ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Πέμπτη 16 Απριλίου 2015

Οι «Δράκοι»… κατάπιαν τους Βαυαρούς

Η Πόρτο δεν άφησε ανεκμετάλλευτα τα...δώρα της Μπάγερν και φιλοδώρησε με 3-1 τους Βαυαρούς, που έχασαν τα...αυγά και τα καλάθια στο "Ντραγκάο" και τώρα έχουν... βουνό ν' ανέβουν στη ρεβάνς!
Οι «Δράκοι» έβγαζαν φωτιές, πίεσαν από το πρώτο λεπτό ασφυκτικά τους Βαυαρούς και πήραν μια σπουδαία νίκη απέναντι στην ελλιπέστατη, αλλά και προβληματική στην άμυνα Μπάγερν. Ο Κουαρέσμα στο 3’ με πέναλτι και στο 10’, σε φάσεις που προήλθαν από τραγικά λάθη των Τσάμπι Αλόνσο και Ντάντε πήρε προβάδισμα με 2-0. Ο Αλκάνταρα μείωσε στο 28ο λεπτό, αλλά ο Τζάκσον Μαρτίνεζ στο 65ο λεπτό διαμόρφωσε το 3-1, μετά από μια ακόμα «γκέλα» του Μπόατενγκ. Το κακό για την Πόρτο, είναι πως τα δύο ακραία της μπακ, ο Ντανίλο κι ο Άλεξ Σάντρο χάνουν τη ρεβάνς, αφού είδαν κίτρινες κάρτες. 
Το ματς
H Πόρτο κατάφερε τον απόλυτο αιφνιδιασμό. Μόλις στο 2ο λεπτό με τον Αλόνσο 7-8 μέτρα έξω από την περιοχή της Μπάγερν, ο Τζάκσον Μαρτίνεζ τον πίεσε, του απέσπασε την μπάλα παλικαρίσια και πήρε το πέναλτι από τον Νόιερ, που για καλή του τύχη, είδε την κίτρινη, αντί για την κόκκινη κάρτα από τον Καρμπάγιο. Την εκτέλεση ανέλαβε ο φορμαρισμένος Κουαρέσμα που έγραψε το 1-0.
Εκεί δεν είχαν τελειώσει τα χειρότερα για την Μπάγερν. Ενώ στο 9ο λεπτό οι Βαυαροί, στην πρώτη τους επίσκεψη είχαν καλή στιγμή με κεφαλιά του Λεβαντόφσκι, στο αμέσως επόμενο λεπτό ήταν η σειρά του Ντάντε να προσφέρει απλόχερα ένα δώρο. Ο Κουαρέσμα, δεν είπε όχι, έκλεψε την μπάλα από τον Βραζιλιάνο και με δεξί πλασέ με το εξωτερικό έγραψε το 2-0, μόλις στο 10ο λεπτό. Οι «Δράκοι» είχαν πετύχει τον απόλυτο αιφνιδιασμό.
Η Μπάγερν έδειχνε σαστισμένη, μέχρι το 20ο λεπτό, όταν άρχισε να κερδίζει ορισμένα μέτρα και να πιέζει κάπως την άμυνα των «Δράκων». Μετά από τρία απανωτά κόρνερ που πέρασαν ανεκμετάλλευτα, οι Βαυαροί μείωσαν το σκορ, με τον Μπόατενγκ να βγάζει σέντρα και τον Αλκάνταρα λίγο ποιο μέσα από το σημείο του πέναλτι και αριστερά να γράφει το 2-1. Κάπου εκεί οι δύο αντίπαλοι, άρχισαν να είναι πιο επιφυλακτικοί και η Πόρτο είχε μόνο μια καλή στιγμή από εκτέλεση φάουλ, με τον Κασεμίρο να πιάνει κεφαλιά και να στέλνει την μπάλα έξω.
Η Πόρτο δοκίμασε την ίδια συνταγή στην έναρξη του β’ μέρους. Πίεσε ψηλά την άμυνα της Μπάγερν, χάλασε την κυκλοφορία των Βαυαρών και στο 57ο λεπτό, είχε την μεγάλη στιγμή με την παράλληλη σέντρα του Ντανίλο, την προβολή του Ερέρα, που απέκρουσε εκπληκτικά ο Νόιερ σε κόρνερ. Στο 65ο λεπτό όμως ήταν η ώρα του Τζάκσον Μαρτίνεζ. Βαθιά μπαλιά του Σάντρο, λάθος υπολογισμός του Μπόατενγκ, κοντρόλ πάνω στον βηματισμό από τον Κολομβιανό, που αποφεύγει τον Νόιερ και με αριστερό πλασέ από πλάγια θέση κάνει το 3-1. H Πόρτο διαχειρίστηκε πολύ έξυπνα το αποτέλεσμα μέχρι το τέλος, δίχως να κινδυνεύσει ιδιαίτερα σε καμία στιγμή και θα πάει στον επαναληπτικό με ένα σκορ που της δίνει σοβαρές πιθανότητες πρόκρισης.
Οι συνθέσεις:
Πόρτο: Φαμπιάνο, Ντανίλο, Μάρτινς Ιντι, Μαϊκόν, Σάντρο, Κασεμίρο, Μπραχίμι (79’ Ερνάνι), Ερέρα, Τόρες (76’ Ρούμπεν Νέβες), Κουαρέσμα (84’ Εβάντρο), Τζάκσον Μαρτίνες
Στον πάγκο έμειναν για την Πόρτο: Έλτον, Ρέγιες, , Κιντέρο, Αμπουμπακάρ
Μπάγερν:Νόιερ, Ντάντε, Ραφίνια, Μπόατενγκ, Μπερνάτ, Λαμ, Τσάμπι Αλόνσο (74’ Μπαντστούμπερ), Τιάγκο Αλκάνταρα, Γκέτσε (57’ Ρόντε), Λεβαντόφσκι, Μίλερ
Στον πάγκο έμειναν για την Μπάγερν: Ρέινα, Λούτσιτς, Γκαουντίνο, Βάιζερ, Πιζάρο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου