ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Κυριακή 18 Μαΐου 2014

Το... έσωσε στο φινάλε!

Ο κακός, στα πλέι οφ, Ατρόμητος κέρδισε την τελευταία αγωνιστική με 3-1 τον Αστέρα, τερμάτισε 3ος και δεν θα χρειαστεί να ξεκινήσει νωρίς-νωρίς τις Ευρωπαϊκές υποχρεώσεις του σε αντίθεση με την ομάδα της Τρίπολης.
Έτσι ξεκίνησαν
Με 4-4-2 παρέταξε την ομάδα του στον αγωνιστικό χώρο ο Γιώργος Παράσχος. Ο Σηφάκης ήταν κάτω από τα δοκάρια, ο Μπάλλας δεξιά στην άμυνα, ο Γιαννούλης αριστερά και οι Φυτανίδης, Ταυλαρίδης στα στόπερ. Στα χαφ οι Δημούτσος, Πίτου Γκαρσία, δεξιά τους, ο Ούμπιντες και αριστερά τους ο Μπρίτο. Επιθετικό δίδυμο οι Καραμάνος και Ναπολεόνι, με τον πρώτο να γυρίζει και πιο πίσω και το σχήμα να διαμορφώνεται σε 4-2-3-1.
Από την πλευρά του, ο Στάικος Βεργέτης προτίμησε το 4-2-3-1. Θέση κάτω από τα γκολπόστ πήρε ο Ερνάντεζ, με τον Λούι να καλύπτει το δεξί άκρο της άμυνας, τον Κοντοέ το αριστερό και τους Σανκαρέ, Γκοϊάν να αποτελούν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Αμυντικά χαφ ήταν οι Ζησόπουλος, Εντό και μπροστά τους ο Καράσκο δεξιά, ο Ντε Μπλάσις αριστερά και ο Ουσέρο στον άξονα. Μοναδικός προωθημένος ο Βάλντο.
Ναπολεόνι και... 2-0!
Ο Ναπολεόνι έχει αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια που αγωνίζεται στα ελληνική γήπεδα την κλάση του και το έκανε σήμερα. Αν και έχασε τεράστια ευκαιρία στα 52 δευτερόλεπτα, όταν πλάσαρε από κοντά άουτ, δεν πτοήθηκε. Στο 7' ο Καραμάνος του γύρισε την μπάλα από δεξιά και ο Ιταλός σημάδεψε σωστά για να ανοίξει το σκορ στο Περιστέρι.
Ο Αστέρας απείλησε με το σουτ-άουτ του Εντό στο 16', ενώ ο Ναπολεόνι δε σταμάτησε εκεί και σημείωσε και δεύτερο τέρμα στο 24'. Ο Σανκαρέ θέλησε να γυρίσει με κεφαλιά την μπάλα στον Ερνάντεζ, το γύρισμά του δεν ήταν καλό και οι δύο παίκτες των Αρκάδων δε συνενοήθηκαν, με τον φορ του Ατρομήτου να μπαίνει στη φάση και προ κενής εστίας να γράφει εύκολα το 2-0 για την ομάδα του.
Προειδοποίησε ο Ουσέρο, μείωσε ο Ντε Μπλάσις
Ένα σουτ του Δημούτσου από δεξιά στο 27' κόντραρε και κατέληξε κόρνερ, ενώ στο 31' ο Ουσέρο... προειδοποίησε τον Σηφάκη με δυνατό σουτ αρκετά έξω από την περιοχή, με την μπάλα να περνάει χιλιοστά δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του. Τελικά, τη... ζημιά στους Περιστεριώτες την έκανε ο Ντε Μπλάσις στο αμέσως επόμενο λεπτό. Από την κεφαλιά-πάσα του Γκοϊάν ο Αργεντινός έφυγε από κανονική θέση και με προβολή μείωσε για τον Αστέρα.
Ωραίο ματς, 3-1 με Φυτανίδη
Παρά ταύτα, οι γηπεδούχοι επεφύλλασσαν και τρίτο γκολ. Το δυνατό σουτ του Ούμπιντες από πολύ δεξιά και αρκετά έξω από την περιοχή στο 36' σταμάτησε πάνω στον Ερνάντεζ, ο οποίος δεν έκανε έξοδο στην εκτέλεση κόρνερ του Πίτου Γκαρσία στο αμέσως επόμενο λεπτό.
Έτσι, ο Φυτανίδης έπιασε την κεφαλιά από κοντά και έδωσε εκ νέου προβάδισμα δύο γκολ στην ομάδα του. Πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι στο πρώτο ημίχρονο είδαμε ωραίο ματς, με την μπάλα να πηγαίνει πάνω-κάτω, με ρυθμό, φάσεις και τέσσερα τέρματα.
Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με την αποβολή του βοηθού του Βεργέτη, Λεωνίδα Τσιγαρίδα, για διαμαρτυρία, ύστερα από μία κίτρινη κάρτα στον Σανκαρέ, καθώς και μία φάση για κάθε ομάδα. Ο Ερνάντεζ απέκρουσε το σουτ του Ναπολεόνι στο 44', ενώ ο Βάλντο δε σημάδεψε καλά με κεφαλιά από κοντά στέλνοντας την μπάλα εκτός στο 45'.
Προσπάθησε ο Αστέρας, αλλά...
Με αυτόν τον τρόπο, οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με τον Ατρόμητο να έχει το προβάδισμα δύο τερμάτων που ήθελε για να βρεθεί πάνω από τον Αστέρα στην ισοβαθμία. Στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πιο δυνατά και σπατάλησαν αρκετές ευκαιρίες για να πετύχουν το γκολ που θα τους έφερνε στην τρίτη θέση.
Στο 47' ο Λούι έβγαλε τη σέντρα από δεξιά, με το σουτ του Ντε Μπλάσις στην κίνηση να καταλήγει στα χέρια του Σηφάκη, ο οποίος πραγματοποίησε εξαιρετική απόκρουση στο κοντινό πλασέ του ίδιου παίκτη στο 58'. Οι γηπεδούχοι απείλησαν για πρώτη φορά στο δεύτερο μέρος στο 60', όταν ο Ούμπιντες άφησε ωραία για τον Γιαννούλη και ο αριστερός μπακ έκανε το σουτ, που «έβγαλε» ο Ερνάντεζ.
Δύο λεπτά αργότερα ο Ναπολεόνι βγήκε στην πλάτη της άμυνας του Αστέρα, αλλά σούταρε άουτ, κατάληξη που είχε και το σουτ του Μουνάφο στο 68'. Αυτό του Γεωργίου στο 84' απέκρουσε ο Ερνάντεζ, ενώ οι παίκτες του Βεργέτη δεν τα παράτησαν και έχασαν δύο σημαντικές ευκαιρίες στο φινάλε. Η κεφαλιά του Βάλντο έφυγε εκτός στο 93', ενώ ο Καράσκο δεν πρόλαβε να κάνει από κοντά την προβολή στην εκπνοή του αγώνα.
Τρίτοι οι Περιστεριώτες, τέταρτοι οι Αρκάδες
Έπειτα, λοιπόν, από αυτό το αποτέλεσμα, ο Ατρόμητος τερμάτισε τρίτος και θα ξεκινήσει πιο αργά από τον Αστέρα τις ευρωπαϊκές του υποχρεώσεις, με τους Αρκάδες να μένουν τέταρτοι στο μίνι αυτό πρωτάθλημα.
Μετά το ματς με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο, ο Στέφανο Ναπολεόνι ήταν ο καλύτερος του Ατρομήτου και σε αυτό με τον Αστέρα στο Περιστέρι. Ο Ιταλός πέτυχε δύο γκολ για την ομάδα του και είχε αρκετές ευκαιρίες να κάνει ακόμα και χατ τρικ.
Ο Αστέρας είχε πολλά προβλήματα στην άμυνα, δέχτηκε τρία τέρματα, ενώ δέχτηκε ένα και τερμάτισε τέταρτος για να παίξει στα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ στα μισά Ιουλίου.
Καλό παιχνίδι από τον Πίτου Γκαρσία, που δημιούργησε τα δύο από τα τρία γκολ του Ατρομήτου, ενώ ο Σωκράτης Φυτανίδης βρήκε γι' ακόμα μια φορά δίχτυα φέτος. Από πλευράς Αστέρα, ο Ντε Μπλάσις προσπάθησε περισσότερο, είχε αρκετές ευκαιρίες και ήταν αυτός που μείωσε για την ομάδα του.
Tην έκανε ο Σανκαρέ στο 24'. Τραγικό λάθος του Σενεγαλέζου στόπερ, που θέλησε να γυρίσει με κεφαλιά πίσω στον Ερνάντεζ. Οι δύο παίκτες του Αστέρα μπερδεύτηκαν μεταξύ τους, ο Ναπολεόνι το εκμεταλλεύτηκε και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.
Χωρίς προβλήματα έβγαλε το παιχνίδι ο Αρετόπουλος, ενώ καλή δουλειά έγινε και από τους βοηθούς του, με τον Ντε Μπλάσις να φεύγει από κανονική θέση στο 32', όπου ο Αστέρας μείωσε.
Το δεύτερο ημίχρονο είχε και αυτό ρυθμό και φάσεις, αλλά όλα έγιναν στο πρώτο. Το ματς στο Περιστέρι είχε τρελό ρυθμό, με την μπάλα να πηγαίνει πάνω-κάτω, τις δύο ομάδες να έχουν φάσεις και τα τέσσερα τέρματα να διαμορφώνουν το τελικό 3-1.
Ο Αστέρας θα μπορούσε να μειώσει στο γκολ, όμως δεν αξιοποίησε τις ευκαιρίες που είχε. Έτσι, έμεινε τέταρτος και θα παίξει στα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ στα μισά Ιουλίου, ενώ ο Ατρόμητος τερμάτισε τρίτος και θα ξεκινήσει τις ευρωπαϊκές του υποχρεώσεις στα τέλη του ίδιου μήνα.
Συνθέσεις ομάδων
Ατρόμητος (Γιώργος Παράσχος): Σηφάκης, Φυτανίδης, Μπάλλας, Ταυλαρίδης, Γιαννούλης, Ναπολεόνι (80' Γεωργίου), Δημούτσος, Ούμπιντες, Πίτου Γκαρσία, Καραμάνος (46' Φάμπιο), Μπρίτο (71' Νάστος).
Αστέρας Τρίπολης (Στάικος Βεργέτης): Ερνάντεζ, Κοντοές, Λούι, Σανκαρέ, Γκοϊάν (65' Ναβάρο), Ζησόπουλος, Εντό (46' Μουνάφο), Ουσέρο, Καράσκο, Ντε Μπλάσις, Βάλντο.
Δείτε εδώ τα γκολ και τα καλύτερα στιγμιότυπα του αγώνα του Περιστερίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου