειξαν πολύ καλά στοιχεία κι έβγαλε όταν χρειάστηκε ποδοσφαιρικό εγωισμό διορθώνοντας στο δεύτερο ημίχρονο τα λάθη του πρώτου μέρους.
Κι ενώ το 0-0 του ΠΑΟΚ στη Νέα Σμύρνη κόντρα στον Πανιώνιο του ήρθε… κουτί, το γκολ με το οποίο ο Ατρόμητος πήρε 1-1 στην Καλλονή, του έκοψε ένα βαθμό εν όψει πλέι οφ.
Αν και προηγήθηκε στο 4’ με τον Κλωναρίδη, το «τριφύλλι» δέχτηκε στην επόμενη φάση γκολ από τον Ίλιτς και για ώρα κινδύνεψε να δεχτεί και δεύτερο. Σαφώς βελτιωμένοι στο δεύτερο και με το 4-2-3-1 του Αναστασίου να αλλάζει την εικόνα του αγώνα, ήρθαν τα τέρματα των Καρέλη (50’) και Λαγού (60’) που έδωσαν το «τρίποντο».
Το ματς
Για… τέσσερα λεπτά όλα κυλούσαν υπέροχα για τον Παναθηναϊκό και τους φίλους του στη Λεωφόρο. Σε εκείνο το χρονικό σημείο και από μια υπέροχη «ποδιά» στου Κλωναρίδη και δυνατό σουτ οι «πράσινοι» άνοιξαν το σκορ στην πρώτη καλή στιγμή που δημιούργησαν.
Αυτό που ακολούθησε με τη σέντρα κιόλας του ΠΑΣ ήταν απλά μια πρόγευση του τι θα ακολουθούσε και όχι μια άσχημη παρένθεση, όπως σίγουρα θα προτιμούσαν οι γηπεδούχοι. Έχοντας τρομερά προβλήματα στο ανασταλτικό παιχνίδι και με το τετράγωνο από τη μεγάλη περιοχή μέχρι το κέντρο να αποτελείται από παίκτες που πελαγοδρομούσαν, οι φιλοξενούμενοι όχι μόνο ισοφάρισαν ένα λεπτό μετά το γκολ που δέχτηκαν με τον Ίλιτς, αλλά στη συνέχεια κυριάρχησαν σε τέτοιο βαθμό που να μπορούν να θεωρούν τους εαυτούς τους αδικημένους από το 1-1 του ημιχρόνου, όπως μαρτυρούν οι τέσσερις σπουδαίες ευκαιρίες που δημιούργησαν.
Ίλιτς και Τσάβες έδειχναν διαρκώς τις πλάτες τους στους αντιπάλους τους, ο Μανιάς κέρδισε πολλές μονομαχίες από το ιδιαίτερα ευάλωτο δίδυμο των Κουτρουμπή και Τριανταφυλλόπουλου αναγκάζοντας τον Αναστασίου να αλλάξει… μυαλά.
Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού γύρισε το σύστημά σε 4-2-3-1 με την ελπίδα πως η παρουσία των Λαγού και Ζέκα ως αμυντικά χαφ θα έβαζε ένα τέλος στην πράσινη αμυντική τρικυμία και η χρησιμοποίηση του Καρέλη στην κορυφή θα έφερνε μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα μπροστά.
Αυτή αποδείχτηκε η κίνηση-ματ! Ο επιθετικός του Παναθηναϊκού αφού προειδοποίησε με σλάλομ τύπου… Μέσι στις καθυστερήσεις, «καθάρισε» με κεφαλιά στο 50’ για λογαριασμό της ομάδας του, πετυχαίνοντας το 13ο φετινό τέρμα του στη Superleague –όσα και ο Μπεργκ. Οι «πράσινοι» δεν εμφάνισαν αντίστοιχη αδράνεια μετά το γκολ που πέτυχαν και υποψιασμένοι από την προηγούμενη αντίδραση του ΠΑΣ, πίεσαν ακόμη περισσότερο με αποτέλεσμα να φτάσουν σε ακόμη ένα τέρμα με τον Λαγό στο 60’. 
Υπό το βλέμμα του Έκι Γκονζάλες που στο ημίχρονο βραβεύτηκε για όσα έχει προσφέρει στην ομάδα, ο Παναθηναϊκός έκλεισε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την κανονική περίοδο μιας σεζόν που είχε τα πάνω και τα κάτω της. Με αυτήν τη νίκη και την αντίδρασή του –κι ακόμη κι αν το αποτέλεσμα του Ατρομήτου στην Καλλονή δεν του επέτρεψε να ξεκινήσει με πλεονέκτημα στα πλέι οφ- δείχνει έτοιμος να επαναλάβει κάτι που έχει πετύχει παλιότερα ακόμη και με μειονέκτημα.
Να κατακτήσει δηλαδή την πρώτη θέση στο μίνι πρωτάθλημα και μέσω αυτής να πλησιάσει στο ποδοσφαιρικό «Ελ Ντοράντο», τους ομίλους του Champions League μέσω μιας θέσης στα προκριματικά της διοργάνωσης.
Οι συνθέσεις
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Στιλ, Μπούρμπος, Χουχούμης, Κουτρουμπής, Τριανταφυλλόπουλος, Λαγός, Ζέκα, Νίνης (80’ Ταυλαρίδης), Πράνιτς, Καρέλης, Κλωναρίδης (62’ Ντίνας).
Στον πάγκο: Κοτσόλης, Μαρινάκης, Μπερίσα, Δώνης, Μπούι.
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Βελλίδης (39’ Σωτηρίου), Μπέριος, Μιχαήλ, Ίλιτς, Ριβέρα, Χαρίσης (63’ Αυγενικού), Ναδάλες (64’ Κοροβέσης), Τσουκαλάς, Τσάβες, Στρούνα, Μανιάς.
Στον πάγκο: Ντάσιος, Γιάκος, Σκόνδρας, Σαπαλίδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου