ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Σάββατο 14 Μαρτίου 2015

«Μίλησε» η ποιότητα

Επιστροφή στις επιτυχίες για τον Ατρόμητο, που επικράτησε 2-0 του Πανθρακικού. Πανέμορφο γκολ από τον Μαρσελίνιο με το οποίο άνοιξε τον δρόμο προς τη νίκη. Αδικία για Ιγκόρ προς το φινάλε.
Δεν… γοήτεψε με την απόδοση του, αλλά οι τρεις βαθμοί μετράνε. Ο Ατρόμητος έκαμψε την αντίσταση του «μαχητικού» Πανθρακικού (2-0) στο Περιστέρι, στο πλαίσιο της 28η αγωνιστικής της Super League.
O Μαρσελίνιο «ζωγράφισε» στο 21’ και ο Ούμπιντες διπλασίασε τα γκολ της ομάδας του στο 44ο λεπτό και οδήγησαν τους «μπλε» στην τρίτη νίκη σε τέσσερα παιχνίδια στη θητεία του Νίκου Νιόπλια στον πάγκο της ομάδας, που είχε χάσει με 1-0 από τον Αστέρα στην προηγούμενη αγωνιστική. 
Πίεσαν πολύ στο δεύτερο μέρος οι φιλοξενούμενοι, που θα μπορούσαν να είχαν μειώσει, ενώ κακώς δεν μέτρησε τέρμα στο 78’, όταν ο Ιγκόρ έστειλε την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα από κανονική θέση, αλλά ο βοηθός είχε αντίθετη άποψη.
Το ματς
Ο Νίκος Νιόπλιας άφησε εκτός αρχικού σχήματος Πίτου Γκαρσία και Μπρίτο, αλλά επέλεξε ήταν αρκετά επιθετικογενείς παίκτες, δείχνοντας ότι επιδιώκει να «καθαρίσει» από νωρίς. Απρόσμενα όμως, οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πιο δυνατά από τον αντίπαλο τους, που ναι μεν έπαιζε στην έδρα του, αλλά χωρίς οπαδούς φυσικά, λόγω της γνωστής απόφασης του Υφυπουργού Αθλητισμού, Σταύρου Κοντονή για κεκλεισμένων των θυρών στην 28η αγωνιστική (όπως και στην 27η).
Πίεσε πολύ στο πρώτο τέταρτο περίπου τους «μπλε» ελέγχοντας απόλυτα το ματς, αν και κάποια μεγάλη ευκαιρία δεν είχε σε αυτό το χρονικό διάστημα, καθώς η τελική επιλογή των παικτών του σε κάποιες καλές επιθέσεις τους, δεν ήταν καλή. Ο Ατρόμητος άφησε πίσω την κακή εκκίνηση και άρχισε να παίρνει μπρος, προειδοποιώντας με τον Δημούτσο στο 11’ που έκανε κακή επιλογή σε καλή αντεπίθεση της ομάδας του, ολοκληρώνοντας τη φάση με άστοχο σουτ.
Ο Μαρσελίνιο έλυσε τον… γόρδιο δεσμό στο 21’ με πανέμορφο σουτ, για το οποίο δεν μπορούσε να κάνει κάτι ο Αθανασιάδη, καθώς η μπάλα πήγε στο… παραθυράκι του και έτσι μπήκε το νερό στ’ αυλάκι. Από εκεί και πέρα οι Περιστεριώτες ανέβασαν πολύ την απόδοση τους στο πρώτο μέρος και πήραν τον έλεγχο του αγώνα. Οι παίκτες του Πανθρακικού είχαν ένα μικρό ξέσπασμα μέχρι την ανάπαυλα στο πρώτο μέρος, αλλά δεν κατάφεραν να κάνουν κάτι ουσιαστικό. Ο Ατρόμητος μπόρεσε να εκμεταλλευτεί την ανωτερότητα του στο 44’ και με συνεργασία Ναπολεόνι-Ούμπιντες και τελική προσπάθεια του δεύτερου διπλασίασαν τα τέρματα τους.
Στο β’ μέρος ο Ατρόμητος έπαιξε από σβηστά έως και… κοιμισμένα και από το 60’ και μετά θα μπορούσε και θα έπρεπε να είχε μειώσει ο Πανθρακικός, καθώς δεν μέτρησε (κακώς) στο 78’ τέρμα του Ιγκόρ, που υποδείχθηκε λανθασμένα σε αντικανονική θέση. Εκτός από αυτό οι παίκτες του Μάνουελ Ρόκα ζόρισαν αρκετά τον αντίπαλο τους από τα μέσα του πρώτου ημιχρόνου. Έχασε και ο Ατρόμητος, κάποιες ευκαιρίες, που ήρθαν κυρίως μετά από αντεπιθέσεις, αλλά η εικόνα του Πανθρακικού ήταν σε γενικές γραμμές πολύ καλύτερη στο δεύτερο ημίχρονο. Θα μπορούσε κάλλιστα να «τσιμπήσει» κάτι από την αναμέτρηση και σίγουρα το 2-0 δεν λέει την αλήθεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου