ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

Υπερίσχυσε το κίνητρο...

Όλη η Ελλάδα θεωρούσε σίγουρη την νίκη της Βέροιας, αφού... καίγονταν για τους βαθμούς της παραμονής! Η «βασίλισσα» με το άνετο 3-2 επί της Ξάνθης, απλά επιβεβαίωσε τα προγνωστικά! Φωνάζουν οι Θράκες για την αποβολή Βασιλακάκη!     
Από την μία η Βέροια ήθελε οπωσδήποτε τη νίκη, προκειμένου να συνεχίσει την προσπάθεια που κάνει για την σωτηρία. Από την άλλη η Ξάνθη μπορεί να μην έχει εξασφαλιστεί μαθηματικά, αλλά σαφώς βρίσκεται σε καλύτερη θέση. Το κίνητρο ήταν με τους γηπεδούχους που εκμεταλλεύτηκαν τα λάθη των αντιπάλων τους, αλλά και του Σπάθα επικρατώντας με 3-2. Με το... τρίποντο αυτό η «βασίλισσα του βορρά» έφτασε τους 31 βαθμούς προσπέρασε τον Απόλλωνα και έχοντας ένα παιχνίδι παραπάνω από τον αντίπαλό του, βρέθηκε πάνω από την ζώνη του υποβιβασμού και του μπαράζ.
Από την άλλη οι ακρίτες που έχουν παράπονα από την διαιτησία και γι' αυτό εξέδωσαν και ανακοίνωση με το που άρχισε το δεύτερο ημίχρονο, έμειναν στους 35 και θα πρέπει να κάνουν σίγουρα μια ακόμα νίκη για να νιώθουν εξασφαλισμένοι. 
Δύο γκολ, αλλά κακό θέαμα
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή και το πρώτο ημίχρονο. Ένα ημίχρονο που δεν θα λέγαμε πως ήταν και το καλύτερο ποιοτικά. Οι γηπεδούχοι που παρότι αγωνιζόντουσαν χωρίς τον πρώτο τους σκόρερ τον Μπεν, μπήκαν πολύ δυνατά και μόλις στο 5' κατάφεραν με όμορφη εκτέλεση φάουλ του Όστοϊτς να κάνουν το 1-0. Από εκείνο το σημείο και μέχρι το 33' δεν υπήρξε το παραμικρό. Δώδεκα λεπτά πριν το τέλος του ημιχρόνου, οι ακρίτες κατάφεραν να φέρουν το ματς στα ίσια, με τον Βασιλακάκη να μπαίνει στην περιοχή και να κάνει με ψύχραιμο πλασέ το 1-1.
Καμία αποβολή και ανακοίνωση από Ξάνθη
Ο Βασιλακάκης ήταν και ο αρνητικός πρωταγωνιστής της ομάδας του, χωρίς όμως να το θέλει, καθώς ο σκόρερ του 1-1, αποβλήθηκε χωρίς λόγο στο 42'. Και λέμε χωρίς λόγο γιατί η δεύτερη κίτρινη που του έδειξε ο Σπάθας είναι το λιγότερο αυστηρή. Η αποβολή του Βασιλακάκη έκανε την Ξάνθη να εκδώσει ανακοίνωση με την οποία λίγα λεπτά μετά την έναρξη της επανάληψης ανέφερε: «Καλά η πρώτη, καλά η δεύτερη, καλά με 10 παίκτες... Στο 49' η απόκρουση του αμυντικού με το πόδι και του άλλου αμυντικού το σταμάτημα με το χέρι, όλα καλά;... Η συνέχεια στους δέκτες της Nova. Μην τη χάσετε!».
Δοκάρι, δύο γκολ και τέλος...
Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τους γηπεδούχους έχοντας και το μαθηματικό πλεονέκτημα, να έχουν μπει πιο δυνατά, αλλά τους φιλοξενούμενους να φτάνουν κοντά στο γκολ, με τον Μάνταλο να εκτελεί φάουλ στο 51' και τον Καντιμοίρη να διώχνει με την βοήθεια του δοκαριού του. Η απάντηση της Βέροιας ήταν άμεση και στο 58' οι παίκτες του Ντόστανιτς έκαναν το 2-1. Ο Μπαργκάν πήρε την μπάλα από τον χώρο του κέντρου, δεν πιέστηκε καθόλου και ανενόχλητος έφτασε στην αντίπαλη περιοχή. Το πρώτο του σουτ βρήκε στα πόδια των αντιπάλων του και με δεύτερη προσπάθεια κατάφερε να δώσει προβάδισμα στην Βέροια.
Παίζοντας και με παίκτη λιγότερο η Ξάνθη δεν μπόρεσε να αντιδράσει για να έρθει ο Παυλίδης στο 70' και με ψύχραιμο πλασέ να κάνει το 3-1 και ουσιαστικά να τελειώσει το ματς. Ο σκόρερ της Βέροιας πήρε την μπάλα από τον Γκονσάλβες και εντελώς ανενόχλητος από το ύψος του πέναλτι δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 3-1 και να δώσει τους τρεις υπερπολύτιμους βαθμούς στην ομάδα του. 
Το 3-2 και τέλος
Οι γηπεδούχοι κρατούσαν άνετα το σκορ, όμως στις καθυστερήσεις αρχικά ο Όστοϊτς έδειξε να ζητά την δεύτερη κίτρινη και να αποβάλλεται και στην συνέχεια της φάσης ο Νάκας με κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό 3-2. Με το που έβαλε το γκολ ο παίκτης της Ξάνθης, ο Σπάθας σφύριξε την λήξη του ματς.
Πέτυχε ένα πολύ ωραίο γκολ παίρνοντας τη μπάλα από το κέντρο και κάνοντας το 2-1. Συνολικά όμως ο Μπαργκάν αναστάτωσε την άμυνα της Ξάνθης και γι' αυτό μπορεί άνετα να θεωρηθεί ο παίκτης του αγώνα.
Η άμυνα και συνολικά η αμυντική λειτουργία της Ξάνθης, καθώς και στο δεύτερο και στο τρίτο γκολ της Βέροιας, η αντίδραση των παικτών του Νίκου Κεχαγιά ήταν τραγική.
Στο γκολ δεν έφταιγε, αλλά όταν χρειάστηκε έπιασε με την βοήθεια του δοκαριού του το φάουλ του Μάνταλου και έτσι ο Καντιμοίρης συνέβαλε σημαντικά στο να έρθει η νίκη για την Βέροια.
Και στα δύο γκολ όπως αναφέραμε η άμυνα της Ξάνθης ήταν κακή, αλλά ειδικά σε αυτό του Μπαργκάν, τραγική. Οι φιλοξενούμενοι κοιτούσαν τον αντίπαλο χωρίς να του κάνουν φάουλ με συνέπεια να έρθει το 2-1.
Παρότι το ματς έδειξε να είναι εύκολο μιας και έλειπαν οι δύσκολες φάσεις. Ο Σπάθας κατάφερε να πρωταγωνιστήσει αρνητικά, δίνοντας μια κόκκινη-δεύτερη κίτρινη, που ποτέ δεν υπήρξε στον Βασιλακάκη.
Από την μία το κίνητρο, από την άλλη η αδιαφορία και η Βέροια επικράτησε της Ξάνθης με 3-1. Τόσο απλό...
Συνθέσεις ομάδων
Βέροια (Ράτκο Ντόστανιτς): Καντιμοίρης, Γεωργιάδης, Όστοϊτς, Βέρτζος, Αμαραντίδης, Βεργώνης, Ζεζίνιο (84' Τραπ), Παυλίδης, Γκονσάλβες (79' Κομόλοφ), Μπαργκάν, Καλτσάς (66' Σισοκό)
Skoda Ξάνθη (Νίκος Κεχαγιάς): Κυριακίδης, Μπέρτος, Γούτας, Χοσέμι, Παΐτο, Ντε Γκουζμάν, Βασιλακάκης, Τριάδης (61' Κάλβο), Μάνταλος (75' Μαρίν), Σολτάνι, Σολάρι (75' Νάκας)
Δείτε εδώ το βίντεο με τα καλύτερα στιγμιότυπα του αγώνα της Βέροιας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου