ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Σάββατο 22 Μαρτίου 2014

Αν έχεις Μπεργκ... διάβαινε

Για άλλο ένα παιχνίδι, ο Μάρκους Μπεργκ ήταν ο πρωταγωνιστής. Ο Σουηδός «ξελάσπωσε» τον Παναθηναϊκό στο «Απόστολος Νικολαϊδης» απέναντι στο μαχητικό Απόλλωνα, τον οποίο οι «πράσινοι» νίκησαν 3-1 για την 30ή αγωνιστικής της Superleague.
Ο Παναθηναϊκός δεν είχε καλή απόδοση, αλλά διέθετε τον Σουηδό, ο οποίος άνοιξε το σκορ στο 33' και «απάντησε» στην ισοφάριση του Αμπροουζ στο 80' με το δεύτερο προσωπικό του γκολ στο 86', με το οποίο έφτασε τα 15 και είναι, πλέον, πρώτος σκόρερ στο πρωτάθλημα. Το 3-1 με το αυτογκόλ του Παντελιάδη στο 90' έδιωξε εντελώς το άγχος από τους γηπεδούχους.
Με τη νίκη αυτή, που ήταν η τέταρτη συνεχόμενη στο πρωτάθλημα, οι «πράσινοι» έφτασαν τους 59 βαθμούς, όσους έχουν Ατρόμητος και ΠΑΟΚ στη δεύτερη θέση (αμφότεροι με ματς λιγότερο) και διατήρησαν τον ένα βαθμό στην ειδική βαθμολογία των πλέι οφ (τον οποίο είχαν χάσει λίγες ώρες νωρίτερα με τη νίκη του Αστέρα Τρίπολης στο Αγρίνιο).
Από την άλλη πλευρά, ο Απόλλων ήταν καλός, μαχητικός, με επιθετικές βλέψεις, ανησύχησε αρκετά τον Παναθηναϊκό και με την ισοφάριση στο 80' έδειξε ότι μπορούσε να πάρει το βαθμό. Ωστόσο με την ήττα, η «ελαφρά ταξιαρχία» έμεινε στους 29 βαθμούς και στην 15η θέση, έναν περισσότερο από Βέροια και Πλατανιά που αγωνίζονται την Κυριακή (23/3). Πλήγμα για τον Απόλλωνα ο τραυματισμός του Τζόρβα στην προθέρμανση, που τον ανάγκασε αντί για την αρχική 11άδα να καθίσει, τελικά, στον πάγκο.
«Σφραγίδα» Μπεργκ
Χωρίς ιδιαίτερο ρυθμό και ποιότητα ήταν το πρώτο ημίχρονο. Ο Απόλλων μπήκε δυνατά στο πρώτο 10λεπτο, απείλησε με τον Πετρόπουλο στο 3', πριν ο Παναθηναϊκός πάρει τα ηνία και την κατοχή μπάλας. Ωστόσο, οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν να κινηθούν σε υψηλά επίπεδα απόδοσης και δύσκολα δημιουργούσαν ευκαιρίες στην καλά οργανωμένη άμυνα των φιλοξενούμενων.
Δύο σουτ του Μπεργκ (6', 15' με το δεύτερο καλύτερο) και ένα του Καρέλη (19') ήταν οι καλύτερες στιγμές των «πράσινων», πριν έρθει το γκολ του Μπεργκ στο 33', για να ακολουθήσει το άστοχο σουτ του Αμπέιντ. Στο ίδιο διάστημα, ο Απόλλων έπαιξε κυρίως άμυνα, αλλά «έψαχνε» συχνά τις αντεπιθέσεις. Απείλησε 24 λεπτά μετά το 3', με τον Ντάλμπεργκ και θα μπορούσε να «παγώσει» τη Λεωφόρο αν στο 39' ο Πετρόπουλος έβρισκε την μπάλα στη μικρή περιοχή.
Δεν «καθάρισε» και… αγχώθηκε
Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε ιδιαίτερα, παρά το γεγονός ότι ο Απόλλων έδειξε σαφώς πιο επιθετικές διαθέσεις σε σχέση με την παρουσία του στο πρώτο 45λεπτο και πήρε ρίσκα. Ο Παναθηναϊκός είχε ξανά τον έλεγχο, αλλά όσο περνούσε η ώρα και δεν πετύχαινε δεύτερο γκολ για να «καθαρίσει» το ματς, τόσο οι φιλοξενούμενοι έβγαιναν και πιο μπροστά.
Βέβαια, ο Απόλλων ως καθαρή ευκαιρία είχε αυτή του 53' με τον Αμπροουζ, ωστόσο τουλάχιστον σε άλλες δύο περιπτώσεις οι αμυντικοί των «πράσινων» χρειάστηκε να κάνουν καίριες επεμβάσεις σχεδόν την τελευταία στιγμή. Στο ίδιο διάστημα, ο Παναθηναϊκός είχε τις ευκαιρίες (49' Ζέκα, 59', 63' Καρέλης, 65' Μπεργκ) και το άστοχο τετ-α-τετ του Μπεργκ στο 73'.
Το γκολ τελικά ήρθε και ήταν για τον Απόλλωνα στο 80' με το άπιαστο σουτ του Αμπροουζ έξω από την περιοχή του Καπίνο. Η ισοφάριση άγχωσε τον Παναθηναϊκό, ο οποίος, ωστόσο, αντέδρασε. Ο Μπεργκ ήταν αυτός που στο 86' «ξεχρέωσε» το χαμένο τετ-α-τετ και μετά από σέντρα του νεοεισελθόντα Κλωναρίδη πέτυχε το 2-1, για να έρθει και τρίτο γκολ με το αυτογκόλ του Παντελιάδη στο 90', με το οποίο οι γηπεδούχοι «σφράγισαν» τη δύσκολη νίκη.
ΣΚΟΡΕΡ: 33', 86' Μπεργκ, 90' αυτ. Παντελιάδης - 80' Αμπροουζ
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Καλογερόπουλος (Αθηνών)
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 90'+1' Μπεργκ - 21' Σόντερμπεργκ, 37' Πετρόπουλος
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Καπίνο, Τριανταφυλλόπουλος, Νάνο, Κουτρουμπής, Σίλντενφελντ, Πράνιτς (76' Ατζαγκούν), Ζέκα, Αμπέιντ (62' Μέντες), Ντίνας, Καρέλης (84' Κλωναρίδης), Μπεργκ.
ΑΠΟΛΛΩΝ: Γκόμες, Αργυρόπουλος, Παντελιάδης, Σόντερμπεργκ, Δεληζήσης, Κόρμπος, Αμπροουζ, Μίνγκας (79' Τσιλιγκίρης), Λουσέρο, Ντάλμπεργκ (85' Παπαζαχαρίας), Πετρόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου