ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

Επιτέλους... τελικός!

Μετά από 3 χαμένους ημιτελικούς, η Ξάνθη χαμογέλασε στον τέταρτο! Με... προίκα το 0-1 του Καυτανζογλείου οι «ακρίτες» με το 0-0 στα Πηγάδια κόντρα στον Ηρακλή, πήραν την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου όπου θα αντιμετωπίσουν τον Ολυμπιακό!
Η Ξάνθη γιορτάζει! Μια ολόκληρη πόλη, μια ομάδα, μια γροθιά για την παρθενική παρουσία της Skoda σε τελικό Κυπέλλου Ελλάδας! Το καμάρι της Θράκης, στον επαναληπτικό του 0-1 της Θεσσαλονίκης για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας, κατάφερε να κρατήσει το 0-0 και να πάρει την πρόκριση για τον τελικό του Κυπέλλου στο ΟΑΚΑ που ήδη περιμένει ο Ολυμπιακός.
4-3-2-1 η Ξάνθη
Να υπερασπιστούν το υπέρ τους 1-0 του πρώτου αγώνα ήθελαν αρχικά στη Ξάνθη, με τον Λουτσέσκου να παρατάσσει την ομάδα του με 4-2-3-1. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Κυριακίδης, στην άμυνα οι Γούτας, Παπάζογλου, Μπέρτος και Γουάλας. Στον άξονα οι Βασιλακάκης, Λουσέρο και Ομπόντο, ενώ στην επίθεση μοναδικός προωθημένος ήταν ο Καπετάνος. Πίσω του και σε ρόλο κρυφών επιθετικών, ήταν οι Κλέιτον και Σολτάνι.
Πιο επιθετικά ο Ηρακλής
Οι φιλοξενούμενοι ήθελαν οπωσδήποτε γκολ για να ελπίζουν σε πρόκριση. Έτσι ο Παπαδόπουλος παρέταξε την ομάδα του με 4-2-3-1 και τους Χουάντερσον κάτω από τα δοκάρια, Βαλεριάνο, Μπαρτολίνι, Ζιαμπάρη, Μπουκουβάλα στην άμυνα, τους Πορτουλίδη, Καρασαλίδη στον άξονα και τον Ρομάνο σε ρόλο 10αριού. Αριστερά του ήταν ο Κυριακίδης και δεξιά ο Πασάς, ενώ στην κορυφή της επίθεσης ο Περόνε.
Από μία μεγάλη στιγμή
Αρκετά μέτριο ήταν το πρώτο ημίχρονο, με την Ξάνθη να εμφανίζεται πιο απειλητική στο πρώτο 20λεπτο και να έχει μία καλή στιγμή μόλις στο 5', όταν ο Καπετάνος πήρε την κεφαλιά μετά από φάουλ του Κλέιτον και την κακή έξοδο του Χουάντερσον και την έστειλε άουτ. Από αυτή τη φάση και μετά η Ξάνθη, έλεγχε αλλά δεν είχε απειλήσει ιδιαίτερα την εστία του κίπερ του Ηρακλή.
Ο «Γηραιός», ανέβηκε ελαφρώς και κατάφερε στο 34' να έχει την πρώτη του καλή στιγμή με τον πασά, ο οποίος έκανε το σουτ μετά από κόντρα στον Σολτάνι, αλλά ο Κυριακίδης σε ετοιμότητα απομάκρυνε. Τελευταία μεγάλη ευκαιρία για το πρώτο ημίχρονο ήταν για τον Ηρακλή και πάλι, όταν μετά από εκτέλεση φάουλ του Ρομάνο, η μπάλα πέρασε απ' όλους και ο τερματοφύλακας της Ξάνθης και πάλι είπε «όχι» απομακρύνοντας, αλλά και μπλοκάροντας στη συνέχεια της φάσης την κεφαλιά του Περόνε.
Η κόκκινη... τέλειωσε τον Ηρακλή
Στο δεύτερο ημίχρονο και πάλι η Ξάνθη μπήκε δείχνοντας πως έχει τον έλεγχο και ο Ηρακλής θα ψάξει να βγει στη κόντρα. Ωστόσο, τα σχέδια του «Γηραιού» χάλασαν στο 60', όταν ο Στυλιάρας που έβγαζε πάρα πολύ εύκολα τις κίτρινες κάρτες, άφησε με 10 την ομάδα της Θεσσαλονίκης όταν έδειξε την δεύτερη κίτρινη στον Ρομάνο.
Κάπου εκεί όλα ουσιαστικά τέλειωσαν για τον Ηρακλή, ο οποίος όπως φάνηκε στη συνέχεια δεν μπορούσε να φτάσει στο γκολ, με την Ξάνθη να έχει κλείσει καλά τους διαδρόμους...
Πεντάλεπτη διακοπή
Μετά την αποβολή του Ρομάνο, οι φίλοι του «Γηραιού» ήταν αρκετά εκνευρισμένοι και φρόντισαν να το δείξουν. Οι γηπεδούχοι κέρδισαν ένα πλάγιο στην πλευρά που βρίσκονταν οι φιλοξενούμενοι, με τον Μπέρτο να μην μπορεί να το εκτελέσει εξαιτίας των αντικειμένων που δεχόταν.
Αυτό έφερε την πεντάλεπτη διακοπή, ενώ η ένταση μεταφέρθηκε στην εξέδρα και ανάμεσα στους οπαδούς των δύο ομάδων για λίγο. Τελικά μετά από λίγα λεπτά και τις απαραίτητες συστάσεις, τα πνεύματα ηρέμησαν και ο ημιτελικός συνεχίστηκε.
Ξανά.. Ξάνθη και τελικός!
Μετά την διακοπή οι γηπεδούχοι είχαν και πάλι τον έλεγχο του αγώνα και ήταν εκείνοι που με κάποια σουτ απειλούσαν. Ο Μπέρτος αρχικά δεν μπόρεσε να κερδίσει τον Χουάντερσον που όποτε χρειάστηκε φώναξε παρών, ενώ το σουτ του Ομπόντο στη συνέχεια έφυγε άουτ. Ο Ηρακλής κατάφερε να απειλήσει στο 89' με ένα σουτ του Σιατραβάνη το οποίο κόντραρε και κατέληξε στην αγκαλιά του Κυριακίδη.
Η Ξάνθη βρισκόταν πλέον αγκαλιά με τον τελικό και στο 94' βγήκε στην κόντρα και λίγο έλειψε να φτάσει και στο 1-0! Πολύ όμορφη αντεπίθεση, με τον Λουσέρο να φτάνει στην περιοχή, με τον Κλέιτον δίπλα του, τον οποίο και είδε, αλλά το πλασέ του Βραζιλιάνου σταμάτησε και πάλι ο τρομερός Χουάντερσον.
Ωστόσο η δουλειά για την Ξάνθη είχε γίνει και οι γηπεδούχοι πήραν το εισιτήριο για τον τελικό για πρώτη φορά στην ιστορία τους και αφού είχαν αποτύχει σε 3 ημιτελικούς μέχρι σήμερα!
Οι συνθέσεις:
Ξάνθη (Ράζβαν Λουτσέσκου): Κυριακίδης, Μπέρτος, Γουάλας, Σολτάνι, Λουσέρο (90+5' Τριάδης), Παπάζογλου, Ομπόντο, Βασιλακάκης, Κλέιτον, Γούτας, Καπετάνος (53’ Ράνος)
Ηρακλής (Νίκος Παπαδόπουλος): Χουάντερσον, Μπουκουβάλας, Βαλεριάνος, Καρασαλίδης (75’ Σιατραβάνης), Περόνε, Ρομάνο, Πουρτουλίδης (87' Κάσσος), Πασάς (81' Λουκίνας), Κυριακίδης, Μπαρτολίνι, Ζιαμπάρης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου