ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

Το... έσωσε ο Βαλντέζ !

Ο Ολυμπιακός δεν... βλεπόταν, αλλά το γκολ του Βαλντέζ στο φινάλε του έδωσε την νίκη (1-0) κόντρα στον υποβιβασμένο Άρη και πλέον σκέφτεται τον ΠΑΟΚ!  
Ο Ολυμπιακός εν μέσω ουκ ολίγων δυσκολίων και μην παρουσιάζοντας καθόλου καλό πρόσωπο κατάφερε να λυγίσει προς το τέλος του αγώνα την αντίσταση του Άρη. Χρυσός σκόρερ ήταν ο Βαλντές με την ομάδα της Θεσσαλονίκης να έχει αρκετά καλή εικόνα και να μένει με 10 στα τελευταία λεπτά λόγω αποβολής του Ηρακλή.
Αλλαγές, εκπλήξεις από Μίτσελ και βασικός ο Βέργος
Ο Μίτσελ ξεκίνησε την αναμέτρηση με αρκετές αλλαγές και τον Βέργο βασικό για πρώτη φορά. Ο νεαρός έκανε ντεμπούτο ως βασικός στην Σούπερ Λίγκα. Κατά τα άλλα ο Ισπανός είχε διάταξη 4-2-3-1. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Ρομπέρτο, δεξιά ο Σαλίνο, στο κέντρο της άμυνας οι Παπάζογλου και Αβραάμ Παπαδόπουλος, αριστερά ο Χολέμπας, στον άξονα ο Σάμαρης με τον Ντινγκά, στα δύο άκρα ο Πέρες με τον Βέργο και επιτελικός χαφ πίσω από τον Βαλντές ο Τσόρι Ντομίνγκες.
Ο σχηματισμός του Άρη
Ο Άρης έχοντας ως υπηρεσιακό προπονητή τον Νίκο Παπαδόπουλο που ήταν υπό την εποπτεία του Γιώργου Φοιρού είχε σχηματισμό 4-3-2-1. Ο Διούδης ήταν στα γκολπόστ, δεξί μπακ ο Βλάχος, αριστερό ο Βανγκέλι, στο κέντρο της άμυνας οι Μπουγαϊδης και Γιαννίτσης, στο κέντρο οι Σουνάς, Ηρακλής και Τριανταφυλλάκος, οι Καραγκούνης και Μπακασέτας ήταν στις δύο πτέρυγες και κορυφή ο Μανιάς.
Ο Άρης άξιζε το γκολ, αποδοκιμασίες για Ολυμπιακό
Ο Ολυμπιακός επιχείρησε να μπει δυναμικά στο παιχνίδι στο Α' μέρος, έχοντας και κατοχή μπάλας και πρωτοβουλία κινήσεων αλλά όχι κλασικές ευκαιρίες. Αντίθετα ο Άρης ήταν εκείνος που έχασε πολύ καλές φάσεις για γκολ και είχε και δοκάρι.
Με τους Πειραιώτες να αντιμετωπίζουν από ένα σημείο και έπειτα αρκετά προβλήματα και μην έχοντας την απαιτούμενη εικόνα σε άξονα και άμυνα οι παίκτες του Άρη έκαναν φάσεις και άξιζαν τουλάχιστον ένα γκολ. Στο 21' ο Μπακασέτας πέρασε ωραία στον Μανιά που σούταρε αμέσως με τον Ρομπέρτο να απλώνει το χέρι του και η μπάλα να περνάει κόρνερ.
Στο 30' υπήρξε νέα ευκαιρία για τον Άρη με την μπάλα να πηγαίνει στο δοκάρι! Μετά από μπαλιά από τον Τριανταφυλλάκο ο Μανιάς σούταρε στην πλάτη του Αβραάμ Παπαδόπουλου με την μπάλα να καταλήγει στο δοκάρι.
Στο 31' ο Ρομπέρτο προχώρησε σε μία πολύ καλή επέμβαση σε σουτ του Βανγκέλι ενώ αμέσως μετά ο Άρης είχε και φάση με κεφαλιά. Ο Ολυμπιακός παρότι προσπάθησε να απειλήσει αισθητά και βρει τους κατάλληλους διαδρόμους για ένα γκολ δεν κατάφερε. Το τέλος του Α' μέρους ολοκληρώθηκε με ηχηρές αποδοκιμασίες από μερίδα του κόσμου των Πειραιωτών.
Χαμηλές στροφές από Άρη, τις φάσεις ο Ολυμπιακός
Στην επανάληψη ο Ολυμπιακός παρά τις αλλαγές στις οποίες προέβη ο Μίτσελ δεν κατάφερε να γίνει όσο απειλητικός θα χρειαζόταν τουλάχιστον στο ξεκίνημά της. Ο Άρης πάντως έριξε... στροφές και περιορίστηκε σε έναν πιο παθητικό ρόλο.
Δεν κατάφερε να κάνει κάτι το ουσιαστικό στην επίθεση. Από την άλλη οι Πειραιώτες μπόρεσαν και έβγαλαν πιο πολλές ευκαιρίες συγκριτικά με το πρώτο μέρος με αποκορύφωμα εκείνη του Ντινγκά με το πολύ καλό σουτ του στο 77', το οποίο και πέρασε ελάχιστα έξω.
Χολέμπας σε Βαλντές και 1-0
Στο 84ο λεπτό η άμυνα του Άρη δεν μπόρεσε να σταθεί στο ύψος της. Έπειτα από ωραία κίνηση και σέντρα του Χολέμπας ο Βαλντές έβαλε με όμορφο τρόπο το σώμα του και από κοντά και προ των Μπουγαϊδη και Διούδη να κάνει το 1-0. Με αυτόν τον τρόπο ο Ολυμπιακός κατάφερε να βρει δίχτυα.
Αποβολή του Ηρακλή
Στο 85ο λεπτό ο Άρης έμεινε με 10 παίκτες. Μετά από πολύ δυνατό χτύπημα του Ηρακλή πάνω στον Μανιάτη ο παίκτης των φιλοξενούμενων πήρε την άγουσα για αποδυτήρια με κόκκινη κάρτα αφήνοντας την ομάδα του με αριθμητικό μειονέκτημα.
Ο Ρομπέρτο με τον Βαλντές. Ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού ήταν εκείνος που με καίριες επεμβάσεις δεν επέτρεψε στον Άρη να σκοράρει κυρίως στο Α' μέρος του αγώνα στο γήπεδο Καραϊσκάκη. Ο Παραγουανός φορ ήταν αυτός που έλυσε τον γόρδιο δεσμό στο σκοράρισμα.
Άμυνα και κέντρο των πρωταθλητών δεν... τράβηξαν και τόσο για ακόμα μία αναμέτρηση. Από την άλλη στον Άρη όλοι οι παίκτες πάλεψαν όμως και σε αυτόν το πιο μεγάλο πρόβλημα το είχε ο άξονάς του.
Από τον γηπεδούχο Ολυμπιακό πιο καλή εικόνα είχε πέραν του Ρομπέρτο ο Ντινγκά με τον Σαλίνο, όπως και ο Χολέμπας. Για τον Άρη καλή παρουσία είχαν περισσότερο οι Μπακασέτας και Μανιάς αλλά και ο Ηρακλής παρά την αποβολή του.
Είναι η αντίδραση της αμυντικής γραμμής του Άρη στην φάση του γκολ του Βαλντές. Ειδικά ο Μπουγαϊδης που χάνει τον Παραγουανό φορ, ο οποίος καταφέρνει με ωραίο τρόπο να βρει δίχτυα.
Έγιναν λάθη και σήμερα από τους διαιτητές. Και σε επίπεδο πειθαρχικού ελέγχου και φάουλ και σε φάσεις με υποδείξεις οφσάιντ. Ο Ηρακλής διαμαρτυρήθηκε έντονα για την κόκκινη που δέχθηκε ωστόσο έχει κάνει ένα αρκετά δυνατό και επικίνδυνο μαρκάρισμα πάνω στον Μανιάτη.
Ο Ολυμπιακός συνέχισε την πτωτική πορεία του Μαρτίου και στον αγώνα με τον Άρη. Οι ερυθρόλευκοι σαφέστατα και δεν ήταν για ακόμα μία φορά στο επίπεδο που έπρεπε, αντιμετωπίζοντας προβλήματα και στο κέντρο και στην άμυνά τους με τον αντίπαλό τους να τους προξενεί αρκετούς "πονοκεφάλους" στην επίθεση στο Α' μέρος. Στην επανάληψη οι Πειραιώτες έβγαλαν πιο θετικό πρόσημο όμως και πάλι έκαναν κακή εμφάνιση. Τελικώς ο Βαλντές ήταν αυτός που έδωσε την επιθετική λύση για τον σύλλογό του για το τελικό 1-0. Είναι σαφές όμως πως ο Ολυμπιακός δεν άρεσε ούτε στον κόσμο του και πως θα πρέπει άμεσα να δείξει μία τελείως διαφορετική εικόνα ενόψει ΠΑΟΚ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου