ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2014

Το πρωτάθλημα της Τσέλσι!

Η Τσέλσι γύρισε για πρώτη φορά ματς με την Λίβερπουλ (1-2), συνέχισε την αήττητη πορεία της και όσο κι αν είναι νωρίς δείχνει ότι το πρωτάθλημα είναι δικό της.
Πέρυσι, σε αυτό το γήπεδο πήρε μία νίκη η οποία απλά στέρησε το πρωτάθλημα από την Λίβερπουλ. Φέτος πήρε μία νίκη από αυτές που σε κάνουν πρωταθλητή. Η Τσέλσι γύρισε για πρώτη φορά επί εποχής Premier League αγώνα στον οποίο βρέθηκε να χάνει στο «Ανφιλντ» και συνέχισε την αήττητη πορεία της προς τον τίτλο. Αν και είναι πολύ νωρίς, μετά το «Etihad» και το «Ολντ Τράφορντ» η ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο έβγαλε και την τρίτη πολύ δύσκολη έδρα χωρίς να χάσει και μάλιστα νίκησε, αφήνοντας τους Reds πίσω για 15 ολόκληρους βαθμούς. Σκόραρε ξανά ο Ντιέγο Κόστα, που έπιασε τον Κουν Αγουέρο στην πρώτη θέση των σκόρερ με δέκα γκολ.
Μόλις στο 1' ο Εμρε Τσαν βρήκε χώρο στο κέντρο και αφού προχώρησε έριξε την προηδοποιητική για την Λίβερπουλ με σουτ που κόντραρε και έφυγε για λίγο κόρνερ. Το ίδιο έγινε στο 9' με τον Γερμανό να δοκιμάζει ξανά το πόδι του από μαρκινή απόσταση όμως αυτή τη φορά η κόντρα που έγινε -από τον Κέιχιλ- τον ευνόησε- και η μπάλα πήγε στα δίχτυα για το 1-0. Οι Μπλε ξύπνησαν απότομα, έβαλαν τη μηχανή τους να δουλέψει και στο 14' ισοφάρισαν. Υστερα από εκτέλεση κόρνερ ο Μινιολέ απέκρουσε την κεφαλιά του Τέρι αλλά στη συνέχεια ο Κέιχιλ νίκησε τον Βέλγο κίπερ, με τη μπάλα να έχει περάσει μόλις τη γραμμή όπως έδειξε η goal line technology (1-1).
Η Τσέλσι πάτησε καλύτερα και έδειχνε πιο απειλητικοί γύρω από την περιοχή των Reds, που όμως ήταν εκείνοι που έκαναν την επόμενη φάση. Στο 26' ο Κουτίνιο έκανε εντυπωσιακή κούρσα και δυνατό δεξί σουτ εκτός περιοχής, όμως ο Κουρτουά έπεσε και απέκρουσε. Οι Μπλε αν και δεν είχαν καθαρή φάση ήταν η καλύτερη ομάδα και είχε αρκετές φάσεις, όμως τα σουτ του Αζάρ κοντραρίστηκαν από τον Γκλεν Τζόνσον και το 1-1 παρέμεινε μέχρι το ημίχρονο.
Καλύτερα μπήκε και στο δεύτερο μέρος η Τσέλσι και αφού είχε κάποιες φάσεις με Οσκαρ (50') και Ντιέγο Κόστα (51') ο Κουρτπουά απέκρουσε το σουτ του Στέρλινγκ (53'). Ο Μουρίνιο έκανε πιο ποιοτική και επιθετική την ομάδα του με την είσοδο του Γουίλιαν αντί του Ραμίρες και αφού κυριάρχησε απόλυτα, πέτυχε το γκολ που της χάρισε τη νίκη στο 67'. Ο Αθπιλικουέτα βγήκε από αριστερά, κράτησε τη μπάλα στο τερέν, έκανε το γύρισμα, ο Μινιολέ απέκρουσε και ο Ντιέγο Κόστα με δυνατό αριστερό έκανε το 1-2.
Η Λίβερπουλ φαινόταν ότι δεν μπορεί να αντιδράσει, με τους παίκτες της να χάνουν τη μπάλα και τις μονομαχίες σε κάθε γραμμή του γηπέδου. Η καλύτερη ευκαιρία της ήρθε στο 75' αλλά το βολέ του Χέντερσον που πήγαινε προς την εστία, βρήκε στην πλάτη του Μάτιτς. Στο τελευταίο κομμάτι του ματς η Τσέλσι χειρίστηκε άψογα την κατάσταση και δεν άφησε να γίνει κάτι παρόμοιο με τους αγώνες με Σίτι και Γιουνάιτεντ, όταν και ισοφαρίστηκε.
Λίβερπουλ (Μπρένταν Ρότζερς): Μινιολέ, Τζόνσον, Μορένο, Λόβρεν, Σκρτελ, Τζέραρντ, Τσαν (70' Αλεν), Χέντερσον, Στέρλινγκ, Κουτίνιο (70' Μπορίνι), Μπαλοτέλι (79' Λάμπερτ).
Τσέλσι (Ζοσέ Μουρίνιο): Κουρτουά, Ιβάνοβιτς, Αθπιλικουέτα, Κέιχιλ, Τέρι, Μάτιτς, Φάμπρεγας, Ραμίρες (54' Γουίλιαν), Οσκαρ, Αζάρ (95' Φιλίπε Λουίς), Ντιέγο Κόστα (90' Ντρογκμπά).
Διαιτητής: Αντονι Τέιλορ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου