ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2014

Παναθηναϊκός... at the buzzer!

Τι κι αν έχανε μέχρι το 90’; Ο Παναθηναϊκός έβγαλε… παναθηναϊκή ψυχή στις καθυστερήσεις και με απίθανη ανατροπή (μέσα σε τρία λεπτά) έφερε τα πάνω-κάτω στη Λεωφόρο, νικώντας τον Πανιώνιο με σκορ 2-1!
Μια μνημειώδη ανατροπή πέτυχε ο Παναθηναϊκός στην άδεια Λεωφόρο!
Αν και βρέθηκε να χάνει απ' τον Πανιώνιο (με το γκολ του Μπουμάλ στο 85'), το τριφύλλι κατάφερε στις καθυστερήσεις να φέρει τα πάνω-κάτω, να επιστρέψει απ' την... κόλαση και να πάρει το τρίποντο με το τελικό 2-1!
Ο Ατζαγκούν έδωσε το φιλί της ζωής (στο 91') και ο Πέτριτς στη συνέχεια (στο 94') χάρισε ουσιαστικά την πρώτη νίκη των πράσινων στη Σούπερ Λίγκα!
Κακοί στο πρώτο μέρος οι νικητές, στο δεύτερο ανέβασαν στροφές, έχασαν αρκετές ευκαιρίες και εν τέλει... δικαιώθηκαν!
Το ματς:
Δεν είναι και το καλύτερο να παίζεις μπροστά σε άδειο γήπεδο. Παρά λοιπόν την «κρυάδα» της Λεωφόρου, ο Παναθηναϊκός έδειξε (προσωρινά) όρεξη. Μια όρεξη που θα μπορούσε να μετουσιωθεί σε γκολ, αλλά το… περίεργο σουτ του Μέντες βρήκε αντίσταση απ’ τον Γιαννακόπουλο. Δεν χρειάστηκε, όμως, αρκετή ώρα για να γίνει εμφανές το πρόβλημα του τριφυλλιού. Οι γραμμές του ήταν «κομμένες», η ανάπτυξη δεν υπήρχε και όσο ο χρόνος περνούσε και δεν άλλαζε κάτι, ο προβληματισμός γινόταν έντονος. Και πιο έντονος όσο ο Πανιώνιος έβρισκε τα πατήματά του και δεν άφηνε περιθώριο «απειλής».
Τα πράγματα δεν έδειχναν καλά για τον Παναθηναϊκό. Δεν μπορούσε να βρει διαδρόμους, δεν μπορούσε να κυκλοφορήσει σωστά την μπάλα κι όλο και περισσότερο οι Νεοσμυρνιώτες κέρδιζαν μέτρα στο γήπεδο. Και μάλλον… λυτρωτικά ήρθε το σφύριγμα για το ημίχρονο, με τις δύο ομάδες να παρουσιάζουν κακό θέαμα και ουσιαστικά η μόνη –καλή- φάση που έχουμε να θυμόμαστε ήταν αυτή του Μέντες με το… καλημέρα!
Πώς τέλειωσε το πρώτο μέρος; Διαφορετικά ξεκίνησε το δεύτερο! Δε γινόταν ο Παναθηναϊκός να συνεχίσει να παίζει τόσο… άσχημα. Ο Πράνιτς έστειλε το «μήνυμα» στο 50’ με τον Γιαννακόπουλο να επεμβαίνει καθοριστικά και να μην δέχεται γκολ. Οι παίκτες του Αναστασίου είχαν… μεταμορφωθεί! Έβγαζαν άλλο πρόσωπο, σαφώς πιο γρήγορο, με περισσότερη φαντασία και περισσότερη διάθεση να τελειώσουν τη δουλειά. Αλλά τόσο ο Πέτριτς, όσο και ο Σίλντενφελντ έχασαν μοναδικές ευκαιρίες για να βάλουν μπροστά την ομάδα τους και να διώξουν το άγχος μιας δεύτερης συνεχόμενης απώλειας. Ο κόσμος όμως έδειχνε να χάνεται για το τριφύλλι όταν είδε στο 68’ τον τερματοφύλακα του Πανιωνίου να βγάζει το… απίθανο (εντυπωσιακή απόκρουση σε τακουνάκι του Μέντες).
Τελικά ο… πράσινος κόσμος χάθηκε (προσωρινά) στο 85’. Γιατί στην απέλπιδα προσπάθεια να σημειώσει κάποιο γκολ, ο Παναθηναϊκός είχε αφήσει κενά πίσω και ο Μπουμάλ (παίρνοντας το ριμπάουντ από απόκρουση του Κοτσόλη σε σουτ του Γιάννου) το… τιμώρησε για το προβάδισμα των «κυανέρυθρων»! Κι όμως το ματς δεν είχε τελειώσει. Ίσα-ίσα που… τότε ξεκίνησε! Γιατί οι γηπεδούχοι έβγαλαν μεγάλη καρδιά και πάθος για την ανατροπή. Και το τετ-α-τετ του Ατζαγκούν που ισοφάρισε στις καθυστερήσεις (μετά από ασίστ-πάσα του Μέντες) ήταν το πρώτο «πιάτο», διότι το… κυρίως ήρθε στο 94’(!) με τον Πέτριτς να πιάνει την κοντινή κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι και να χαρίζει ένα ανέλπιστο τρίποντο, διαμορφώνοντας το τελικό 2-1!
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Παναθηναϊκός (Αναστασίου): Κοτσόλης, Μέντες, Κλωναρίδης (76’ Ατζαγκούν), Λαγός, Ζέκα, Νάνο, Σίλντενφελντ, Ντίνας (54’ Καρέλης), Μπούρμπος (82’ Μπούι), Πράνιτς, Πέτριτς.
Στον πάγκο: Στιλ, Σπυρόπουλος, Κουτρουμπής, Δώνης.
Πανιώνιος (Τερεζόπουλος): Γιαννακόπουλος, Τασουλής, Χατζηισιαίας, Παντίδος, Μπούζας (83’ Ιμπαγάσα), Μπουμάλ, Κολοβός (76’ Φούντας), Σιώπης (68’ Γκίνη), Πάνος, Μητρόπουλος, Γιάννου.
Στον πάγκο: Παπαδόπουλος, Σμυρλής, Αργυρόπουλος, Γκέζος.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου