ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

«Σβηστό» προβάδισμα για Τσέλσι

Η Τσέλσι προηγήθηκε νωρίς όμως δεν έδειξε μεγάλη διάθεση για μπάλα στη συνέχεια και έφυγε από την Πόλη με 1-1 και προβάδισμα κόντρα στην Γαλατασαράι.
Πρώτη αγγλική ομάδα που δεν χάνει στους «16» του Champions League έγινε η Τσέλσι που προηγήθηκε νωρίς στην Τουρκία, έπαιξε υπερβολικά συντηρητικά και παρότι ισοφαρίστηκε στο τέλος είναι αυτή που έχει τον πρώτο λόγο για την πρόκριση στα προημιτελικά. Το σύνολο του Ζοσέ Μουρίνιο χωρίς να φορτσάρει πήρε ισχνό προβάδισμα και περιμένει την ρεβάνς του «Στάμφορντ Μπριτζ» για να τελειώσει την υπόθεση πρόκριση κόντρα στην Γαλατά.
Καλύτερα μπήκαν στο ματς οι Λονδρέζοι και αυτό ήταν ικανό να τους χαρίσει ένα πολύ σημαντικό γκολ. Στο 4' ο Γουίλαν είδε τον Μουσλέρα να αποκρούει με κεφαλιά εκτός περιοχής (!) και στο 10' ο Τόρες σκόραρε από κοντά μετά τη συνεργασία Σίρλε-Αθπιλικουέτα από αριστερά και ασίστ του Ισπανού μπακ (0-1). Από το σημείο εκείνο και μετά η Τσέλσι προσπάθησε να ελέγξει το ματς και δεν έδειξε μεγάλη διάθεση να συνεχίσει να παίζει επίθεση. Η Γαλατασαράι είχε πλέον την κατοχή, οι Αγγλοι περίμεναν πίσω από τη μπάλα όμως πέρα από τα σουτ του Χαΐροβιτς (17', 30') η μοναδική σοβαρή της φάση ήταν στο 39' με το σουτ του Τέλες που έβγαλε δύσκολα ο Τσεχ.
Αυτό ήταν το 6ο γκολ του Τόρες στα τελευταία 5 ματς που ήταν βασικός στο CL, με τον Ελ Νίνιο να φτάνει τα 17 γκολ στη διοργάνωση και να γίνεται ο 4ος Ισπανός σκόρερ στην ιστορία της διοργάνωσης (ξεπέρασε Φάμπρεγας, Γκούτι, Σολδάδο που είχαν 16).
Στο ξεκίνημα της επανάληψης (52') η Τσέλσι θα μπορούσε να έχει καθαρίσει το ματς όμως μετά την πάσα του Αζάρ ο Τόρες νικήθηκε από τον Μουσλέρα στο τετ α τετ. Η Γαλατά άγγιξε το γκολ στο 63' όταν ο Ινάν με προβολή έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι μετά από κεφαλιά του Ντρογκμπά και το πέτυχε ένα λεπτό μετά. Ο Σνάιντερ εκτέλεσε τηλεκατευθυνόμενο κόρνερ, ο Σετζού άφησε πίσω τον Τέρι και από τη μικρή περιοχή νίκησε τον Τσεχ για το 1-1.
Στα επόμενα λεπτά ο Μουρίνιο έβγαλε Σίρλε και έβαλε Μίκελ και πέρασε τον Ετό στη θέση του Τόρες, όμως η προσέγγιση στο ματς δεν άλλαξε και η Γαλατά λίγο έλλειψε να κάνει τη ζημιά. Στο 75' ένα ακόμα καλό αριστερό από τον Τέλες απέκρουσε εντυπωσιακά ο Τσεχ για να μείνει το 1-1 σε ένα μονότονο ματς στο οποίο οι Μπλε θέλησαν να πάρουν το αποτέλεσμα σπαταλώντας όσο το δυνατόν λιγότερες δυνάμεις.
Γαλατασαράι (Ρομπέρτο Μαντσίνι): Μουσλέρα, Τέλες, Σετζού, Μπαλτά (46' Καγιά), Εμπουέ, Μέλο, Ινάν, Σνάιντερ, Χαΐροβιτς (31' Κουρτουλούς), Ντρογκμπά (80' Ουμούτ Μπουλούτ), Γιλμάζ.
Τσέλσι (Ζοσέ Μουρίνιο): Τσεχ, Ιβάνοβιτς, Κέιχιλ, Τέρι, Αθπιλικουέτα, Ραμίρες, Λάμπαρντ, Αζάρ (92' Οσκαρ), Γουίλιαν, Σίρλε (66' Μίκελ), Τόρες (68' Ετό).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου