ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014

«Κόκκινο» στην Λίβερπουλ!

Η Βασιλεία πήρε 1-1 στο «Ανφιλντ» και την πρόκριση στους «16» από την Λίβερπουλ που έπαιξε από το 50' με δέκα παίκτες, το πάλεψε αλλά συνεχίζει στο Europa.
Η ομάδα του Μπρένταν Ρότζερς ήθελε μόνο νίκη για να προκριθεί στα νοκ άουτ της κορυφαίας διοργάνωσης ως δεύτερη πίσω από την Ρεάλ, όμως η εξαιρετικά οργανωμένη Βασιλεία προηγήθηκε και εκμεταλλευόμενη το ότι οι Reds έπαιξαν από το 50' με δέκα παίκτες άντεξαν και στο τέλος πανηγύρισαν. Τα 100 γκολ στο «Ανφιλντ» έφτασε ο Τζέραντ.
ADVERTISEMENT
Στο 13' από το λάθος του Σκρτελ ο Τσούφι δεν κατάφερε να σκοράρει και στο 25' οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ με τρομερό αριστερό σουτ του Φαμπιάν Φράι, ο οποίος είχε παίξει το «1-2» με τον Τσούφι (0-1). Η Λίβερπουλ δεν είχε καθόλου καλή εικόνα στο πρώτο μέρος και μάλλον ήταν τυχερή που το σκορ έμεινε στο 0-1. Στο 39' ο Λόβρεν έβαλε κόντρα στον Φράι που ετοιμαζόταν να σκοράρει.
Στο δεύτερο μέρος οι Reds μπήκαν πιο επιθετικά, όμως η Βασιλεία έδειχνε επικίνδυνη στην κόντρα. Στο 50' το πρότζεκτ των Αγγλων έγινε ακόμα πιο δύσκολο, αφού ο Μάρκοβιτς -είχε μπει στο ημίχρονο στη θέση του Λάμπερτ- είδε πολύ αυστηρή απευθείας κόκκινη για κίνηση του χεριού -πάνω στη φάση- προς το πρόσωπο του Σαφάρι.
Και ενώ όλα έδειχναν σχετικά εύκολα για την ομάδα του Πάουλο Σόουζα, ο Τζέραρντ με ένα φάουλ-όνειρο στο 81' ισοφάρισε σε 1-1, όμως στα λεπτά που απέμειναν οι Ελβετοί άντεξαν κόντρα στους ψυχωμένους γηπεδούχους και πανηγύρισαν τεράστια πρόκριση στα νοκ άουτ.
Λίβερπουλ (Μπρένταν Ρότζερς): Μινιολέ, Τζόνσον, Σκρτελ, Χοσέ Ενρίκε (46' Μορένο), Λόβρεν, Τζέραρντ, Λούκας (74' Κουτίνιο), Αλεν, Χέντερσον, Στέρλινγκ, Λάμπερτ (46' Μάρκοβιτς).
Βασιλεία (Πάουλο Σόουζα): Βάτσλικ, Σαφάρι, Σουχί, Σαρ, Σάκα, Γκάσι, Τσούφι (88' Σάμουελ), Φράι, Ελ Νενί (83' Ντίας), Στρέλερ (74' Εμπολό), Γκονσάλες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου