ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014

Να ‘τη η πρώτη, στην Ευρώπη!

Απ’ τον παράδεισο, στην κόλαση και τούμπαλιν! Παρά τις τάσεις αυτοκτονίας, ο Αστέρας Τρίπολης πανηγύρισε την πρώτη του ευρωπαϊκή νίκη κόντρα στην Ροβανιέμι (4-2) και παράλληλα σπουδαία πρόκριση!
Εκεί που πήγαινε για πάρτι, του βγήκε σε… κηδεία, αλλά στο τέλος «αναστήθηκε»!
Ο Αστέρας Τρίπολης «δεινοπάθησε» κόντρα στην μαχητική Ροβανιέμι, αλλά πέτυχε το στόχο του. Χάρη στο υπέρ τους 4-2 (και σε συνδυασμό με το 1-1 του πρώτου αγώνα), οι Αρκάδες πανηγύρισαν την πρώτη τους νίκη σε ευρωπαϊκό επίπεδο και φυσικά την πρόκρισή τους στον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League (αντίπαλός τους η Μάιντς).
Κουρμπέλης (12’) και Ντε Μπλάσις (46’) έβαλαν τα… θεμέλια, οι Φινλανδοί (αν και με δέκα παίκτες σε όλο το δεύτερο μέρος) κατάφεραν να πάρουν προσωρινά σκορ πρόκρισης, με τα γκολ των Μακιτάλο και Λαχτενμάκι (σε διάστημα 10 λεπτών), όμως στη συνέχεια ξανά ο Αργεντινός (73’) και ο Μπακασέτας (81’) υπέγραψαν τον –εν τέλει- θρίαμβο. 
Το ματς
Δεν ήταν μόνο το 1-1 του πρώτου αγώνα. Ήταν και ότι στα… χαρτιά ο Αστέρας Τρίπολης ήταν (και είναι) ανώτερη ομάδα. Και πριν καλά-καλά οι παίκτες «ζεσταθούν», ο Κουρμπέλης… ξετύλιξε το δώρο που του έκανε ο αντίπαλος γκολκίπερ. Και σκοράροντας με ωραίο πλασέ έξω απ’ την περιοχή έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του. Κι εκεί που θα περίμενες πως οι Αρκάδες θα τελειώσουν νωρίς-νωρίς την υπόθεση πρόκριση, είναι αλήθεια πως στη συνέχεια… έκατσαν. Έδωσαν χώρο στους Φινλανδούς που άρχισαν να πιστεύουν στην ανατροπή του σκορ.
Κι εκεί όπου οι φιλοξενούμενοι έδειχναν σημάδια αντίδρασης –με κάποια σουτ να μην ανησυχούν ιδιαίτερα τον σε ετοιμότητα Μπαντή-, φάνηκε να μπαίνει… ταφόπλακα στα όνειρά τους. Γιατί στις καθυστερήσεις η ελληνική ομάδα έβαλε… φαρδιά-πλατιά την υπογραφή της για να περάσει στην επόμενη φάση. Όχι μόνο ο Μάσα κέρδισε πέναλτι σε καθοριστικότατο σημείο, όχι μόνο κέρδισε την αποβολή του Σάλγκρεν (αφήνοντας την ομάδα του με δέκα παίκτες), αλλά φυσικά ο Ντε Μπλάσις δεν έχασε την ευκαιρία απ’ την άσπρη βούλα να δώσει το απόλυτο έναυσμα για τους πανηγυρισμούς.
Σε τέτοια ματς θες και τύχη. Ακόμα κι αν κρατάς την υπόθεση στα χέρια σου. Διότι η νίκη θα μπορούσε να πάρει με το… καλημέρα στο δεύτερο μέρος διαστάσεις θριάμβου για τον Αστέρα, αλλά την μία το δοκάρι (σε σουτ του Ουσέρο), απ’ την άλλη η αστοχία του Ντε Μπλάσις (σε τετ-α-τετ) άφησαν στο… κόλπο την Ροβανιέμι. Και μέσα σε δέκα λεπτά, οι Φινλανδοί έβαλαν… βόμβα στο ματς. Η άμυνα των Αρκάδων… κοιμήθηκε (ολοσχερώς) και στο 53’ ο Μακιτάλο μείωσε, ενώ λίγο αργότερα ο Λαχτενμάκι εκμεταλλεύτηκε την τραγική έξοδο του Μπαντή και σκόρπισε θλίψη στο γήπεδο.
Είπαμε, ο Αστέρας δεν είχε και τύχη. Το δοκάρι του… κλείσε ξανά το μάτι (σε σουτ του Μάσα στο 68’) και τον άφησε να… καίγεται. Ο Βεργέτης δεν είχε άλλη επιλογή απ’ το να ρίξει στον αγώνα Μπαντιμπανγκά και Μπακασέτα. Και είναι γεγονός πως οι δυο τους έδωσαν φρεσκάδα (και κάτι παραπάνω). Στο 73’ ο Ντε Μπλάσις λύτρωσε την ομάδα του με φοβερή κεφαλιά –αν και κοντούλης-, δίνοντας σκορ πρόκρισης στους γηπεδούχους, με τον Μπακασέτα δέκα λεπτά πριν το φινάλε να βρίσκει εξίσου δίχτυα (με κοντινή προβολή ύστερα από πάσα του Μπαντιμπανγκά) και το χαμόγελο επανήλθε στα χείλη των οπαδών (και των παικτών) με τον Αστέρα να παίρνει την πρώτη του νίκη στην Ευρώπη, με το τελικό 4-2 και να περιμένει πλέον την Μάιντς!
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Αστέρας Τρίπολης: Μπαντής, Λούι, Παντελιάδης, Γκόιαν, Σανκαρέ, Ουσέρο, Κουρμπέλης (71’ Μπακασέτας), Ρόλε, Μάσα (75’ Μουνάφο), Ντε Μπλάσις, Μπαράλες (68’ Μπαντιμπανγκά)
Στον πάγκο έμειναν οι: Θεοδωρόπουλος, Κιτοκό, Νίκο, Ζησόπουλος.
Ροβανιέμι: Σάλγκρεν, Λαχτενμάκι, Οκόνεν, Μακιτάλο, Οταρού (45’ Φόρσμαν), Κόκο (69’ Εμενίκε), Γκέι, Σάξμαν, Μαγιάβα, Νιάσι (83’ Λάχτινεν), Όμπιλορ.
Στον πάγκο έμειναν οι: Νούρμος, Ουντόκα, Βίρτανεν, Πεούρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου