ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

Γιατρικό!

«Ανασαίνει» ξανά ο ΠΑΟΚ. Στο ντεμπούτο του Γεωργιάδη, ο Παπαδόπουλος ήρθε απ’ τον πάγκο και λύτρωσε τον Δικέφαλο του βορρά απέναντι στον μαχητικό Εργοτέλη (1-0), επαναφέροντάς τον στις νίκες.
Τα… παιδιά της αλλαγής έδωσαν το φιλί της ζωής στον ΠΑΟΚ!
Κωνσταντινίδης και Παπαδόπουλος -έστω προς το τέλος- συνεργάστηκαν κι ο τελευταίος χάρισε τη νίκη στους Θεσσαλονικείς απέναντι στον Εργοτέλη με σκορ 1-0, επαναφέροντάς τον στις επιτυχίες ύστερα από δύο αγωνιστικές.
Δύο δοκάρια είχε ο δικέφαλος του βορρά στο ντεμπούτο Γεωργιάδη, με Μακ (2’) και «Παπ» (90’), την ώρα που η ομάδα παραμένει στην τρίτη θέση με 54 βαθμούς, ενώ το έργο των Κρητικών «χλόμιασε» για τα καλά (λόγω και των άλλων αποτελεσμάτων) που βρίσκονται πλέον στο -6 απ’ τη σωτηρία.
Αποχώρησε τραυματίας ο Ρικάρντο Κόστα που σφάδαζε στον αγωνιστικό χώρο και αναμένουμε το μέγεθος του τραυματισμού του στο γόνατο.
Το ματς:
Πιο… φορτωμένος δεν μπορούσε να ξεκινήσει τον αγώνα ο ΠΑΟΚ. Πεισμωμένος απ’ τις κακές εμφανίσεις των τελευταίων μηνών, οι Θεσσαλονικείς θέλησαν να «πατήσουν» τον Εργοτέλη στα πρώτα λεπτά. Αλλά τη μία η βολίδα του Μακ (2’) σταμάτησε στο δοκάρι του Καβουσάκη, την άλλη η εξαιρετική συνεργασία των ασπρόμαυρων δεν βρήκε αντίκρισμα, αφού το τελείωμα του Αθανασιάδη από κοντά (5’) έφυγε μόλις άουτ. Αν και κόσμος δεν υπήρχε πολύς στην Τούμπα, οι γηπεδούχοι έδειχναν αποφασισμένοι να επιβεβαιώσουν την ανωτερότητά τους και να «γρονθοκοπήσουν» τους Κρητικούς.
Όσο περνούσε η ώρα, όμως, τόσο και περισσότερο οι φιλοξενούμενοι ισορροπούσαν το παιχνίδι. Όχι ότι έβγαιναν απ’ το καβούκι τους, καθώς ο ΠΑΟΚ έπαιζε σχεδόν μονότερμα, αλλά πλέον η εστία του Καβουσάκη δεν δεχόταν «απειλές». Τα λεπτά έφευγαν με τον Δικέφαλο του βορρά να αναλώνεται σε «γεμίσματα» που δεν οδηγούσαν πουθενά, σε υπεροχή που μόνο φλύαρη ήταν και τους λιγοστούς φίλους του στις εξέδρες να έχουν ήδη ξεκινήσει την… μουρμούρα! Το πρώτο μέρος «έφυγε» με τον ΠΑΟΚ να ‘χει τις δύο μεγάλες φάσεις στο πρώτο δεκάλεπτο και στη συνέχεια (σχεδόν) τίποτα…
Όπως ξεκίνησε ο αγώνας, έτσι ξεκίνησε και η επανάληψη για την ομάδα του Γεωργιάδη. Αλλά η… γκολάρα που θα μπορούσε να πετύχει ο Περέιρα βρήκε «τείχος» στον Καβουσάκη που έδιωξε με υπερένταση. Προς στιγμήν ο ΠΑΟΚ έδειξε να χάνει τον προσανατολισμό του και να δίνει δικαιώματα στον Εργοτέλη για να αναθαρρήσει και να… χτυπήσει στην αντεπίθεση. Σε μια τέτοια άλλωστε, λίγο έλειψε να γίνει η «κηδεία», αν ο Ιτάνζ δεν έλεγε όχι στον Τζανακάκη (56’). Και δέκα λεπτά αργότερα θα μπορούσε ο Δικέφαλος του βορρά να καθαρίσει την… μπουγάδα, αλλά σε μια περίεργη φάση η μπάλα φάνηκε -αν και δύσκολη φάση- να μην περνάει την γραμμή και τον προαναφερθέντα άσο του Εργοτέλη να σώζει την προβολή του Αθανασιάδη.
Ο Γεωργιάδης έριξε ό,τι είχε και δεν είχε στο χορτάρι, προκειμένου η ομάδα του να αποφύγει ακόμα ένα φετινό κάζο. Και τελικά η πίεση αποδείχθηκε… καρποφόρα για τον ΠΑΟΚ που δεν πέταξε κι άλλους βαθμούς στη φετινή Σούπερ Λίγκα. Πώς; Με τους δύο παίκτες που είχαν μπει σαν αλλαγή, τους Κωνσταντινίδη και Παπαδόπουλο να συνεργάζονται και τον τελευταίο με εξαιρετικό τρόπο να γράφει το 1-0 στο 83’. Ένα σκορ που δεν άλλαξε παρά το ότι ο ίδιος παίκτης είχε την ευκαιρία να χριστεί εκ νέου σκόρερ στις καθυστερήσεις, με το προ κενής εστίας του σουτ να καταλήγει στο δοκάρι! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου