ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014

Ici c'est Paris!

«Εδώ είναι Παρίσι», λέει το «μότο» της Παρί Σεν Ζερμέν, και οι Καταλανοί το κατάλαβαν για τα καλά! Οι Παριζιάνοι, σε ένα πολύ ωραίο ματς, υποχρέωσαν την Μπαρτσελόνα στην πρώτη της ήττα μέσα στη φετινή σεζόν, σε όλες τις διοργανώσεις, επικρατώντας της 3-2, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής της φάσης των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ.
Μεγάλη νίκη για την ομάδα του Λοράν Μπλαν, η οποία παρά τις απουσίες των Ιμπραΐμοβιτς, Λαβέτσι και Τιάγκο Σίλβα δεν λύγισε!
Πρώτη φορά που δέχθηκε γκολ η ομάδα του Λουίς Ενρίκε στην τρέχουσα σεζόν και μάλιστα τρία!
Πίεσαν στο τέλος οι «μπλαουγκράνα», μην μπορώντας τελικώς να βρουν την ισοφάριση.
Τις 143 συμμετοχές έφτασε ο Τσάβι στην ιστορία του Τσάμπιονς Λιγκ, ξεπερνώντας τον Ραούλ στη σχετική λίστα και πλέον είναι μόνος του στην κορυφή! Τις 100 συμμετοχές στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση έφτασε ο Αντρές Ινιέστα.
Το ματς:
Οι Παριζιάνοι έψαχναν τις καλές εμφανίσεις και τη νίκη, μετά τα άσχημα αποτελέσματα στη Γαλλία. Μπήκαν δυνατά και κατάφεραν να προηγηθούν στο 10ο λεπτό με τον Νταβίντ Λουίζ, ο οποίος υποδέχθηκε εξαιρετικά την μπάλα, έπειτα από φάουλ, μέσα στη μεγάλη περιοχή και με ωραία τελείωμα «έγραψε» το 1-0.
Αυτό μάλιστα, ήταν το πρώτο γκολ που δέχθηκε η «Μπάρτσα» τη φετινή σεζόν, σε όλες τις διοργανώσεις.
Ωστόσο, δύο λεπτά μετά ο Μέσι, έπειτα από εξαιρετική συνεργασία με τον Ινιέστα, ισοφάρισε σε 1-1 με πολύ καλό τελείωμα, πετυχαίνοντας παράλληλα το 500ο γκολ των «μπλαουγκράνα» στη διοργάνωση.
Η ομάδα του Μπλαν όμως είχε εκ νέου την απάντηση καθώς έπειτα από κόρνερ του Μότα, ο Βεράτι εκμεταλλεύτηκε την κακή έξοδο του Τερ Στέγκεν αλλά και το λανθασμένο μαρκάρισμα του Ράκιτιτς, «γράφοντας» με κεφαλιά το 2-1, σκορ με το οποίο «έκλεισε» το πρώτο ημίχρονο.
Το δεύτερο μέρος άρχισε όπως και το πρώτο, με γκολ για την Παρί! Οι γηπεδούχοι άλλαξαν εξαιρετικά την μπάλα, ο Φαν ντερ Βιλ κινήθηκε από τα δεξιά κι έκανε τη σέντρα, την οποία εκμεταλλεύτηκε καταλλήλως ο Ματουϊντί, ο οποίος πρόλαβε τον Άλβες και με κοντινό πλασέ έκανε το 3-1.
Ο ρυθμός στο ματς ήταν... εκρηκτικός και δύο λεπτά μετά το τρίτο γκολ των Γάλλων, ο Νεϊμάρ έβαλε ξανά την ομάδα του για τα καλά στον αγώνα, όταν με εξαιρετικό πλασέ μέσα από τη μεγάλη περιοχή «έγραψε» το 3-2!
Η ομάδα του Λουίς Ενρίκε πήρε... αέρα και άρχισε να κερδίζει αρκετά μέτρα και να πιέζει τους γηπεδούχους. Οι φιλοξενούμενοι έχασαν τεράστιες ευκαιρίες στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης, με το σουτ του Άλμπα να κόβεται τελευταία στιγμή από τον Μαρκίνιος (82') κι έπειτα η προσπάθεια του Σάντρο να καταλήγει στο δοκάρι του Σιρίγκου και να απομακρύνεται (85').
Παρά τις ευκαιρίες της Μπαρτσελόνα λοιπόν, η Παρί πανηγύρισε μία τεράστια νίκη, υποχρεώνοντας τους Καταλανούς στην πρώτη τους ήττα σε όλες τις διοργανώσεις τη φετινή σεζόν και πλέον βρίσκεται μόνη της στην πρώτη θέση του 6ου ομίλου.
Οι συνθέσεις: 
Παρί Σεν Ζερμέν: Σιρίγκου, Φαν ντερ Βιλ, Μαρκίνιος, Νταβίντ Λουίζ, Μάξγουελ, Μότα, Βεράτι, Ματουϊντί, Παστόρε, Καβάνι, Λούκας Μόουρα
Μπαρτσελόνα: Τερ Στέγκεν, Άλβες, Μασεράνο, Ματιέ, Άλμπα, Ράκιτιτς, Μπουσκέτς, Πέδρο, Ινιέστα, Μέσι, Νεϊμάρ
Η βαθμολογία του 6ου ομίλου:
1. Παρί Σεν Ζερμέν 4 β.
2. Μπαρτσελόνα 3 β.
3. Άγιαξ 2 β.
4. ΑΠΟΕΛ 1 β.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου