ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Παρασκευή 18 Ιουλίου 2014

Δοκιμές και... αδράνεια!


Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να προηγηθεί με τον Νίκο Σπυρόπουλο, αλλά η Τσβόλε, που δημιούργησε αρκετές ευκαιρίες, εκμεταλλεύτηκε δύο κακές αμυντικές αντιδράσεις του «δικέφαλου» και νίκησε με 2-1.
Έτσι ξεκίνησαν
Με 4-4-2 παρέταξε τον ΠΑΟΚ στον αγωνιστικό χώρο ο Άγγελος Αναστασιάδης. Ο Γιακουμής ήταν κάτω από τα δοκάρια, δεξιά στην άμυνα ο Κωνσταντινίδης, αριστερά ο Σπυρόπουλος και οι Βίτορ, Κατσικάς στα στόπερ. Αμυντικά χαφ οι Κάτσε, Σαββίδης και στα πλάγια οι Γκολάσα, Μάρτενς. Επιθετικό δίδυμο οι Αθανασιάδης και Κουλούρης.
Στην αντίπερα όχθη, η Τσβόλε αγωνίστηκε με 4-2-3-1 και τους Μπόερ, Φαν Πόλεν, Μπρέερσε, Σέινσμπουρι, Φαν Χίντουμ, Μοκότχο, Ριένστρα, Σάιμακ, Ντροστ, Τόμας, Ιωαννίδη.
«Ξύπνησε» και σκόραρε
Πέρα από την τελική στο 2' με τον Γκολάσα, ο ΠΑΟΚ δεν έδειξε τίποτα σπουδαίο στον αγωνιστικό χώρο, ενώ είχε προβλήματα και στην άμυνα. Κάτι που έφερε και τις δύο καλές στιγμές της Τσβόλε.
Ο Σάιμακ πήρε την μπάλα και βγήκε τετ α τετ με τον Γιακουμή στο 10', αλλά ο γκολκίπερ του ΠΑΟΚ πρόλαβε και απομάκρυνε με τα πόδια, ενώ στο 17' ο Τόμας (αντικαταστάθηκε λίγο αργότερα από τον Θανάση Καραγκούνη) έδωσε ωραία στον Ντροστ, ο οποίος έκανε το σουτ από τα πλάγια, με τον Γιακουμή να αποκρούει και να παραχωρεί κόρνερ.
Από την εκτέλεση αυτού στο αμέσως επόμενο λεπτό η κεφαλιά του Ιωαννίδη κατέληξε στον Περέιρα, που με νέα κεφαλιά είδε την μπάλα να απομακρύνεται πάνω στη γραμμή. Ωστόσο, προβλήματα είχε και η ολλανδική ομάδα, που ήθελε να πάρει τον έλεγχο, αλλά δεν μπορούσε να κυκλοφορήσει την μπάλα στη μεσαία γραμμή.
Έτσι, ο «Δικέφαλος» του Βορρά... ξύπνησε, μετά το 35', είχε κάποιες φάσεις και κατάφερε να σκοράρει. Στο 37' ο Μάρτενς έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά και ο Γκολάσα έστειλε ψηλά άουτ την μπάλα με σουτ στη ν κίνηση στο δεύτερο δοκάρι, ενώ ο Μπόερ μπλόκαρε την κεφαλιά του Μάρτνες δύο λεπτά αργότερα, ύστερα από σέντρα του Αθανασιάδη.
Τελικά, οι Θεσσαλονικείς κατάφεραν με την εκπνοή του ημιχρόνου να βρουν δίχτυα. Ο Μάρτενς βρήκε ωραία με τη μία τον Σπυρόπουλο, αυτός απέφυγε και τον Μπόερ και με πλασέ προ κενής εστίας άνοιξε το σκορ για την ομάδα του.
Άλλη ενδεκάδα
Στην επανάληψη ο Αναστασιάδης έπραξε ό,τι και στα προηγούμενα φιλικά και παρέταξε διαφορετική ενδεκάδα. Σε αυτή βρέθηκαν οι Μελίσσας, Κιόσε, Μαντούρο, Ρατς, Ποζατζίδης, Τζανδάρης, Παναγιωτούδης, Πολύζος, Παπαδόπουλος, Πόζογλου, Πόποβιτς.
Πλήρωσε τα προβλήματα στην άμυνα
Με άλλη ενδεκάδα, λοιπόν, ο ΠΑΟΚ του δευτέρου ημιχρόνου πλήρωσε τα κενά στην άμυνα, με την Τσβόλε να ισοφαρίζει σχεδόν με το... καλημέρα. Ο Περέιρα με κεφαλιά, έπειτα από εκτέλεση φάουλ, στο 50' νίκησε τον Μελίσσα, ο οποίος ήταν πιο έξω από την εστία του, και έφερε το ματς στα ίσια.
Παρά ταύτα, το γκολ δεν... ξύπνησε τους παίκτες του «Δικεφάλου», με τους Ολλανδούς να κάνουν την ανατροπή στο 68', αφού έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 54'. Ο Θανάσης Καραγκούνης γύρισε ωραία από δεξιά την μπάλα, όμως ο Νίχλαντ με κοντινό πλασέ την έστειλε άουτ.
Στο 68', λοιπόν, ο ίδιος παίκτης εκτέλεσε το φάουλ, η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι, ο Μελίσσας δεν αντέδρασε άμεσα και ο Ντροστ τον πλάσαρε για να κάνει την ανατροπή. Στη συνέχεια, ο ΠΑΟΚ βγήκε μπροστά για να πετύχει κάποιο γκολ, όμως δεν τα κατάφερε στις δύο καλές φάσεις που είχε.
Ο Ρατς αστόχησε με κεφαλιά στο 75', ενώ ο Πόζογλου σούταρε άουτ από αριστερά στο 78'. Έτσι το 1-2 έμεινε, ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε σ' ένα ακόμα φιλικό και έδειξε ότι χρειάζεται δουλειά έχοντας προβλήματα κυρίως στην άμυνα.
Οι συνθέσεις
ΠΑΟΚ: Γιακουμής, Κατσικάς, Βίτορ, Κωνσταντινίδης, Σπυρόπουλος, Σαββίδης, Κάτσε, Γκολάσα, Μάρτενς, Αθανασιάδης, Κουλούρης.
Β' Ημίχρονο: Μελίσσας, Κιόσε, Μαντούρο, Ρατς, Ποζατζίδης, Τζανδάρης, Παναγιωτούδης, Πολύζος, Παπαδόπουλος, Πόζογλου, Πόποβιτς.
Τσβόλε: Μπόερ, Φαν Πόλεν, Περέιρα, Σέινσμπουρι, Φαν Χίντουμ (76' Λαμπίλε), Μοκότχο (64' Ντέκερ), Ριένστρα, Σάιμακ (46' Νίχλαντ), Ντροστ (76' Μορρό), Τόμας (18' Θ. Καραγκούνης), Ιωαννίδης (46' Μαχμούτοφ, 76' Φερφελής).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου