ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Κυριακή 11 Μαΐου 2014

Paradise City!

Τέταρτη κούπα, δεύτερη την τελευταία τριετία και το «Ετιχαντ» στις... φλόγες! Η Σίτι νίκησε τη Γουέστ Χαμ 2-0 πήρε το πρωτάθλημα, αυτή τη φορά χωρίς... καρδιοχτύπι.
Το έκανε ξανά! Η Σίτι φρόντισε να μην τρελάνει τους οπαδούς της, να καθαρίσει από νωρίς την κούπα και το δεύτερο πρωτάθλημα την τελευταία τριετία είναι γεγονός! Χιλιάδες οπαδοί της ομάδας έστησαν το δικό τους πάρτι στο Ετιχαντ και αυτή τη φορά δεν είχαν... κανένα λόγο να κρατάνε τρανζίστορ στη διάρκεια του ματς. Η Μάντσεστερ επικράτησε εύκολα 2-0 της Γουέστ Χαμ, αλλά δεν έσπασε το ρεκόρ των 104 τερμάτων στην Πρέμιερ Λιγκ (έφτασε τα 102). Ιστορική στιγμή για τον Πελεγκρίνι που έγινε ο πρώτος μη Ευρωπαίος προπονητής που κατακτά το πρωτάθλημα Αγγλίας (126 χρόνια).
Σε έναν απίστευτο μαραθώνιο που η κορυφή άλλαξε 25 φορές κάτοχο, που για πρώτη φορά έπειτα από 42 χρόνια δυο ομάδες πετυχαίνουν περισσότερα από 100 γκολ (Σίτι 102, Λίβερπουλ 101 γκολ), η Σίτι είχε τον τρόπο, την υπομονή και την... επίθεση να πάρει την κούπα! Φτάσαμε στην τελευταία στροφή για να πανηγυρίσουν οι «Πολίτες», αν και αυτή τη φορά, η εμπειρία τους φρόντισε να μην φτάσει η αγωνία στο κόκκινο! Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά και με κορυφαίους του Σίλβα, Νασρί απείλησαν τη Γουέστ Χαμ. Στο 11' ο Ισπανός έχασε μοναδική ευκαιρία να σκοράρει, αλλά το μονοκόματο από κοντά δεν βρήκε στόχο. Στο 25΄ο Κολάροφ με εξαιρετικό σουτ δεν κατάφερε να νικήσει τον Αντριαν, ο οποίος και έδιωξε εντυπωσιακά. Ωστόσο, το γκολ τίτλου ήρθε στο 39' με γκολάρα του Νασρί, μιας και η σουτάρα δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον γκολκίπερ της Γουέστ Χαμ. Οι «Πολίτες» θα μπορούσαν να σφραγίσουν τη νίκη τους στις καθυστερήσεις, αλλά το σουτ του Σίλβα που βρήκε και στον Τζόουνς κατέληξε στο δοκάρι. 
Η Σίτι μπήκε το ίδιο δυνατά και στο β' μέρος, με τον Κομπανί να δίνει στο 49' το έναυσμα για τη γιορτή! Ο Τζέκο έκανε το γύρισμα και ο Βέλγος από κοντά διαμόρφωσε το 2-0! Η Σίτι συνέχισε την πίεση, αφού στόχος ήταν τα 104 γκολ και το ρεκόρ στην Πρέμιερ Λιγκ, ωστόσο ο Αγουέρο τόσο στο 63' όσο και στο 67' έχασε μοναδικές ευκαιρίες για να σκοράρει. Μετά το 70' ο ρυθμός έπεσε, το μυαλό ήταν στην κούπα και το σκορ δεν άλλαξε. Το τελευταίο σφύριγμα βρήκε χιλιάδες οπαδούς της Σίτι να πανηγυρίζουν μαζί με τους παίκτες την 4η κούπα της ιστορίας τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου