ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Κυριακή 13 Απριλίου 2014

Φιέστα και... αντίο !

Ο Ολυμπιακός πανηγύρισε το 41ο πρωτάθλημα και με το 1-0 κόντρα στον Απόλλωνα... έστειλε την ομάδα της Ριζούπολης στην Football League!  
Από νωρίς η γιορτή!
Η φιέστα του Ολυμπιακού και το γιορτινό κλίμα για την κατάκτηση του 41ου τίτλου ξεκίνησε από νωρίς. Λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι της Κυριακής συγκεκριμένα, οπότε και το πάρκο των πρωταθλητών με παιχνίδια, φουσκωτά, τρενάκια, face painting και πολλές άλλες εκπλήξεις για μικρούς και μεγάλους φιλοξένησε πολύ κόσμο που διασκέδασε με την ψυχή του και για πολλές ώρες. Το παρών στο πάρκο των Πειραιωτών που έξω από το φαληρικό γήπεδο αλλά κοντά στις κερκίδες έδωσαν τόσο ο Βαγγέλης Μαρινάκης όσο και ο Γιάννης Μώραλης. O κ. Μαρινάκης μάλιστα από μέρους του μίλησε με πολύ κόσμο έξω από το γήπεδο. Όσο για τον φίλαθλο κόσμο της ομάδας σε ένα σχεδόν γεμάτο γήπεδο έδωσε παλμό και ζωντάνια αποθεώνοντας την αγαπημένη του ομάδα. Πρέπει δε να τονιστεί πως οι συλλεκτικές φανέλες για το 41ο πρωτάθλημα είχαν αρκετά μεγάλη ζήτηση ενώ πολύς ήταν ο κόσμος που έκανε τα ψώνια του στην μπουτίκ του γηπέδου.
Γύρος θριάμβου για δύο
Η γυναικεία ομάδα πόλο του Ολυμπιακού που πήρε το φετινό Len Trophy και εκείνη του πινγκ πονγκ που κατέκτησε το πρωτάθλημα είχαν την... τιμητική τους στο ημίχρονο του ματς. Εισήλθαν στο γήπεδο, έκαναν τον γύρο του θριάμβου και γνώρισαν την αποθέωση από τον κόσμο.
Πως ξεκίνησε ο Ολυμπιακός
Για τον Ολυμπιακό ο Ρομπέρτο ήταν κάτω από τα γκολπόστ. Δεξί μπακ ξεκίνησε ο Τόρες, αριστερό ο Μπονγκ, τα δύο στόπερ ήταν οι Μανωλάς και Μαρκάνο, στον άξονα οι Ντινγκά και Μανιάτης και στα άκρα οι Κάμπελ και Πέρες. Επιτελικός πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Βαλντές ήταν ο Τσόρι Ντομίνγκες.
Έτσι έπαιξε ο Απόλλωνας
Ο Απόλλωνας είχε κάτω από δοκάρια τον Γκόμες. Την τετράδα της άμυνας απάρτιζαν από δεξιά προς τα αριστερά οι Αργυρόπουλος, Σόντερμπεργκ, Παπαζαχαρίας και Χατζηζήσης. Στον άξονα ήταν οι Κόρμπος, Λουσέρο, στα δύο... φτερά οι Τσοκάνης, Μίνγκας και στην επίθεση ο Ντάλμπεργκ με τον Πετρόπουλο.
Δυνατό ξεκίνημα από Ολυμπιακό αλλά...
Ο Ολυμπιακός έψαξε το γκολ από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης. Μόλις στο 4' ο Γκόμες είπε "όχι" σε ένα αρκετά καλό σουτ του Πέρες και ενώ στην συνέχεια ο Μανωλάς δοκίμασε το πόδι του με την μπάλα να φεύγει αρκετά έξω. Στο 10ο λεπτό υπήρξε μία ωραία προσπάθεια του Κάμπελ από πλάγια θέση που κατέληξε κόρνερ.
Ένα λεπτό μετά το σουτ του Βαλντές έπειτα από παρέμβαση του Γκόμες βρήκε στο δοκάρι. Στο 12ο λεπτό ο Πέρες σε σχεδόν κενή εστία δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα έπειτα από κάθετη πάσα του Μανιάτη.
Με άλλα λόγια ο Ολυμπιακός επέδειξε εμφανή ανωτερότητα έναντι των φιλοξενούμενων από το ξεκίνημα της αναμέτρησης δίχως όμως να μπορέσει να την μετουσιώσει σε γκολ. Στο 19' ο Βαλντές ήταν εκείνος που τροφοδότησε τον Μανιάτη που απέτυχε να... νικήσει από κοντά και από καλή θέση τον αντίπαλο πορτιέρο.
Στο 29' ο Τσόρι απείλησε ξανά με τον τερματοφύλακα του Απόλλωνα Σμύρνης να είναι όμως ξανά σε πολύ καλή θέση και να αποκρούει την μπάλα. Ο Γκόμες ήταν αυτός δευτερόλεπτα μετά έβγαλε και το σουτ του Μπονγκ. Στο 36ο λεπτό ο Πέρες έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Τσόρι έστειλε την μπάλα με κεφαλιά άουτ.
Στο 38' ο Κάμπελ επέλεξε ξανά σουτ με την μπάλα να περνάει τελικώς κόρνερ. Οι ερυθρόλευκοι πίεζαν με κάθε τρόπο τον Απόλλωνα που όμως ήταν αρκετά καλά στημένος στα μετόπισθεν και ενώ είχε τον γκολκίπερ του σε καλή μέρα. O Γκόμες απομάκρυνε δύσκολα και νέο σουτ του Κάμπελ στο 43'. Μοιραία το πρώτο μέρος έκλεισε με το στείρο 0-0 παρά την ερυθρόλευκη κυριαρχία και τις πολλές φάσεις απο μεριάς των πρωταθλητών.
Έριξε Ιμπαγάσα στο ματς
Ο Αριέλ Ιμπαγάσα αποτέλεσε την κίνηση του Μίτσελ προκειμένου να μπορέσει να... ξεκλειδώσει την άμυνα του Απόλλωνα στην επανάληψη. Oι φιλοξενούμενοι στο Β' μέρος άρχισαν να... παίρνουν σιγά σιγά τα πάνω τους με δεδομένου ότι ο Ολυμπιακός έδειχνε αδυναμία στο να σκοράρει. Στο 54' ο Μίνγκας έκανε ένα σουτ που δεν ανησύχησε ιδιαίτερα τον Ρομπέρτο.
Ο Ισπανός έβαλε στο ματς και τον Αβραάμ Παπαδόπουλο για τον δει ενόψει Τούμπας όμως η πραγματικότητα ήταν πως ο Ολυμπιακός στην επανάληψη δεν ήταν το ίδιο καλός με το Α' μέρος στο επιθετικό και το δημιουργικό κομμάτι.
Ανησυχία με Πέρες, που αποχώρησε κουτσαίνοντας
Στο 68ο λεπτό του αγώνα ο Πέρες φάνηκε να γυρίζει το πόδι του σε μία ανύποπτη στιγμή και ενώ δεν δέχθηκε κάποιο χτύπημα. Έμεινε για λίγο κάτω δείχνοντας να πονάει αρκετά και ενώ το ιατρικό επιτελείο του Ολυμπιακού του έδεσε το πόδι. Σαφέστατα και οι Πειραιώτες έχουν έναν λόγο να ανησυχούν καθότι ο Παραγουανός προερχόταν από πρόβλημα και πήγε στο... τσακ αποστολή. Ο Πέρες πάντως έφυγε κουτσαίνοντας από τον αγωνιστικό χώρο.
Πρέσινγκ δίχως ουσία και αντίκρισμα
Στα εναπομείναντα λεπτά ο Ολυμπιακός επιχείρησε την τελική του... αντεπίθεση. Αποπειράθηκε να... τρυπήσει την αντίπαλη άμυνα με ρήγματα από τον άξονα ή από τα άκρα. Όμως τον χαρακτήρισε σε σημαντικό βαθμό η επιθετική... φλυαρία. Πίεζε έχοντας την ανωτερότητα όμως χωρίς αντίκρισμα. Στο 77' ο Γκόμες έπιασε με διπλή προσπάθεια και μπροστά από τον Βαλντές το σουτ του Κάμπελ. Ένα λεπτό μετά ο Απόλλωνας απείλησε αισθητά με την μπαλιά του Γκουέλα από πλάγια θέση και την προβολή του Ντάλμπεργκ που έφυγε έξω.
Λαϊκή απαίτηση όμως...
Προς το τέλος της αναμέτρησης οι οπαδοί του Ολυμπιακού ζήτησαν από την ομάδα τους με σύνθημα να ρίξει τον Απόλλωνα, αξιώνοντας παράλληλα ένα γκολ. Όμως αυτό εν τέλει δεν έγινε πράξη και ενώ στην συνέχεια η λαϊκή απαίτηση αφορούσε στην ρεβάνς με τον ΠΑΟΚ για το Κύπελλο στην Τούμπα. Στο 85' έπειτα από σέντρα του Κάμπελ η κεφαλιά του Βαλντές κατέληξε στα χέρια του Γκόμες.
Το γκολ από τον Σαβιόλα!
Στο 87' λύθηκε η πολιορκία στα καρέ του Απόλλωνα. Μετά από ένα εξαιρετικό κόρνερ από τα πόδια του... μάγου Ιμπαγάσα η μπάλα πέρασε από τον Μπονγκ και τον Μαρκάνο και ο επερχόμενος Σαβιόλα αξιοποίησε την αμυντική αναμπουμπούλα των φιλοξενούμενων για να κάνει το 1-0 εν μέσω έξαλλων πανηγυρισμών. Ο κόσμος όπως ήταν φυσικό... ξέσπασε με συνθήματα κατά του Απόλλωνα αλλά και πανηγυρίζοντας το τέρμα του Αργεντίνου.
Αποβολή ο Μίνγκας
Προς το τέλος της αναμέτρησης και για την ακρίβεια στις καθυστερήσεις ο Μίνγκας είδε την κόκκινη κάρτα επειδή αργούσε να εκτελέσει το πλάγιο. Είχε ήδη δεχθεί μία κίτρινη κάρτα. Ο Απόλλωνας τελείωσε τον αγώνα με δέκα παίκτες.
Ο Σαβιόλα με τον Ιμπαγάσα. Ο σκόρερ και ο δημιουργός του μοναδικού τέρματος του Ολυμπιακού στο ματς. Ήταν οι δύο ποδοσφαιριστές που οδήγησαν την ομάδα τους στην επίτευξη της νίκης σε έναν αγώνα-φιέστα.
Από τον Ολυμπιακό ο Τσόρι Ντομίνγκες είχε πολλά τρεξίματα, κάνοντας μεγάλη προσπάθεια και έχοντας επιθετικές ενέργειες. Ήταν ιδιαίτερα καλός στον αγώνα. Και ο Κάμπελ ήταν αρκετά θετικός με δημιουργική και επιθετική συμβολή. Επίσης πολύ καλή εμφάνιση έκανε ο γκολκίπερ του Απόλλωνα που κράτησε για 87' το μηδέν για την ομάδα του με καίριες επεμβάσεις. Από τον Απολλωνα προσπάθησαν επίσης πιο πολύ και οι Μίνγκας και Κόρμπος.
Από πλευράς Πειραιωτών δεν είχαν τόσο καλή παρουσία ο Μανωλάς με τον Τόρες μένοντας σε... ρηχά νερά παρότι ο Απόλλωνας δεν απείλησε σε μεγάλο βαθμό. Γενικά δεν είχαν τα κατάλληλα... πατήματα στο γήπεδο. Από τον Απόλλωνα σε αυτήν την κατηγορία μπαίνουν οι επιθετικοί του (όπως ο Πετρόπουλος) που δεν κατάφεραν σε καμία των περιπτώσεων να δημιουργήσουν σοβαρούς κινδύνους για την αντίπαλη εστία.
Ανήκει στην άμυνα του Απόλλωνα στην φάση του γκολ του Σαβιόλα. Επήλθε μεγάλη... αναταραχή και έτσι δέχθηκε το τέρμα.
Ο ρέφερι Σιδηρόπουλος με τους βοηθούς δεν απέφυγαν τα λάθη. Κυρίως σε θέματα πειθαρχικού ελέγχου, φάουλ και καρτών. Ελέγχεται και για την αποβολή του Μίνγκα, που όμως στο σημείο που δόθηκε δεν είχε καμία ουσία. Η διαιτητική παρουσία πάντως δεν ήταν τόσο αρνητική.
Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να ευχαριστήσει τον κόσμο του όμως στο ένα καλό του ημίχρονο (Α') βρέθηκε μπροστά σε έναν καλά στημένο αμυντικά Απόλλωνα και σε έναν εξαιρετικό Γκόμες που έπιανε τα... πάντα. Στην επανάληψη παρά τις αλλαγές του Μίτσελ οι ερυθρόλευκοι απέτυχαν να... λυγίσουν την αντίσταση του άκρως μαχητικού Απόλλωνα που έδωσε ότι είχε και δεν είχε για να πάρει αποτέλεσμα. Στο τέλος όμως απέτυχε να πάρει το 0-0. Μία φάση από τους Ιμπαγάσα και Σαβιόλα έκρινε το ματς, που έληξε με 1-0 υπέρ του Ολυμπιακού. Συνολικά οι πρωταθλητές Ελλάδας ήταν εμφανώς καλύτεροι ιδίως στο Α' ημίχρονο και άξιζαν τη νίκη. Ο Απόλλωνας από την άλλη πάλεψε σκληρά αλλά έπεσε κατηγορία...
Δείτε εδώ τα γκολ και τα καλύτερα στιγμιότυπα του ματς που διεξήχθη στο Φάληρο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου