ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

Έβαλε... πλάτη ο Γκέτσε

Με τον "χρυσό" σκόρερ του τελικού του Μουντιάλ, Μάριο Γκέτσε να βάζει... πλάτη στο σουτ του Μπόατενγκ, η Μπάγερν ξέρανε στο 90' τη Σίτι (1-0). Πεντάσφαιρη η Ρόμα απέναντι στην ΤΣΣΚΑ (5-1).
Οι δύο καθοριστικοί παίκτες του τελικού του Μουντιάλ, με μεγάλη δόση τύχης έδωσαν στο 90’ τη νίκη στη Μπάγερν με 1-0, αφού το σουτ του Μπόατενγκ, βρήκε στην πλάτη του Γκέτσε. Η Ρόμα ήταν καταιγιστική και επικράτησε 5-1 της ΤΣΣΚΑ Μόσχας στο «Ολίμπικο» με τον κορυφαίο Ζερβίνιο να σημειώνει δύο γκολ. Βασικοί οι Μανωλάς, Τοροσίδης με τους «τζιαλορόσι».
Η βαθμολογία
Ρόμα 3
Μπάγερν 3
Μάντσεστερ Σίτι 0
ΤΣΣΚΑ Μόσχας 0
Η επόμενη αγωνιστική:
ΤΣΣΚΑ Μόσχας- Μπάγερν
Μάντσεστερ Σίτι – Ρόμα
Μπάγερν–Μάντσεστερ Σίτι 1-0
 (90’ Μπόατενγκ)
Η Μπάγερν ήταν αυτή που μπήκε φουριόζα στο ματς και μόλις 45 δεύτερα μετά την έναρξη του αγώνα, έχασε μεγάλη ευκαιρία, όταν σε έναν πολύ όμορφο συνδυασμό,ο Λεβαντόφσκι πάτησε με το τακούνι για τον Μίλερ, που απέφυγε τον Χαρτ, χάνοντας για λίγο την ισορροπία του και το αριστερό πλασέ που έκανε, κατέληξε στο πλάι των γκολπόστ. Στο 13’ ο Ντζέκο από δύσκολη θέση, πλάγια αριστερά δεν μπόρεσε να νικήσει τον Νόιερ.
Στο 21ο λεπτό ο Γκέτσε μετά από γύρισμα του Μίλερ, σουτάρει για να κάνει δύσκολη επέμβαση ο Χαρτ (με τη μπάλα να έχει βρει και τον αγκώνα του Κομπανί), ενώ στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Τζέκο σούταρε λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι του Νόιερ. Στο 32΄ο Αλάμπα κάνει νέα εξαιρετική προσπάθεια, μετά από στρώσιμο του Μίλερ, ωστόσο ο Χαρτ είχε απάντηση. Στο 36’ κάθετη του Αλάμπα, για τον Λεβαντόφσκι, αυτός αποφεύγει τον Χαρτ, αλλά πάει πλάγια και το πλασέ του καταλήγει έξω.
Η Μπάγερν πίεσε με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους και πίεσε πολύ τον Χαρτ, που είχε πρόβλημα στις εξόδους. Ήταν ωστόσο ο Σίλβα στο 62ο λεπτό που είχε καλή στιγμή με κεφαλιά λίγο έξω από την εστία των Βαυαρών. Οι Γερμανοί συνέχισαν ν’ ασκούν πίεση, ωστόσο στο σουτ του Μπόατενγκ στο 88’ ο Χαρτ είχε απάντηση. Όμως λίγα δευτερόλεπτα, ο Μπόατενγκ, με την βοήθεια της πλάτης του Γκέτσε, έστειλε την μπάλα στην απέναντι γωνία του Χαρτ για το 1-0. Στο 92’ ο Αγκουέρο πρόλαβε τον Νόιερ και την έξοδο του Ντάντε, αλλά το πλασέ του έφυγε έξω.
Μπάγερν: Νόιερ, Μπενατιά (85’ Ντάντε), Μπόατενγκ, Ραφίνια (84’ Πιζάρο), Μπερνάτ, Τσάμπι Αλόνσο, Λαμ, Γκέτσε, Αλάμπα, Μίλερ (76΄Ρόμπεν), Λεβαντόφσκι
Μάντσεστερ Σίτι: Χαρτ, Σανιά, Κομπανί, Κλισί, Ντεμικέλις, Νασρί (58’ Μίλνερ), Νάβας (88’ Κολάροφ), Σίλβα, Φερναντίνιο, Γ. Τουρέ, Τζέκο (74’ Αγκουέρο)
Ρόμα-ΤΣΣΚΑ Μόσχας 5-1
(6’ Ιτούρμπε, 10’ 31’ Ζερβίνιο, 20’ Μαϊκόν, 50’ αυτ. Ιγκνάσεβιτς – 82’ Μούσα)
H Ρόμα ευτύχησε ν’ ανοίξει το σκορ πολύ νωρίς. Ο Ζερβίνιο βρέθηκε μεταξύ κέντρου και μεγάλης περιοχής, κάπως αριστερά και με μια διαγώνια πάσα στον Ιτούρμπε, έσπασε το οφσάιντ, που προχώρησε και με αριστερό πλασέ, νίκησε τον Ακινφέεφ για το 1-0. Πριν οι Ρώσοι, προλάβουν να συνέλθουν, οι δύο πρωταγωνιστές της φάσης του πρώτου γκολ, άλλαξαν ρόλους. Ο Ιτούρμπε μπήκε από δεξιά, έβγαλε την παράλληλη σέντρα και ο Ζερβίνιο, αφού έκανε ωραίο κοντρόλ, πλάσαρε για να κάνει το 2-0.
Στο 16’ ο Ντε Σάνκτις κατάφερε να σταματήσει τον Ντουμπιά, σε ένα τετ-α-τετ, όπου ο Ιβοριανός θα μπορούσε να ξαναβάλει την ομάδα του στο παιχνίδι. Στο 20ο λεπτό, ο Μαϊκόν πλαγιοκόπησε την άμυνα της ΤΣΣΚΑ και με δυνατό σουτ, από πλάγια θέση, λύγισε τα χέρια του έτσι κι αλλιώς, επιρρεπούς στο λάθος, Ακινφέεφ, για το 3-0. Στο 31’ νέα εκπληκτική ενέργεια του Ζερβίνιο, μετά από πάσα του Τότι, ο Ιβοριανός χορεύει από αριστερά την άμυνα της ΤΣΣΚΑ και νικάει τον Ακινφέεφ για το 4-0.
Στην έναρξη του 2ου μέρους, ο Τοροσίδης βγάζει σέντρα από αριστερά και ο Ιγκνάσεβιτς, υπό την πίεση του Φλορέντσι γράφει το 5-0 με αυτογκόλ. Από εκεί και μετά ο ρυθμός του αγώνα με τους Ρώσους να προσπαθούν να μαζέψουν την κατάσταση με το δοκάρι του Ντουμπιά στο 69’. Με τα πολλά ο Μούσα στο 82ο λεπτό μείωσε σε 5-1.
Ρόμα: Ντε Σάνκτις, Μαϊκόν, Αστόρι, Τοροσίδης, Μανωλάς (75’ Γιάνγκα-Μπίβα), Ναϊνγκολάν, Πιάνιτς, Κεϊτά, Ιτούρμπε (26’ Φλορέντσι), Τότι, Ζερβίνιο (71’ Λάζιτς)
ΤΣΣΚΑ Μόσχας: Ακινφέεφ, Φερνάντεζ, Ιγκνάσεβιτς, Ναμπάμπκιν (46’ Σένικοφ), Μπερεζούτσκι, Τόσιτς (53’ Εφρέμοφ), Μιλάνοφ, Ερεμένκο (66’ Παντσένκο), Νάτχο, Μούσα, Ντουμπιά 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου