ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014

Το σύνδρομο των Τεμπών !

Ο ΠΑΟΚ αν και προηγήθηκε, έχασε 2-1 από τον Αστέρα στην Τρίπολη και σε ακόμη ένα ματς «κάτω από τα Τέμπη» δεν μπόρεσε να πάρει την νίκη!   
Κυριακόπουλος στην άμυνα, Χουάνμα στην επίθεση
Με 4-2-3-1 παρέταξε την ομάδα του στον αγωνιστικό χώρο ο Στάικος Βεργέτης. Ο Μπαντής ήταν στα γκολπόστ, ο Λούι δεξιά στην άμυνα, ο 18χρονος Κυριακόπουλος αριστερά, που πήρε φανέλα βασικού αντί του Τσαμπούρη, με τους Ζησόπουλο, Γκοϊάν να αποτελούν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο.
Στα χαφ οι Εντό, Ουσέρο και μπροστά τους δεξιά ο Καράσκο, αριστερά ο Ντε Μπλάσις και ο Μουνάφο στον άξονα. Μοναδικός προωθημένος ο Χουάνμα, με τον Μπαράλες να μένει στον πάγκο.
4-4-2 από Στέφενς
Από τη μεριά του, ο Χουμπ Στέφενς προτίμησε το 4-4-2 βάζοντας τον Γλύκο κάτω από τα δοκάρια, τον Κίτσιου δεξιά στην άμυνα αντί του Σκόνδρα, τον Σπυρόπουλο αριστερά αντί του Λίνο και στα στόπερ τους Μαντούρο, Ινσουράλδε. Στα χαφ ήταν οι Νάτχο, Κάτσε, δεξιά τους ο Λούκας και αριστερά τους ο Ολίσε. Στην κορυφή οι Χούσεν και Αθανασιάδης.
Υπεροχή ο ΠΑΟΚ, λίγα πράγματα
Το ματς ξεκίνησε με καλό ρυθμό και τον ΠΑΟΚ να έχει την υπεροχή ψάχνοντας να βρει διαδρόμους προς την εστία του Μπαντή. Την ίδια στιγμή οι φιλοξενούμενοι προσπαθούσαν να εκμεταλλευτούν τα προβλήματα του Αστέρα από τα δεξιά, με τον Λούκας να ψάχνει με τις σέντρες του τον Αθανασιάδη.
Ωστόσο, η μεγάλη φάση δεν υπήρξε στο πρώτο μέρος, αφού και οι Αρκάδες ήταν μακριά απ' τον καλό τους εαυτό. Τα δύο σουτ των Ντε Μπλάσις (4') και Ουσέρο (8') δεν ανησύχησαν ιδιαίτερα τον Γλύκο, ενώ ο Αθανασιάδης στο 10' δεν πρόλαβε να κάνει το σουτ από κοντά, έπειτα από συρτή σέντρα του Λούκας.
Ο Κλάους θα μπορούσε να φανεί απειλητικός σε άλλες δύο περιπτώσεις, όμως δεν έκανε καλό κοντρόλ, ενώ έβγαινε τετ α τετ με τον Μπαντή σε αμφότερες. Από εκεί και πέρα, η πιο αξιόλογη φάση του αγώνα ήταν η κεφαλιά του Μαντούρο στο 39' μέσα από την περιοχή, την οποία μπλόκαρε ο Μπαντής.
Άλλο ματς
Με αυτόν τον τρόπο, οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια ισόπαλες δίχως τέρματα και στην επανάληψη το ματς ήταν διαφορετικό, με τον ρυθμό να ανεβαίνει και πάλι, με αποτέλεσμα να έχουμε τρία γκολ. Το πρώτο σημείωσε ο ΠΑΟΚ, με τον Αθανασιάδη να ευστοχεί αυτή τη φορά στο 60' με κοντινή κεφαλιά, έπειτα από μπαλιά για... Όσκαρ του Νάτχο.
Τραγικά λάθη και ανατροπή
Ωστόσο, οι γηπεδούχοι απάντησαν άμεσα, αφού στο 65' έφτασαν στην ισοφάριση. Ο Ουσέρο εκτέλεσε το φάουλ και ο Γκοϊάν βρήκε την μπάλα στην πορεία της μέσα στην περιοχή, με τον Γλύκο να μην μπορεί να αντιδράσει και το παιχνίδι να έρχεται στα ίσια. Το τέρμα αυτό ανέβασε τον Αστέρα, που έψαξε την ανατροπή και την πέτυχε στο 78'.
Ο Μαντούρο έκανε τραγικό λάθος στην προσπάθειά του να απομακρύνει την μπάλα, την έστειλε στο δεξί κάθετο δοκάρι του Γλύκου, που είχε κάνει έξοδο, και ο Χουάνμα πήρε το... ριμπάουντ-δώρο για να τη σπρώξει στα δίχτυα και να βάλει σε θέση οδηγού την ομάδα του.
Ο Ολίσε νικήθηκε στο τετ α τετ με τον Μπαντή στο 80', ο Χουάνμα σούταρε άουτ στο 87' και το 2-1 έμεινε μέχρι τέλους, με τον σύλλογο της Τρίπολης να περνάει προσωρινά στην τέταρτη θέση και να πλησιάζει τη δεύτερη στους έξι βαθμούς.
Προβληματισμός και θέμα Στέφενς
Όσο για τον «Δικέφαλο του Βορρά», η εμφάνιση και η ήττα μόνο προβληματισμό μπορεί να προκαλέσει γι' ακόμα μια φορά, ενώ πλέον τίθεται και θέμα του Στέφενς στον πάγκο, καθώς αυτή ήταν η δεύτερη συνεχόμενη ήττα, τρίτη με το ίδιο σκορ εκτός έδρα και έκτη συνολικά.
Ο Χουάνμα δε φάνηκε στο πρώτο μέρος, όμως στο δεύτερο προσπάθησε περισσότερο και στο τέλος ήταν αυτός που έκανε την ανατροπή για τον Αστέρα χαρίζοντάς του τη νίκη.
Οι δύο ομάδες παρουσίασαν κενά στις άμυνές τους, όμως αυτή που τα πλήρωσε ήταν ο ΠΑΟΚ, ειδικά μετά από τα τραγικά λάθη που έγιναν.
Ο Αθανασιάδης δεν μπόρεσε να σκοράρει σε τρεις περιπτώσεις στο πρώτο ημίχρονο και το έκανε με την τέταρτη στο δεύτερο. Εξαιρετική και η ασίστ του Νάτχο. Από πλευράς Αστέρα, ο Γκοϊάν ισοφάρισε για τους Αρκάδες και συνέβαλε στη νίκη, ενώ έδινε πολλές λύσεις στα μετόπισθεν. Καλή εμφάνιση και από τον 18χρονο Κυριακόπουλο, που πήρε φανέλα βασικού.
Ο Μαντούρο τα έκανε... μαντάρα. Ο μεσοαμυντικός του ΠΑΟΚ θέλησε να απομακρύνει την μπάλα στο 78', όμως την έστειλε στο δοκάρι του Γλύκου, που είχε κάνει και έξοδο. Ο Χουάνμα δεν άφησε το δώρο να πάει χαμένο και πέτυχε το γκολ της ανατροπής.
Ο Θάνος θα μπορούσε να δείξει μερικές κάρτες παραπάνω, ενώ λάθη έγιναν και από τους βοηθούς του.
Τα προβλήματα ήταν αρκετά και για τις δύο ομάδες στο πρώτο μέρος, στην επανάληψη αυτά συνεχίστηκαν και αυτός που τα πλήρωσε ήταν ο ΠΑΟΚ.
Αν και προηγήθηκε στο 60', δέχτηκε δύο αστεία γκολ, με το δεύτερο να προέρχεται από το τραγικό λάθος του Μαντούρο. Έτσι, ο Αστέρας πέρασε προσωρινά στην τέταρτη θέση με 45 βαθμούς, πλησίασε τη δεύτερη στους 6 και περιμένει να δει τι θα κάνει ο Παναθηναϊκός.
Όσο για τους Θεσσαλονικείς, αυτή ήταν η δεύτερη συνεχόμενη ήττα στο πρωτάθλημα, τρίτη στα ισάριθμα εκτός έδρας ματς και μάλιστα με το ίδιο σκορ (2-1) και έκτη συνολικά. Κάτι που μόνο προβληματισμό μπορεί να φέρει στον «Δικέφαλο» του Βορρά βάζοντας σε μπελάδες και τον Στέφενς.
Συνθέσεις ομάδων
Αστέρας Τρίπολης (Στάικος Βεργέτης): Μπαντής, Λούι (55' Τσαμπούρης), Κυριακόπουλος, Ζησόπουλος, Γκοϊάν, Ουσέρο, Εντό, Μουνάφο (69' Κάφα), Χουάνμα, Ντε Μπλάσιτς, Καράσκο (83 Κουρμπέλης).
ΠΑΟΚ (Χουμπ Στέφενς): Γλύκος, Κίτσιου, Σπυρόπουλος, Μαντούρο, Ινσαουράλδε, Νάτχο, Κάτσε, Λούκας (71' Λάζαρ), Ολίσε (80' Κουλούρης), Χούσεν (81' Λίνο), Αθανασιάδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου