ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015

Σα να μην έγινε...

H Λίβερπουλ ήταν καλύτερη, όχι όμως... ποιοτικότερη για να πάρει τη νίκη στο ντέρμπι του Μέρσεϊσαϊντ με την Έβερτον (0-0). Ανύπαρκτοι επιθετικά οι γηπεδούχοι.
Η Λίβερπουλ ήθελε, η Εβερτον δεν μπορούσε και το 0-0 ήταν το τελικό αποτέλεσμα στο τελευταίο ντέρμπι του Μέρσεϊσαϊντ για τον Στίβεν Τζέραρντ. Οι «κόκκινοι» είχαν ευκαιρίες για κάτι παραπάνω, τα «ζαχαρωτά» τα πήγαν εξαιρετικό στο ανασταλτικό κομμάτι, ενώ χαρακτηριστικό είναι πως το πρώτο σουτ εντός στόχου για τους γηπεδούχους έγινε στο 87'.
Η Εβερτον μπήκε δυνατά στο ματς και ένα λάθος του Σακό στο 7' λίγο έλειψε να φέρει το γκολ. Ο ρυθμός ήταν γρήγορος και στο επόμενο λεπτό ο Ρομπλς έπεσε και έσωσε στα πόδια του Στέρλινγκ. Τα... δύσκολα για την ομάδα του Ρότζερς ήρθαν στο 16' όταν ο Λούκας αποχώρησε λόγω τραυματισμού. Οι «κόκκινοι» πίεσαν και έχασαν ακόμα μια ευκαιρία με τον Στέρλινγκ, ο οποίος από πλεονεκτική θέση δεν μπόρεσε να σκοράρει. Η μεγάλη ευκαιρία για την Εβερτον ήρθε στο 22' όταν ο Νέισμιθ δεν μπόρεσε να κερδίσει τον Μινιολέ.
Η φάση του αγώνα ήρθε στο 26' με τον Ιμπε να πιάνει κεραυνό και τη μπάλα να τραντάζει το δοκάρι. Η Λίβερπουλ ήταν καλύτερη και στην επανάληψη με τους Κουτίνιο, Στέρλινγκ να μην μπορούν να σκοράρουν. Η παρουσία του Στάριτζ στην επανάληψη έδωσε μεγαλύτερη ώθηση στη Λίβερπουλ, χωρίς όμως να φέρει και τα επιθυμητά αποτελέσματα. Ο Μινιολέ απειλήθηκε στο 86' όταν και έδιωξε εντυπωσιακά το πλασέ του Κόουλμαν, στη μεγαλύτερη φάση της Εβερτον στο ματς.
Εβερτον :Ρομπλς, Οβιέδο, Στόουνς, Γιαγκέλκα, Κόουλμαν, Μπάρι, Μπέσιτς (Μπάρκλεϊ 85’), ΜακΚάρθι, Νέισμιθ (Αλκαράθ 85’), Λουκάκου, Μιραλάς (Λένον 60’)
Λίβερπουλ: Μινιολέ, Μορένο, Σακό, Σκρτελ, Τσαν, Τζέραρντ, Χέντερσον, Λέιβα (Αλεν 16’), Ιμπε, Κουτίνιο (Στάριτζ 55’), Στέρλινγκ (Λάμπερτ 82’)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου