ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014

Γυρίζει βελτιωμένος!

Με τον Κασάμι να κάνει πολύ καλή εμφάνιση, ο καλύτερος (σε σχέση με το ματς με την Κράσνονταρ) Ολυμπιακός, αναδείχθηκε ισόπαλος 1-1 με την Ντιναμό Κιέβου και το απόγευμα της Παρασκευής... γυρίζει Ελλάδα!
Έτσι αγωνίστηκε ο Ολυμπιακός
Με αρκετές αλλαγές ξεκίνησε τον αγώνα με τη Ντιναμό Κιέβου ο Μίτσελ. Για την ακρίβεια μόνο τέσσερις παίκτες έμειναν οι ίδιοι από το φιλικό τεστ με την Κράσνονταρ. Ήταν οι Αυλωνίτης, Σιόβας, Διαμαντάκος και Ντοσεβί.
Ο Ρομπέρτο ήταν κάτω από τα δοκάρια, δεξιά στην άμυνα ο Ελαμπντελαουί, αριστερά ο Λυκογιάννης, στόπερ ο Αβραάμ με τον Αυλωνίτη, αμυντικό χαφ ο Σιόβας και πιο μπροστά του στον άξονα ο Κασάμι. Στα δύο άκρα ήταν οι Ντοσεβί και Φουστέρ και κορυφή οι Βέργος (που ουσιαστικά έπαιζε λίγο πιο πίσω από τον Διαμαντάκο) και Διαμαντάκος στο 4-4-1-1 του Μίτσελ.
Έκοψε Κάταϊ και Βλαχοδήμο
Ο Μίτσελ αποφάσισε να αφήσει εκτός αποστολής τους Κάταϊ και Βλαχοδήμο. Οι δύο αυτοί "κομμένοι" δεν φαίνεται να έχουν... μέλλον στο ρόστερ του Ολυμπιακού. Ο Τσόρι Ντομίνγκες ως γνωστόν τέθηκε off λόγω του προβλήματος τραυματισμού του.
Πως άρχισε η Ντιναμό
Για τη Ντιναμό ο Σοβκόφσκι ήταν στο τέρμα και στην άμυνα οι Σίλβα, Ντράγκοβιτς, Βίντα και Μακαρένκο. Στον άξονα τοποθετήθηκαν οι Μπέζους, Ριμπάλκα, Χουσίεβ (και όχι οι Καλίνιτσεφ και Τσουρίκοβ που είχαν δηλωθεί αρχικά από τους Ουκρανούς με τη Ντιναμό να κάνει δύο αλλαγές τελευταίας στιγμής), Μπελχαντά και στην επίθεση ήταν οι Γιαρμολένκο και Μποκανί με τον πρώτο να βγαίνει πολλές φορές από τα πλάγια.
Πρώτη φάση με Φουστέρ
Στο 4ο λεπτό της αναμέτρησης ο Ντοσεβί με τον Διαμαντάκο και τον Φουστέρ επιχείρησαν να απειλήσουν την εστία της Ντιναμό Κιέβου. Τελικώς μετά από ωραίο συνδυασμό η μπάλα έφτασε στον Φουστέρ του οποίου η πάσα από πλάγια θέση κόπηκε σε κόρνερ.
Ο Ολυμπιακός με τον Ντοσεβί από τα άκρα προσπαθούσε να δημιούργησει ρήγματα και προβλήματα στη Ντιναμό. Στο 15ο λεπτό ο Κασάμι έκανε μία ωραία εκτέλεση φάουλ αναγκάζοντας τον αντίπαλο γκολκίπερ να διώξει με δυσκολία την μπάλα σε κόρνερ.
Πολλές φωνές από Μίτσελ
Ο Ισπανός προπονητής από την αρχή του αγώνα φώναζε αρκετά στους παίκτες του για τις θέσεις τους και τις τοποθετήσεις τους. Τόσο στους ποδοσφαιριστές που ήταν στα άκρα όσο και στον άξονα όπως τον Σιόβα. Προς το τέλος του ημιχρόνου ήταν μάλιστα έξαλλος με τον Έλληνα διεθνή.
Οι Ουκρανοί βρήκαν ρυθμό από ένα σημείο και έπειτα και έβγαλαν φάσεις για γκολ. Η πρώτη καλή φάση για τη Ντιναμό έγινε μετά από εκτέλεση φάουλ και τακουνάκι του Βίντα. Η μπάλα πέρασε λίγο άουτ.
Στο 21' ο Μπέζους σούταρε προ του Κασάμι με την μπάλα να φεύγει επίσης έξω. Στο 24'ο Μπελχαντά έχασε ένα τετ α τετ. Μετά από πάσα του Μπέζους βρέθηκε απέναντι στον Ρομπέρτο αλλά σούταρε άουτ. Στο 28' ο Διαμαντάκος έκλεψε την μπάλα μετά από λάθος διώξιμο των Ουκρανών. Βγήκε από πλάγια θέση έκανε την σέντρα όμως ο Βέργος δεν κατάφερε να "τσιμπήσει" την μπάλα για να σκοράρει.Στο 29' ο Μποκανί πέρασε τον Αβραάμ και σούταρε λίγο άουτ. Στο 32' έγινε η πρώτη αλλαγή του αγώνα με τον Καλίνιτσεφ να παίρνει την θέση του Χουσίεβ. Στο 35' ο Γιαρμολένκο πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του. Προσπέρασε και τον Λυκογιάννη από τα αριστερά και τον Σιόβα με τον Ρομπέρτο να αποκρούει ωραία την προσπάθειά του.
Το φάουλ ο Κασάμι, το γκολ ο Αυλωνίτης
Στο 41' ο Κασάμι εκτέλεσε ένα πολύ καλό φάουλ στέλνοντας την μπάλα στον Αυλωνίτη. Ο αμυντικός του Ολυμπιακού με προβολή στο δεύτερο δοκάρι άνοιξε το σκορ, κάνοντας το 1-0.
Το καλύτερο πρόσωπο ο Κασάμι, θετικοί οι Ομάρ και Ντοσεβί
Ο Ολυμπιακός του πρώτου μέρους παρουσίασε αρκετά καλή εικόνα ειδικά από το 18' και μετά με αποκορύφωμα το τέρμα του Αυλωνίτη. Ιδιαίτερα καλό το πρώτο δείγμα του Κασάμι με δυναμισμό και καλή παρουσία στον άξονα, καλές μακρινές μπαλιές αλλά και συμμετοχή στην φάση του γκολ με το φάουλ του.
Ο Ελβετός έδειξε το καλύτερο πρόσωπο από όλους τους παίκτες των Πειραιωτών στο πρώτο μέρος, αφήνοντας πολλές υποσχέσεις για την συνέχεια. Στα άκρα ξεχώρισαν οι Ντοσεβί και Ομάρ Ελαμπντελαουί (ειδικά ο Ντοσεβί). Συνεργάστηκαν καλά συνθέτοντας ένα καλό δίδυμο από την δεξιά πλευρά του Ολυμπιακού με κοψίματα, τρεξίματα και παραγωγή φάσεων. Η πλευρά που είχε πρόβλημα για τον Ολυμπιακό ήταν η αριστερή που με τον ποιοτικότατο Γιαρμολένκο οι Ουκρανοί απείλησαν αρκετά.
Το καλύτερο πρόσωπο ο Κασάμι, θετικοί οι Ομάρ και Ντοσεβί
Ο Ολυμπιακός του πρώτου μέρους παρουσίασε αρκετά καλή εικόνα ειδικά από το 18' και μετά με αποκορύφωμα το τέρμα του Αυλωνίτη. Ιδιαίτερα καλό το πρώτο δείγμα του Κασάμι με δυναμισμό και καλή παρουσία στον άξονα, καλές μακρινές μπαλιές αλλά και συμμετοχή στην φάση του γκολ με το φάουλ του. Ο Ελβετός έδειξε το καλύτερο πρόσωπο από όλους τους παίκτες των Πειραιωτών στο πρώτο μέρος, αφήνοντας πολλές υποσχέσεις για την συνέχεια. Στα άκρα ξεχώρισαν οι Ντοσεβί και Ομάρ Ελαμπντελαουί (ειδικά ο Ντοσεβί).
Συνεργάστηκαν καλά συνθέτοντας ένα καλό δίδυμο από την δεξιά πλευρά του Ολυμπιακού με κοψίματα, τρεξίματα και παραγωγή φάσεων. Η πλευρά που είχε πρόβλημα για τον Ολυμπιακό ήταν η αριστερή που με τον ποιοτικότατο Γιαρμολένκο οι Ουκρανοί απείλησαν αρκετά.
Το πανό που έκανε την... διαφορά
Οι ερυθρόλευκοι οπαδοί για άλλη μία φορά στάθηκαν στο πλευρό του αγαπημένου τους συλλόγου. Ένα πανό που έκανε την... διαφορά είχε τοποθετηθεί στην πλαγιά από την πάνω πλευρά του γηπέδου. "Θρύλος, θρησκεία και στην Γερμανία. Θύρα 7 Μονάχου", έγραφε με κόκκινα γράμματα το μεγάλο πανό που είχαν φτιάξει οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού από την Γερμανία.
Αλλαγές... παντού
Μετά την ανάπαυλα ο Μίτσελ άλλαξε όλους τους παίκτες εκτός από τον Ρομπέρτο. Δεξιά στην άμυνα πήγε ο Σαλίνο, αριστερά ο Μπονγκ, στο κέντρο της οι Βούρος και Αμπιντάλ, οι Μπουχαλάκης και Γιαταμπαρέ τα αμυντικά χαφ, οι Κολοβός και Γκαζαριάν στις πτέρυγες και ο Σαβιόλα έπαιζε πίσω από τον Παπάζογλου. Ίδια διάταξη με 10 νέα πρόσωπα.
Δοκάρι με σουτάρα και γκολ ο Μποκανί
Στο 54' η Ντιναμό είχε μία πολύ καλή ευκαιρία να σκοράρει με μία σουτάρα του Καλίνιτσεφ. Η μπάλα τράνταξε το δοκάρι του Ρομπέρτο. Το λάθος στην φάση το έκανε νεαρός Βούρος με τον παίκτη των Ουκρανών να βγάζει την φάση.
Στο 55' η ολιγωρία του Μπονγκ επέτρεψε στον Γιαρμολένκο να βγάλει την σέντρα και τον Μποκανί να σκοράρει με το κεφάλι για να κάνει το 1-1. Ο άσος της Ντιναμό πήδηξε ψηλά και έφερε έτσι το ματς στα ίσα. Η φάση ξεκίνησε από λάθος του Μπουχαλάκη. Πήρε την μπάλα, προσπάθησε να ανεβάσει τον Ολυμπιακό αλλά την έχασε. Έτσι βγήκε στην συνέχεια η φάση των Ουκρανών.
Ακολούθως και η Ντιναμό έκανε αλλαγές. Στο 65' όμως ο Παπάζογλου έχασε πολύ καλή στιγμή. Αν και αρχικά έχασε την μπάλα, στάθηκε όρθιος γύρισε το σώμα του και σούταρε λίγο άουτ. Ο Ολυμπιακός άρχισε να κάνει αρκετά αβίαστα λάθη, δίνοντας την δυνατότητα στη Ντιναμό να ανέβει ξανά ψηλά και να πιέσει για ένα δεύτερο τέρμα. Στο 69' μπήκε στον αγώνα ο Χουτεσιώτης αντί του Ρομπέρτο.
Στο 72' ο Βούρος διόρθωσε το λάθος του Αμπιντάλ με το κόψιμο στην προσπάθεια του Βίντα. Στο 77' ο Μποκανί μετά από κλέψιμό του (από λάθος του Γιαταμπαρέ) σούταρε με τον Χουτεσιώτη να μπλοκάρει με 2η προσπάθεια. Στο 78' ο Μπουχαλάκης είχε στο ενεργητικό του ένα καλό σουτ που πέρασε λίγο άουτ, μετά από πάσα του Γκαζαριάν. Η Ντιναμό προς το τέλος της αναμέτρησης έκανε και άλλες αλλαγές, πιέζοντας για ένα ακόμα τέρμα. Ένα αξιοσημείωτό της ήταν πως έπαιξε στο ματς ο μόλις 17 ετών Τσισιακόφ.
Στο τελευταίο δεκάλεπτο η εικόνα της αναμέτρησης δεν άλλαξε ιδιαίτερα. Έτσι παρέμεινε το 1-1 στο παιχνίδι του Σβατς. Αυτό ήταν το δεύτερο και τελευταίο φιλικό του Ολυμπιακού στην Αυστρία. Το επόμενο ματς είναι στις 24 Ιουλίου στο Τορόντο με την Μίλαν.
Αρκετά ευχάριστα τα νέα μηνύματα από τον Ολυμπιακό ενόψει της καινούριας χρονιάς. Οι ερυθρόλευκοι παρά τις πολλές αλλαγές έδειξαν κατά διαστήματα καλή εικόνα απέναντι στην πιο έτοιμη Ντιναμό των Γιαρμολένκο και Μποκανί. Απέδωσαν σε κάποιες στιγμές καλό ποδόσφαιρο και τελείωσαν το ματς στο Σβατς με 1-1.
Συγκριτικά με το πρώτο ματς με την Κράσνονταρ φανέρωσαν πως έχουν κάνει βήματα προόδου. Από το πρώτο μέρος μπορεί να κρατήσει κανείς την απόδοση του Κασάμι (που ουσιαστικά ήταν μαζί με τον Ρομπέρτο με τις επεμβάσεις του οι ΜVP) αλλά και των παικτών της δεξιάς πλευράς με τους Ελαμπντελαουί και Ντοσεβί. Ειδικά ο Ελβετός όμως έδειξε από τώρα την ποιότητά του ενώ είχε καθοριστική συμβολή στο γκολ του Αυλωνίτη.
Στην επανάληψη πιο καλό πρόσωπο από μεριάς του Ολυμπιακού είχαν οι Σαβιόλα και ένας παίκτης από τον άξονα, ο Γιαταμπαρέ. Υπήρχαν βέβαια περιπτώσεις που η Ντιναμό αξιοποιούσε τα λάθη των παικτών του Ολυμπιακού στις μεταβιβάσεις τους για να κάνει φάσεις και να πιέσει και στο Α' και στο Β' μέρος.
Αρκετά αρνητικό δείγμα είχαν παίκτες όπως ο Μπουχαλάκης με λάθος στην φάση του γκολ και αρκετά μεταβιβάσεις στα πόδια των αντιπάλων αλλά και ο Μπονγκ. Ο Μίτσελ από την άλλη έβγαλε νεότερα και αρκετά χρήσιμα συμπεράσματα ειδικά για τους παίκτες που θα κόψει πριν το ταξίδι για τις ΗΠΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου