ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

Στ' αστέρια θέλω... όμιλο!

Ο Παναθηναϊκός αν και έπαιξε με την... φωτιά, θα πάει για «τουρισμό» το Σάββατο στην Τούμπα, καθώς το 1-1 με τον Ατρόμητο δίνει την 1η θέση στα πλέι οφ και το εισιτήριο για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ!    
Ο Κλωναρίδης δεν αστοχεί!
Από την στιγμή που ο Αστέρας Τρίπολης έκανε το... δώρο στον Παναθηναϊκό με το 1-0 επί του ΠΑΟΚ, το «τριφύλλι» ήθελε μοναχά έναν βαθμό στην άδεια Λεωφόρο απέναντι στον Ατρόμητο για να «καθαρίσει» την πρώτη θέση και να φύγει για τα αστέρια του Τσάμπιονς Λιγκ. Από την άλλη, το «αστέρι» μόνο αδιάφορο δεν ήταν, καθώς ήθελε να παραμείνει ζωντανό στο κυνήγι του «καλού» εισιτηρίου για το Γιουρόπα και πάνω απ' όλα να... γλιτώσει την τελευταία θέση που τον βάζει από νωρίς στο λούκι. Πάντως, ο Γιάννης Αναστασίου είδε τον Νάνο να μένει εκτός αποστολής τελευταία στιγμή ενώ ο Μπεργκ παρέμεινε στον πάγκο, καθώς είχε έναν μικροτραυματισμό στην Τρίπολη.
Οι «κυανόλευκοι», λοιπόν,  ήταν εκείνοι που μπήκαν πιο «ζεστά» στο γήπεδο και θα μπορούσαν να... τιμωρήσουν τον Παναθηναϊκό για το νωχελικό του ξεκίνημα και τα κενά στην αμυντική του γραμμή. Ο Ναπολεόνι μπήκε με... πέμπτη, ταλαιπώρησε αφάνταστα τους αμυντικούς των «πρασίνων» αλλά ο Καραμάνος πέταξε στον κάλαθο των αχρήστων δύο τεράστιες ευκαιρίες. Στο 4' νικήθηκε από τον Καπίνο και ένα λεπτό αργότερα έστειλε την μπάλα άουτ, όντας μόνος του προ κενής εστίας.
Ο Παναθηναϊκός μετά το δεκάλεπτο άρχιζε να πατάει καλύτερα στο γήπεδο, να βελτιώνει την κυκλοφορία του και να διαχειρίζεται πιο σωστά την... παγωμένη του έδρα και το δυνατό ξεκίνημα του αντιπάλου. Στο 18' ο Καρέλης έστειλε στο δοκάρι την μπάλα, χάνοντας το... άχαστο αλλά ένα τέταρτο αργότερα σχεδόν από την ίδια θέση και μετά από απόκρουση του Σηφάκη, ο Κλωναρίδης δεν λάθεψε και άνοιξε το σκορ.
Το 11ο τέρμα του νεαρού εξτρέμ έδωσε το προβάδισμα στο «τριφύλλι» που το μόνο που έπρεπε να κάνει στην επανάληψη για να τσεκάρει το εισιτήριο του Τσάμπιονς Λιγκ ήταν να διαχειριστεί σωστά το αποτέλεσμα.
Καρδιοχτύπησε και... έφυγε για τα αστέρια!
Είπαμε, ο Παναθηναϊκός αυτό που είχε να κάνει, ήταν να διατηρήσε το υπέρ του 1-0. Μέχρι το 75' το έκανε με επιτυχία και με εξαίρεση την ευκαιρία του Ναπολεόνι στο 54' δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα. Ο Αναστασίου έριξε στο ματς τον Λαγό για να δέσει το κέντρο και στην συνέχεια τον ξεκούραστο Μπεργκ ενώ ο Παράσχος τα έπαιξε όλα για όλα με την είσοδο των Μπρίτο, Γεωργίου και Φωτάκη. Ο Ατρόμητος πήρε την κατοχή της μπάλας, μετά το 75' οι γηπεδούχοι έδειξαν να μην έχουν δυνάμεις και περισσότερο από... ένστικτο να γυρίζουν πίσω.
Οι «κυανόλευκοι» δεν άφησαν την ευκαιρία να περάσει έτσι και πίεσαν τον Παναθηναϊκό. Στο 81' χάνουν απίστευτη διπλή ευκαιρία με τον Ουμπίντες και το δοκάρι του Ναπολεόνι  αλλά ο Ιταλός τέσσερα λεπτά αργότερα έκανε σωστά την δουλειά και ισοφάρισε!
Τα τελευταία λεπτά ήταν ακατάλληλα για καρδιακούς. Ο Ατρόμητος συνέχισε να πιέζει, το «τριφύλλι» κατάφερε να απομακρύνει τους κινδύνους και να κρατήσει μέχρι τέλους αυτό το 1-1 που τον στέλνει μετά το καλοκαίρι του 2012, ξανά στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.
Στέφανο Ναπολεόνι. Πολύ σπουδαία εμφάνιση από τον επιθετικό του Ατρομήτου, ο οποίος έκανε τα πάντα. Στην αρχή του ματς δίνει στο... πιάτο δύο γκολ στον Καραμάνο. Χάνει μία σπουδαία ευκαιρία στο 54', είχε ένα δοκάρι στο 81' αλλά δε τον πήρε από κάτω. Συνέχισε να βάζει δύσκολα στους αμυντικούς του Παναθηναϊκού και στο 85' ισοφάρισε, με ωραία κίνηση στην πλάτη της άμυνας και εξαιρετικό τελείωμα που δεν άφησε περιθώρια στον πορτιέρο του «τριφυλλιού».
Μέντες. Ο Ολλανδός κράτησε την απόδοση του σε πολύ υψηλά επίπεδα. Σωστός με την μπάλα στα πόδια, κέρδισε αρκετές μονομαχίες στην μεσαία γραμμή και ξεχώρισε από τους συμπαίκτες του.
Όταν απέναντι στον Παναθηναϊκό και μέσα στην Λεωφόρο, δεν βρίσκεις στόχο σε τόσες ευκαιρίες για... θάνατο τότε είσαι άξιος της μοίρας σου. Οι δύο μεγάλες φάσεις του Καραμάνου στην αρχή του ματς και το πλασέ του Ναπολεόνι στο 54' θα έπρεπε να καταλήξουν στο πλεκτό. Αυτό δεν έγινε ποτέ, ο Ατρόμητος έδειξε μία απίστευτη επιθετική δυστοκία που του απαγόρευσε να διεκδικήσει κάτι καλύτερο.
Πάντως, δεν είχε και την τύχη στο πλευρό του ο Ατρόμητος, μιας και στο 83' το σουτ του Ούμπιντες απομακρύνει μπροστά από το τέρμα ο Τριανταφυλλόπουλος ενώ στα... καπάκια το ωραίο σουτ του Ναπολεόνι κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι του Καπίνο!
Τελικά ο Ιταλός επιθετικός κατάφερε να... εξιλεωθεί στο 85' όταν και νίκησε τον Καπίνο για το 1-1.
Την μοιράζονται από κοινού οι Γιώργος Καραμάνος και Νίκος Καρέλης. Αμφότεροι οι νεαροί επιθετικοί... κατάφεραν σε κενή εστία να μην στείλουν την μπάλα στα δίχτυα. Ο πρώτος πλάσαρε άουτ μετά το γύρισμα του Ναπολεόνι και ο δεύτερος με προβολή την έστειλε στο δοκάρι. Από τις φάσεις που λες ότι δεν χάνονται!
Απαρατήρητος ο Γιάχος και οι βοηθοί του. Σωστοί στον πειθαρχικό έλεγχο και στις αποφάσεις τους απόψε στην Λεωφόρο. Ορθή και η δεύτερη κίτρινη στον Αμπέντ, με τον Αλγερινό να αποβάλλεται για να «καθαρίσει» στο ματς της Τούμπας και να μην κουβαλάει τιμωρία για του χρόνου, αν παραμείνει.
Ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε με ιδανικό τρόπο μία χρονιά που κανείς δεν περιμένει να κάνει όσα έκανε! Μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου, η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου εξασφάλισε την δεύτερη θέση του πρωταθλήματος και την συμμετοχή της στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Μία  τεράστια επιτυχία για τα δεδομένα που είχαμε πριν από περίπου ένα χρόνο.
Από την άλλη ο Ατρόμητος πήρε έναν... χρυσό βαθμό και θέλει νίκη την τελευταία αγωνιστική κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης για να μην καταλήξει στην τελευταία θέση του μίνι πρωταθλήματος.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Καπίνο, Κουτρουμπής, Τριανταφυλλόπουλος, Μέντες, Κλωναρίδης (56' Λαγός), Ζέκα, Ατζαγκούν (80' Δώνης), Καρέλης (66' Μπεργκ), Αμπέιντ, Σίλντενφελντ, Πράνιτς
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Σηφάκης, Νάστος, Φυτανίδης, Ναπολεόνι, Μπάλλας (75' Γεωργίου), Γιαννούλης, Καραμάνος (55' Μπρίτο), Δημούτσος (70' Φωτάκης), Ούμπιντες, Πίτου Γκαρσία, Φάμπιο
Δείτε τα γκολ και τα καλύτερα στιγμιότυπα του αγώνα εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου