ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

Βρετανικό μαρτύριο...

Ούτε για την τιμή των όπλων... H Αγγλία φεύγει από τη Βραζιλία χωρίς νίκη, αφού στο τελευταίο ματς με την Κόστα Ρίκα (0-0) ήταν ξανά απογοητευτική. Περιμένει αντίπαλο η ομάδα του Κάμπελ.
Η Κόστα Ρίκα επιβεβαίωσε τον τίτλο έκπληξη του Μουντιάλ, ήταν η πιο παθιασμένη και ξεκούραστη ομάδα του ομίλου και δίκαια πήρε την πρώτη θέση! Η ομάδα του Κάμπελ έβγαλε δύναμη, φρεσκάδα και ταχύτητα στο γήπεδο και πλέον περιμένει τον 2ο από τον όμιλο της Εθνικής μας. Ακόμα και στο τελευταίο ματς, μόνο αδιάφορη δεν ήταν, το πάλεψε, ήταν εξαιρετική αμυντικά και έμεινε αήττητη στον όμιλο. Οσο για το βρετανικό... ναυάγιο, η Αγγλία δεν μπόρεσε να πάρει ούτε νίκη! Ηταν κακή, χωρίς άξονα, αλλά και φορ που μπορεί να κάνει τη διαφορά. Η ομάδα του Χόντσον επιστρέφει με ένα βαθμό μόλις και η γκρίνια μόλις αρχίζει...
Μόνο ένα φάουλ...
Η Αγγλία ήθελε να... μετριάσει τη γκρίνια του αποκλεισμού, αλλά η Κόστα Ρίκα μόνο αδιάφορη δεν παρουσιάστηκε στο ματς. Κίνηση, ταχύτητα, πάθος, κάτι που δυσκόλεψε τους... αδιάφορους Βρετανούς. Η Αγγλία είχε τον έλεγχο, όχι όμως και τους διαδρόμους για να δημιουργήσει κινδύνους. Κυρίως με ατομικές προσπάθειες οι Βρετανοί προσπαθούσαν να κάνουν φάσεις και στο 12' ο Στάριτζ είχε ένα πολύ καλό σουτ.
Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία ήρθε για τους Κοσταρικανούς, αλλά τη φαουλάρα του Μπόρχες έδιωξε εντυπωσιακά ο Φόστερ στέλνοντάς τη στο δοκάρι. Κακό παιχνίδι, με τις δυο ομάδες να μην... καίγονται να δημιουργήσουν και να έχουν το βλέμμα στα μετόπισθεν. Κανένα ρίσκο με τους Αγγλους να απειλούν μόνο από στημένα, αφού στο 35' η κεφαλιά του Τζόουνς κατέληξε άουτ. Ο Μπάρκλεϊ ήταν κινητικός, έδωσε ώθηση από την πλευρά του, αλλά κάποιες ατομικές ενέργειες δεν είχαν την επιθυμητή εξέλιξη. Ο Λαλάνα δεν βοήθησε, ενώ και ο Στάριτζ ήταν απελπιστικά μόνος στην επίθεση.
Σκεφτόντουσαν το τέλος...
Οι Αγγλοι προσπάθησαν να πιέσουν, αλλά ο Νάβας όποτε χρειάστηκε επενέβη σωστά και κράτησε το μηδέν. Στο 65' ο Στάριτζ βρέθηκε στην αντίπαλη άμυνα, αλλά το πλασέ του κατέληξε μόλις άουτ... Το ματς μέχρι τέλους ήταν κακό, οι δυο ομάδες σκεφτόντουσαν το τελευταίο σφύριγμα, αφού ούτε η είσοδος του Ρούνεϊ βοήθησε επιθετικά τους Αγγλους. Ο φορ της Γιουνάιτεντ είχε μια έξυπνη ενέργεια στο 80', αλλά ο Νάβας έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ.  
Δυο μεγάλες ευκαιρίες στο ματς και οι γκολκίπερ φρόντισαν να κρατήσουν ανέπαφες τις εστίες τους. Ο Φόστερ στο ντεμπούτο του στη διοργάνωση έβγαλε τη φαουλάρου Μπόρχες - με τη βοήθεια του δοκαριού-, ενώ ο Νάβας έδιωξε εντυπωσιακά το σουτ του Ρούνεϊ. Ο γκολκίπερ της Κόστα Ρίκα πάντως απέδειξε σε ακόμα ένα ματς πως είναι πανέτοιμος για το μεγάλο άλμα στην καριέρα του. 
Το ματς ήταν αδιάφορο, η Κόστα Ρίκα είχε εξασφαλίσει την πρωτιά και η Αγγλία την... επιστροφή! Στο β' μέρος οι ομάδες δεν είχαν όρεξη, οι ευκαιρίες ελάχιστες και οι αλλαγές δεν  έδωσαν ώθηση. Η Κόστα Ρίκα δεν είχε κανένα λόγο να ρισκάρει και οι Βρετανοί απλά δεν... μπορούσαν.
Ακόμα ένα 0-0 για την Αγγλία και πέρασε στην... κορυφή. Οι Βρετανοί έχουν αναδειχθεί 11 φορές ισόπαλοι χωρίς τέρματα σε Μουντιάλ, περισσότερες από κάθε άλλη ομάδα.
Ματς που από την αρχή έμοιαζε πως δεν θα συγκινήσει κανέναν! Δεν... συγκίνησε ούτε  την Αγγλία που έκανε ένα τραγικό Μουντιάλ και δεν μπόρεσε να πάρει ούτε νίκη στη διοργάνωση. Η Κόστα Ρίκα ήταν εξαιρετική στα μετόπισθεν, δεν ρίσκαρε, έτρεξε, ενώ στο β' μέρος έστρεψε το βλέμμα της στη νοκ άουτ φάση.
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
Κόστα Ρίκα (Χόρχε Λουίς Πίντο): Νάβας, Γκονζάλες, Μπόρχες (78’ Μπαράντες), Ντουάρτε, Κάμπελ (66’ Ουρένα), Ρουίς, Μπρένες (59’ Μπολάνιος), Ντίας, Γκαμπόα, Τεχέδα, Μίλερ.
Αγγλία (Ρόι Χόντσον): Φόστερ, Κέιχιλ, Γουίλσιρ (73’ Τζέραρντ), Λάμπαρντ, Στάριτζ, Σμόλινγκ, Τζόουνς, Μίλνερ (76’ Ρούνεϊ), Λαλάνα (62’ Στέρλινγκ), Μπάρκλεϊ, Σο.
Η έκπληξη και το... ναυάγιο!
Χωρίς σχόλια...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου