ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Κυριακή 12 Απριλίου 2015

Ανάσταση με τεσσάρα!

Ο Φαν Χάαλ έφερε και την... Ανάσταση στα ντέρμπι με τη Σίτι, αφού η Γιουνάιτεντ έσπασε την κατάρα των τεσσάρων διαδοχικών ηττών επικρατώντας 4-2. Σούπερ Γιανγκ και Φελαϊνί. 
Ηταν Δεκέμβριος του 2012 όταν οι  φίλοι της Γιουνάιτεντ πανηγύριζαν την τελευταία νίκη της ομάδας τους κόντρα στη Σίτι. Από τότε μεσολάβησαν τέσσερις διαδοχικές νίκες των «Πολιτών» που απόψε στο Ολντ Τράφορντ ήθελαν να γράψουν ιστορία με μια πέμπτη. Ωστόσο, ο Φαν Χάαλ έφερε την... ανάσταση και στα ντέρμπι, η Γιουνάιτεντ ήταν καταιγιστική, επικράτησε 4-2 και έκανε τεράστιο βήμα για την είσοδό της στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Εντυπωσιακός ο Γιανγκ, μεγάλο ματς από τον Φελαϊνί.  Οι γηπεδούχοι έμειναν στο -1 από τη 2η θέση και στο +9 από την 5η Σαουθάμπτον. Η Σίτι υπέστη την 4η ήττα στα έξι τελευταία ματς και πλέον πρέπει να προσέξει αρκετά για να μείνει στην τετράδα.
Η Γιουνάιτεντ ξύπνησε μετά το γκολ του Αγουέρο, είχε σε εξαιρετικό βράδυ τον Γιάνγκ που έκανε ό,τι ήθελε από την πλευρά του, ο Φελαϊνί ήταν κυρίαρχος στη μεσαία γραμμή και η 6η διαδοχική νίκη ήταν γεγονός. Οφσάιντ το γκολ του Μάτα, τραγική αμυντικά η ομάδα του Πελεγκρίνι, χωρίς φρεσκάδα στο κέντρο! Ο Αγουέρο πάλευε μόνος του φτάνοντας τα 6 γκολ στα τέσσερα τελευταία κόντρα στη Γιουνάιτεντ. 
Το ξεκίνημα ήταν εντυπωσιακό για τη Σίτι, μπήκε πολύ δυνατά και με τον Σίλβα κινητήριο μοχλό έβαλε πολύ δύσκολα στους γηπεδούχους. Μόλις στο 3' βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά ο Ντε Χέα σε σωστή θέση έσωσε την εστία του. Αυτό όμως δεν έγινε πέντε λεπτά αργότερα. Ο Μάτα έχασε τον συμπατριώτη του, ο Σίλβα έδωσε πάσα πάρε βάλε στον Αγουέρο, ο οποίος απο κοντά πέτυχε το 1-0. Η απάντηση πάντως ήρθε άμεσα, αφού στο 14' ο Γιανγκ με τύχη και... πείσμα πέτυχε το 1-1. Η Γιουνάιτεντ ανέβασε ρυθμό, το ματς ήταν εξαιρετικό και οι γηπεδούχοι έκαναν την ολική ανατροπή στο 27'.
Ο σκόρερ έγινε δημιουργός και από δική του ασίστ, ο Φελαϊνί δεν άφησε ανεκμετάλλευτη την αδράνεια των Κλισί, Χαρτ πετυχαίνοντας με κεφαλιά το 2-1. Η Γιουνάιτεντ είχε πάρει τη μάχη του κέντρου, ο Τουρέ έμοιαζε εγκλωβισμένος, ενώ η ομάδα του δεν είχε την απαιτούμενη φρεσκάδα για να πιέσει ψηλά. Σμόλινγκ, Τζόουνς κατέβαζαν εύκολα τη μπάλα και η Μάντσεστερ είχε το πάνω χέρι. Ο Κομπανί αποχώρησε στο ημίχρονο, τη θέση του πήρε ο Μανγκαλά ο οποίος έκανε την  άμυνα πιο δυσκίνητη.
Ο Χαρτ στο 53' με διπλή εντυπωσιακή προσπάθεια σε σουτ των Ρούνεϊ, Κάρικ κράτησε τη Σίτι μέσα στο ματς, ενώ στο 59' ο Γιανγκ έχασε μοναδική ευκαιρία να το τελειώσει, αφού αφύλακτος έστειλε την κεφαλιά στον γκολκίπερ των «Πολιτών».
Ωστόσο, στο 67' ήρθε το τρίτο τέρμα της Γιουνάιτεντ. Εξαιρετική αντεπίθεση, ο Ρούνεϊ με υπέροχή μπαλιά βρήκε τον Μάτα, ο οποίος από θέση οφσάιντ πέτυχε το 3-1. Η άμυνα της Σίτι... τραγική και στο 73' ο Σμόλινγκ με κεφαλιά διαμόρφωσε το 4-1. Το μόνο που κατάφεραν οι φιλοξενούμενοι ήταν να μειώσουν στο 89' με τον Αγουέρο. Μελανό σημείο για τους γηπεδούχους η αποχώρηση του Κάρικ στο 87' λόγω τραυματισμού.
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ντε Χέα, Βαλένσια, Σμόλινγκ, Τζόουνς (75' Ρόχο), Μπλιντ, Κάρικ, Ερέρα, Μάτα (80' Ρόχο), Φελαϊνί (83' Φαλκάο), Γιάνγκ, Ρούνεϊ
Μάντσεστερ Σίτι: Χαρτ, Ζαμπαλέτα, Κομπανί (46' Μανγκαλά), Ντεμικέλις, Κλισί, Φερναντίνιο, Τουρέ, Νάβας (74' Λάμπαρντ), Μίλνερ (63' Νασρί), Σίλβα, Αγουέρο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου