ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

Μισή ώρα ΠΑΟΚ, μια ώρα... παιδική χαρά!

Στο 37΄ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε 0-3 και μετά... ασόβαρος! Ο Απόλλωνας το εκμεταλλεύτηκε, ισοφάρισε σε 3-3 και πήρε ανέλπιστο βαθμό στην μάχη της παραμονής!  
Όταν προηγείσαι με 0-3, χάνεις πολλές και σημαντικές ευκαιρίες για να αυξήσεις και άλλο την διαφορά και στο τέλος βλέπεις τον αντίπαλό σου να σε ισοφαρίζει, τότε μιλάμε για... αυτοκτονία. Ο ΠΑΟΚ κατέβηκε στην Ριζούπολη για να πάρει το τρίποντο που θα τον έφερνε μόνο στην δεύτερη θέση, απέναντι σε έναν Απόλλωνα που έπαιζε αν όχι το τελευταίο του χαρτί, ένα από τα τελευταία του στην προσπάθεια που κάνει για να μείνει στην κατηγορία.
Οι Θεσσαλονικείς ξεκίνησαν εντυπωσιακά, προηγήθηκαν με 3-0, όμως στην συνέχεια δεν μπορούσαν να στείλουν την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα, όσες ευκαιρίες και αν έχασαν, με συνέπεια ο άγραφος νόμος του ποδοσφαίρου να τους τιμωρήσει. Η «ελαφρά ταξιαρχία» ισοφάρισε σε 3-3 και πήρε έναν πολύτιμο βαθμό, ενώ θα μπορούσε και στις καθυστερήσεις με τον Κόρμπο να πάρει και τη νίκη. Οι «κυανόλευκοι» με τον πόντο έφτασαν τους 30, έναν πίσω από τους Πλατανιά και Βέροια που έχουν από 31. Από την πλευρά τους οι «ασπρόμαυροι» ναι μεν παρέμειναν έστω και με έναν πόντο διαφορά από τους Παναθηναϊκό και Ατρόμητο δεύτεροι, αλλά έχασαν τον βαθμό των πλέι οφ, που αν ξεκινούσαν σήμερα θα είχαν τους ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκό και Ατρόμητο στον 1 βαθμό και τον Αστέρα Τρίπολης στο μηδέν.   
Μαγικό ξεκίνημα και τρία στο 37'
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή, μια αρχή που ανήκε ολοκληρωτικά στον ΠΑΟΚ. Ο «δικέφαλος του βορρά» μπήκε εξαιρετικά στον αγωνιστικό χώρο της Ριζούπολης και στο 37' είχε ήδη καταφέρει να πετύχει τρία γκολ, έχοντας χάσει και πολλές ευκαιρίες για περισσότερα. Το 0-1 έγινε 16' με τον Σπυρόπουλο να κερδίζει έναν αυστηρό έως ανύπαρκτο πέναλτι και τον Λούκας να ευστοχεί ανοίγοντας το σκορ.
Με την ψυχολογία υπέρ τους και τον Στοχ να έχει πολλά κέφια, οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να πιέζουν, αλλά στην τελική προσπάθεια ο Σλοβάκος με τον Χούσεν δεν ήταν εύστοχοι, κάτι που ήταν ο Κατσικάς στο 27', με τον κεντρικό αμυντικό του ΠΑΟΚ να παίρνει τη πάσα από τον Λούκας και με κοντινό πλασέ να κάνει το 0-2. Τρία λεπτά αργότερα ο Σάντσες έκανε την αλλαγή που συνέβαλε τα μέγιστα στο να ανέβει ο Απόλλων, βάζοντας μέσα στον Φαρινόλα στη θέση του Αργυρόπουλου με τον παίκτη που μπήκε να χάνει μεγάλη ευκαιρία στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα.
Οι γηπεδούχοι ανέβηκαν, όμως η ομάδα του Γιώργου Γεωργιάδη ήταν αυτή που πανηγύρισε ένα ακόμα γκολ, με τον Νάτχο στο 37' να βγάζει εξαιρετική μπαλιά στον Λούκας ο οποίος πήρε την μπάλα και με ωραία προσπάθεια έκανε το 0-3, δίνοντας σημαντικότατο προβάδισμα στην ομάδα του.
Δύο γκολ μέχρι το τέλος του ημιχρόνου και έγινε ντέρμπι
Εκεί όμως που όλοι πίστεψαν πως ο ΠΑΟΚ θα έφτανε εύκολα στη νίκη, οι «κυανόλευκοι» είχαν αντίθετη άποψη. Αρχικά στο 40' μείωσαν σε 1-3, με τον Σπυρόπουλο να ανατρέπει τον Φαρινόλα και τον Πετρόπουλο να ευστοχεί στην εσχάτη των ποινών. Στην συνέχεια και συγκεκριμένα στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου έκαναν με τον Δεληζήση το 2-3 και μπήκαν και πάλι στο ματς, φορτώνοντας με άγχος τους Θεσσαλονικείς.
Ο ΠΑΟΚ τα έχανε, ο Απόλλωνας το έβαλε και ήρθε το Χ
Στο δεύτερο ημίχρονο μπορεί να μην είχαμε τα γκολ του πρώτου, ωστόσο υπήρξαν πολλές και σημαντικές φάσεις. Κυρίως για τους φιλοξενούμενους που βρέθηκαν πολλές φορές απέναντι από τον Γκόμες και είτε νικήθηκαν από τον τερματοφύλακα του Απόλλωνα, είτε το έχαναν με τον Χούσεν να είναι ο μοιραίος παίκτης. Έτσι επιβεβαιώθηκε ο περιβόητος άγραφος νόμος που θέλει όποια ομάδα χάνει ευκαιρίες να δέχεται γκολ, με τον Πετρόπουλο στο 86' με κεφαλιά να φέρνει το ματς στα ίσια. Μάλιστα στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Κόρμπος έχασε μοναδική ευκαιρία για να κάνει ακόμα και το 4-3 και να δώσει μια τεράστια νίκη στην ομάδα του, με τον Γλύκο να τον νικάει σε ανεπανάληπτο τετ α τετ. Έτσι το τέλος βρήκε τους Απόλλωνα και ΠΑΟΚ ισόπαλους με 3-3, ένα σκορ που αφήνει και τους δύο χαμένους.
Μπορεί ο Φαρινόλα μόλις μπήκε να άλλαξε την εικόνα του ματς, αλλά αν δεν υπήρχε ο Πετρόπουλος να σκοράρει δύο φορές, ο Απόλλωνας δεν θα ισοφάριζε, οπότε στην θέση του παίκτη του ματς θα βάλουμε τον έμπειρο επιθετικό.
Όλη η άμυνα του ΠΑΟΚ που δεν σταματούσε να κάνει το ένα λάθος μετά το άλλο με συνέπεια ο Απόλλωνας να ισοφαρίσει σε 3-3.
Σε αυτό θα βάλουμε τον Φαρινόλα που πραγματικά μόλις μπήκε άλλαξε την εικόνα του ματς, ενώ θα μπορούσε να μπει και ο Γκόμες που ναι μεν δέχθηκε τρία γκολ, αλλά κατάφερε να γλιτώσει τουλάχιστον τα διπλά για την ομάδα του.
Οι περισσότερες από τις ευκαιρίες του ΠΑΟΚ ήταν μεγάλες γκάφες των επιθετικών, με αποκορύφωμα αυτή του Χούσεν που μετά από εξαιρετική ενέργεια του Νάτχο, ο Ολλανδός... κατάφερε να στείλει την μπάλα στον αντίπαλο ενώ είχε ένα άδειο τέρμα μπροστά του.
Το πέναλτι με το οποίο έγινε το 0-1 ήταν υπερβολικό έως ανύπαρκτο, ωστόσο στην συνέχεια ο Στυλιάρας δεν έκανε κάποιο λάθος, καθώς η ανατροπή του Φαρινόλα από τον Σπυρόπουλο ήταν κανονική.
Έχεις την ευκαιρία να καθαρίσεις από πολύ νωρίς το ματς και δεν το κάνεις; Θα τιμωρηθείς και αυτό έγινε και με τον ΠΑΟΚ, που αντί να κρατήσει ή να αυξήσει το 0-3, είδε τον Απόλλωνα να του παίρνει τον βαθμό της ισοπαλίας. Βέβαια και οι γηπεδούχοι έπαιξαν ψυχωμένα και τους αξίζουν συγχαρητήρια, αλλά η αλήθεια είναι πως οι Θεσσαλονικείς λίγο πιο εύστοχοι να ήταν, δεν θα είχαν το παραμικρό πρόβλημα να κερδίσουν.
Οι συνθέσεις
Απόλλων Σμύρνης (Λόρι Σάντσες): Γκόμες, Αργυρόπουλος (29' Φαρινόλα), Δεληζήσης, Σόντερμπεργκ, Παντελιάδης (72' Τσοκάνης), Κόρμπος, Αμπρόουζ (57' Κανακούδης), Μίνγκας, Λουσέρο, Ντάλμπεργκ, Πετρόπουλος
ΠΑΟΚ (Γιώργος Γεωργιάδης): Γλύκος, Σκόνδρας, Κατσικάς, Ινσαουράλδε, Σπυρόπουλος, Νάτχο (89' Σαλπιγγίδης), Κάτσε, Στοχ (73' Γεωργιάδης), Λούκας, Μάρτενς (62' Μαντούρο), Χούσεν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου