ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Κυριακή 18 Μαΐου 2014

Βαυαρική... νέμεσις!

Μετά τον τελικό του Λονδίνου, ο Ρόμπεν έκρινε και εκείνον του Βερολίνου, σκοράροντας στην παράταση και ανοίγοντας τον δρόμο για τη νίκη 2-0 της Μπάγερν επί της Ντόρτμουντ!
Από μοιραίος… ωραίος! Ο Άριεν Ρόμπεν είχε δώσει το Champions League στην Μπάγερν στο τελικό με την Ντόρτμουντ, σκοράροντας στο τέλος και αυτή τη φορά σκόραρε στην παράταση, για να ανοίξει τον δρόμο στον θρίαμβο των Βαυαρών στο Βερολίνο επί της Μπορούσια. Ο Ολλανδός έκανε το 0-1, πριν ο Μίλερ κάνει το τελικό 0-2, για να φτάσει η Μπάγερν στο 10ο νταμπλ στην ιστορία της και να κλείσει τη σεζόν με τον καλύτερο τρόπο.
Ήταν το 3ο συνεχόμενο ραντεβού σε τελικό (Κύπελλο το 2012 και το 2014, Champions League το 2013). Ντόρτμουντ και Μπάγερν τα έδωσαν όλα για τη νίκη στο Βερολίνο, όμως στο τέλος εκείνοι που χαμογέλασαν ήταν οι Βαυαροί. Το 2008 εκείνος που είχε κρίνει τον μεταξύ τους τελικό στην παράταση ήταν ο Λούκα Τόνι. Αυτή τη φορά ήταν ο άνθρωπος, που έκανε και τον περσινό τελικό στο Λονδίνο, ο Άριεν Ρόμπεν.
Τα προβλήματα για τον Γκουαρδιόλα ήταν πολλά και στο τέλος προστέθηκε εκείνο του Αλάμπα. Ο Καταλανός, όμως, έπαθε και έμαθε από τις τελευταίες ήττες και για πρώτη φορά στην Μπάγερν με 3 κεντρικούς αμυντικούς. Ο στόχος προφανής. Η αναχαίτιση των αντεπιθέσεων των Βεστφαλών. Αποστολή εξετελέσθη. Οι τυπικά φιλοξενούμενοι μπήκαν πιο επιθετικά στο παιχνίδι και έχασαν τις πρώτες ευκαιρίες με Μίλερ (4’) και Ρόμπεν (6’). Το πάθος ήταν εμφανές και στους 22 παίκτες, με εκείνους του Κλοπ να μπλοκάρονται σωστά στην επίθεση. Οι Βαυαροί πίεζαν σωστά στην επίθεση, όταν έχαναν την μπάλα, όμως τα άσχημα νέα συνεχίστηκαν για την Μπάγερν, καθώς στο 31’ ο Λαμ αποχώρησε τραυματίας, για να δώσει τη θέση του στον ανέτοιμο Ριμπερί. Η διάταξη άλλαξε κάπως, με την Μπορούσια να χάνει την μοναδική αξιόλογη ευκαιρία της στο τέλος του πρώτου μέρους. Στο 44’ ο Λεβαντόφσκι κατάφερε να ξεφύγει από τον Χόιμπιεργκ στην περιοχή, έκανε το σουτ στην κίνηση, όμως η μπάλα πέρασε ψηλά άουτ, για να μείνει το 0-0 μέχρι το ημίχρονο.
Στο δεύτερο 45λεπτο οι φάσεις ήταν περισσότερες. Στο 55’ χάθηκε η πρώτη μεγάλη ευκαιρία για την Μπάγερν, όταν μετά από γύρισμα του Ριμπερί από αριστερά, ο Σμέλτσερ προ του Μίλερ από κοντά έστειλε για καλή του τύχη την μπάλα πάνω στον Βάιντενφελερ! Η συνέχεια βρήκε τους τυπικά γηπεδούχους να φτάνουν μία ανάσα από το γκολ στο 64’ σε μία αμφισβητούμενη φάση. Ο Χούμελς έκανε την κεφαλιά από κοντά, με τον Ντάντε να σώζει πάνω στην γραμμή! Τα ριπλέι έδειξαν ότι μάλλον ο αμυντικός της Ντόρτμουντ ήταν σε θέση οφσάιντ και μάλλον εκείνος της Μπάγερν έδιωξε αφού η μπάλα πέρασε την γραμμή (σε καμία από τις δύο περιπτώσεις οι Γερμανοί δεν έδειξαν ριπλέι με γραμμές).
Κρόος, (71’), Κιρχ (72’) και Σαχίν (78’) δοκίμασαν τα πόδια τους από μακριά, χωρίς όμως επιτυχία, με τον Βάιντενφελερ να κάνει εκπληκτική απόκρουση στο σουτ του Ρόμπεν στο 75’! Μ’ αυτά και μ’ αυτά πήγαμε στην παράταση, καθώς παρά τον καλό ρυθμό μέχρι το τέλος και τις προσπάθειες όλων, γκολ δεν μπήκε.
Εκεί, όπου πρώτος απείλησε ο Ομπαμεγιάνγκ, όταν το πλασέ του στο 91’ πέρασε λίγο άουτ και ο Ρόμπεν άνοιξε το σκορ 16’ αργότερα. Ο Βάιντενφελερ προσπάθησε να δώσει γρήγορα στον Γκρόσκροϊτς, ο οποίος όμως εμφανώς κουρασμένος δεν κατάφερε ούτε να φτάσει στην μπάλα, ούτε να μαρκάρει σωστά στον Μπόατενγκ. Ο τελευταίος έκανε το γύρισμα, οι αμυντικοί της Ντόρτμουντ αποφάσισαν μόνο να… κοιτάνε τον Ρόμπεν και ο Ολλανδός από κοντά έκανε το 0-1!
Ο Ρόμπεν θα μπορούσε να είχε τελειώσει το παιχνίδι στο 115’, όταν έφυγε στην αντεπίθεση και βγήκε τετ α τετ με τον Βάιντενφελερ, για να βγάλει ο Γερμανός, πριν οι Βεστφαλοί χάσουν μεγάλη ευκαιρία στο 121’. Ο Ρόις έκανε το δυνατό σουτ, όμως ο Μπόατενγκ έβαλε το πόδι του, για να περάσει η μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Νόιερ! Οι παίκτες του Κλοπ είχαν βγει στην επίθεση και οι αντίπαλοί τους το εκμεταλλεύτηκαν, για να φτάσουν και σε δεύτερο γκολ. Ξανά μετά από λάθος των παικτών της Ντόρτμουντ, ο Ρόμπεν έδωσε στον Μίλερ, που με… ηρωική κούρσα, πέρασε τον Σμέλτσερ, πέρασε και τον Βάιντενφελερ, πριν κάνει το τελικό 0-2 στο 123’!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου