ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014

Λάθη επί λαθών…

Δύο τραγικά λάθη στην άμυνα, ένα του διαιτητή που δεν καταλόγισε πέναλτι στον Μανιάτη και η δική του αδυναμία να σκοράρει, κόστισαν στον Ολυμπιακό την ήττα (2-0) από την Μάλμε στη Σουηδία.
Ό,τι καλό έχτισε απέναντι στην Ατλέτικο Μαδρίτης γκρέμισε ο Ολυμπιακός.
Ο Ρόζενμπεργκ «τιμώρησε» τα φθηνά λάθη της «ερυθρόλευκης» άμυνας δίνοντας τη νίκη με σκορ 2-0 στην Μάλμε για την 2η αγωνιστική των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ.
Κυρίαρχοι στο πρώτο ημίχρονο οι Πειραιώτες, είχαν καλές στιγμές στην επίθεση, ενώ διαμαρτύρονται δίκαια για το πέναλτι που δεν τους δόθηκε (ενώ το σκορ ήταν 1-0) σε ανατροπή του Μανιάτη.
Τραγική ασυνεννοησία στο πρώτο γκολ από Μποτία και Ρομπέρτο. Παιδική αντίδραση της άμυνας και στο έτερο γκολ των Σουηδών.
Μάλμε-Ολυμπιακός 2-0
(42', 82' Ρόζενμπεργκ)
Ατλέτικο Μαδρίτης-Γιουβέντους
(75' Τουράν)
Επόμενη αγωνιστική (3η):
Ολυμπιακός-Γιουβέντους (22/10)
Μάλμε-Ατλέτικο Μαδρίτης (22/10)
Το ματς:
Η φράση «σεβασμός στον αντίπαλο» βγήκε αρκετές φορές από το στόμα του Μίτσελ παραμονή της αναμέτρησης. Κι όχι μόνο ως πληρωμένη απάντηση στα λεγόμενα του Χαρέιντε, αφού ο Ισπανός διαμόρφωσε το πλάνο του πάνω στους γηπεδούχους Σουηδούς κι ας χρειάστηκε να «θυσιάσει» τον Τσόρι.
Η τακτική του έμοιαζε να αποδίδει, με τους «ερυθρόλευκους» να αμύνονται επαρκώς, και παράλληλα να βγαίνουν με αξιώσεις στην επίθεση. Κυριάρχησαν, είχαν την κατοχή, έγιναν απειλητικοί, δίχως όμως να μετουσιώσουν τις καλές τους στιγμές σε ένα τέρμα.
Απεναντίας αρκούσε μια τραγική ασυνεννοησία των Μποτία και Ρομπέρτο για να βρεθεί πίσω στο σκορ, σε ένα ματς που είχε υπό τον έλεγχό του ως εκείνο το σημείο. Το «διώχνω δεν διώχνω» του ενός, και το «βγαίνω δεν βγαίνω» του άλλου, έφτανε και περίσσευε στον Ρόζενμπεργκ που καιροφυλακτούσε για να δώσει το προβάδισμα στους Σουηδούς. Τελικά, οι παίκτες του Μίτσελ σεβάστηκαν περισσότερο απ' ό,τι έπρεπε τους γηπεδούχους και το πλήρωσαν. 
Οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν μουδιασμένα στο δεύτερο ημίχρονο, προσπαθώντας ν’ ανασυνταχθούν και να φτάσουν στο θετικό αποτέλεσμα. Αυτό θα μπορούσε να συμβεί από την άσπρη βούλα, ωστόσο ο διαιτητής τους αρνήθηκε καταφανέστατο πέναλτι σε ανατροπή του Μανιάτη.
Η έλλειψη καθαρού μυαλού και τα (αβίαστα) λάθη, δεν επέτρεψαν στους ίδιους να ψάξουν με ορθολογικό τρόπο την ισοφάριση. Επέτρεψε όμως στην Μάλμε να διεκδικήσει και ένα δεύτερο τέρμα, πέφτοντας όμως πάνω στον Ρομπέρτο που έκανε ό,τι μπορούσε για να κρατήσει τους Πειραιώτες στο παιχνίδι.
Όμως η τεράστια χαμένη ευκαιρία του Μήτρογλου, έμοιαζε με την τελευταία απέλπιδα προσπάθειά τους για κάτι καλό στην έδρα των Σουηδών. Μια νέα κακή αντίδραση στην άμυνά τους, δεν πέρασε -ούτε αυτή- ανεκμετάλλευτη από τον Ρόζενμπεργκ που έβαλε ταφόπλακα στις όποιες ελπίδες έστω για την ισοπαλία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου