ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Κυριακή 23 Μαρτίου 2014

Yπόθεση μισής ώρας!

Με 0-3 στο 13' από χατ τρικ του Βαλντέζ και 0-4 στο 32' (πέναλτι Κάμπελ), ο Ολυμπιακός έκανε... βόλτα στο Παγκρήτιο κόντρα στον Εργοτέλη (1-4)! 
Ντεμπούτο ο Μέγιερι, αρκετές αλλαγές ο Μίτσελ
Ο Μπάλας Μέγιερι πήρε χρίσμα βασικού στο Παγκρήτιο για πρώτη φορά φέτος στην Σούπερ Λίγκα. Ο Μίτσελ κατέβασε σχηματισμό 4-4-2 με αρκετές αλλαγές. Δεξί μπακ ήταν ο Τόρες, τα δύο στόπερ ο Αβραάμ Παπαδόπουλος με τον Μαρκάνο, αριστερά ο Μπονγκ, οι Σάμαρης και Ντινγκά στον άξονα, στα δύο άκρα οι Πέρες και Κάμπελ και επιθετικό δίδυμο ο Σέποβιτς με τον Βαλντές. Ο Παραγουανός πάντως έπαιζε λίγο πιο πίσω από τον Σέρβο.
Έτσι έπαιξε ο Εργοτέλης
Ο Μαρίνος Ουζουνίδης επέλεξε σύστημα 4-2-3-1. Ο Στοϊκοβιτς τοποθετήθηκε κάτω από τα δοκάρια. Δεξί μπακ ήταν ο Τζανακάκης, στο κέντρο της άμυνας οι Μεχία και Αντελέγιε, αριστερά στην άμυνα ο Αζίζ, στο κέντρο οι Ιμπραϊμ και Καρντόζο, επιτελικός ο Μπουχαλάκης, στις δύο πτέρυγες οι Μπαντιμπαγκά και Χαντί και φορ ο Μονακέλο.
Χατ τρικ σε 13 λεπτά!
Ο Ολυμπιακός μπήκε πολύ δυνατά στο ματς και δείχνοντας μεγάλη σοβαρότητα και ιδιαίτερα καλή εικόνα “καθάρισε” το παιχνίδι στο άψε σβήσε. Μέσα σε 13 λεπτά για την ακρίβεια με τον Νέλσον Βαλντές να σκοράρει τρεις φορές!
Στο 3ο μόλις λεπτό ο Τζανακάκης έκανε το λανθασμένο γύρισμα προς το πίσω με την μπάλα να πηγαίνει στον Βαλντές ο οποίος από πολύ κοντά έκανε με ωραίο τελείωμα το 0-1. Με το λάθος αυτό οι Κρητικοί βρέθηκαν νωρίς πίσω στο σκορ.
Δεν άργησε όμως να γίνει το 0-2 για τους Πειραιώτες που πιστοποίησαν από το ξεκίνημα της αναμέτρησης την σαφέστατη ανωτερότητά τους. Στο 9ο λεπτό ο Σέποβιτς πέρασε την μπαλιά προς τον Βαλντές, η άμυνα του Εργοτέλη πιάστηκε στον... ύπνο, ο Καρντόζο παρότι η μπάλα πέρασε σχεδόν από δίπλα του δεν μπόρεσε να κόψει την μπάλα και ο Βαλντές σκόραρε πάλι από κοντά.
Στο 13ο λεπτό ο Σάμαρης βρήκε χώρο και έβγαλε διαγώνια πάσα στον Βαλντές που ερχόμενος από πίσω μπήκε με δύναμη στην φάση και σκόραρε με τους παίκτες του Εργοτέλη να διαμαρτύρονται για οφσάιντ πάντως. Το 0-3 μέσα σε 13 λεπτά ήταν γεγονός...
Δεν σταμάτησε...
Στο 31ο λεπτό ο Πέρες κέρδισε πέναλτι από τον Τζανακάκη. Ένα λεπτό μετά ο Ολυμπιακός έκανε το 0-4 με το εύστοχο χτύπημα πέναλτι. Οι παίκτες του Μίτσελ έχοντας και εντολή από τον προπονητή τους συνέχισαν στους ίδιους φρενήρεις ρυθμούς και ενώ είχαν την δυνατότητα να βάλουν και άλλα γκολ στο Α' μέρος.
Μείωσε με Ιμπραϊμ ο Εργοτέλης
Με το ξεκίνημα του Β' μέρους τόσο ο Εργοτέλης όσο και ο Ολυμπιακός προχώρησαν σε αλλαγές. Οι Κρητικοί προσπάθησαν να ανεβάσουν στροφές και να παρουσιάσουν καλύτερη εικόνα στην επίθεση με συνέπεια να μειώσουν στο σκορ. Στο 55ο λεπτό ο Ιμπραϊμ με πολύ όμορφο τρόπο έστειλε την μπάλα στην γωνία του Μέγιερι. Βρήκε τον απαιτούμενο χώρο και με ένα ιδιαίτερα καλό σουτ σκόραρε, κάνοντας το 4-1 στο παιχνίδι του Παγκρητίου σταδίου.
Ένταση για ένα μαρκάρισμα και καμία αλλαγή στο σκορ
Στο 70ό λεπτό ο Σαρρής ήταν εκείνος που άναψε... φωτιές με το πολύ δυνατό μαρκάρισμά του πάνω στον Πέρες για το οποίο δέχθηκε κίτρινη κάρτα και ενώ μπορούσε να είχε αποβληθεί στην φάση αυτή. Στην συνέχεια... έπεσαν πάνω του για να του ζητήσουν τον λόγο οι Κάμπελ, Βαλντές, Τόρες καθώς και οι άλλοι ερυθρόλευκοι.
Για αρκετά λεπτά υπήρξε μεγάλη ένταση, αψιμαχίες και σπρωξίματα. Ακολούθως τόσο ο Εργοτέλης όσο και ο Ολυμπιακός προσπάθησαν να παραβιάσουν και πάλι τις αντίπαλες εστίες, δίχως όμως το επιθυμητό αποτέλεσμα με το 4-1 να είναι το τελικό σκορ.
Ο Νέλσον Βαλντές. Ο Παραγουανός έμπειρος φορ έβαλε τρία γκολ κόντρα στον Εργοτέλη με επίδοση-ρεκόρ. Μέσα σε 13 λεπτά ο διεθνής στράικερ έκανε χατ τρικ ενώ μπορούσε να είχε βάλει και άλλα τέρματα.
Ο Τζανακάκης και γενικά η αμυντική γραμμή του Εργοτέλη. Βρέθηκαν σε πολύ κακή ημέρα, αντιμετωπίζοντας πολλά προβλήματα από τους μεσοεπιθετικούς της ομάδας του Ολυμπιακού. Ειδικά ο Τζανακάκης έχει κάνει δύο λάθη από τα οποία προήλθαν δύο τέρματα του Ολυμπιακού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου