ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014

Ο Γούτας της... τελευταίας στιγμής!

Με τον Εργοτέλη έσωσε τον βαθμό στο 94'! Με την Καλλονή έδωσε την νίκη (1-0) στο 89'! Ο Γούτας ήταν για άλλη μια φορά ο... λυτρωτής της Ξάνθης!
Πάγκο ο Τσέμα, βασικός ο Κυριακίδης
Με αλλαγές παρέταξε την ομάδα του στον αγωνιστικό χώρο ο Νίκος Κεχαγιάς, καθώς προτίμησε τον Κυριακίδη αντί του Τσέμα κάτω από τα δοκάρια. Επίσης, άφησε εκτός την τελευταία στιγμή τον Βασιλακάκη, καθώς χθες το βράδυ ανέβασε πυρετό. Έτσι, στο 4-4-2 ο Μπέρτος ήταν δεξιά στην άμυνα, ο Μπαξεβανίδης αριστερά και στα στόπερ οι Βάλλας, Γούτας. Στα χαφ οι Ντε Γκουζμάν, Μάντος, δεξιά ο Τριάδης και αριστερά ο Μαρίν. Στην κορυφή οι Σολτάνι και Σολάρι.
Βάλιος αντί Ζος στην άμυνα
Από την πλευρά του, ο Γιάννης Ματζουράκης προτίμησε το 4-3-3, με τον Σιδεράκη να παίρνει θέση κάτω από τα γκολπόστ, τον Χωριανόπουλο να καλύπτει το δεξί άκρο της άμυνας, τον Γιορέντε το αριστερό και τους Βάλιο, Ζακουάνι να αποτελούν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο, με τον πρώτο να παίρνει τη θέση του Ζος. Μοναδικό αμυντικό χαφ ο Κεϊτά, δεξιά του ο Φαρία και αριστερά του ο Καλτσάς. Στις πτέρυγες οι Μαρσέλο δεξιά, Ποντάνι αριστερά και μοναδικός προωθημένος ο Μανούσος.
Κατοχή η Ξάνθη, λίγα πράγματα
Το ματς ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να κάνουν πολλά λάθη και τη Ξάνθη να έχει μια ανούσια κατοχή της μπάλας. Οι ακρίτες προσπαθούσαν να βρουν δρόμους προς την εστία της Καλλονής, που είχε αναλάβει παθητικό ρόλο κυρίως, και είχαν μόλις δύο καλές φάσεις στο ματς.
Ο Μπαξεβανίδης έκανε το σουτ στο 24' από αριστερά και αρκετά έξω από την περιοχή, με την μπάλα να φεύγει λίγο δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Σιδεράκη, ενώ αυτό του Τριάδη στο 44' κατέληξε πάνω από τα δοκάρια του αντίπαλου γκολκίπερ. Έτσι, οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια δίχως να έχουν σκοράρει.
Πίεσε η Ξάνθη
Στην επανάληψη ο Κεχαγιάς έκανε τις απαραίτητες αλλαγές και η Σκόντα πίεσε ολοένα και περισσότερο για το γκολ που θα της έδινε την πρώτη νίκη για το 2014. Αφού πρώτα απείλησε η Καλλονή στο 56', όπου το σουτ του Μανούσου με το εξωτερικό από πολύ πλάγια απέκρουσε ο Κυριακίδης, οι ακρίτες ανέβασαν την απόδοσή τους και έψαξαν το πρώτο τέρμα της αναμέτρησης. Τα σουτ των Μάνταλου, Μαρίν στο 61' και στο 62', αντίστοιχα, σταμάτησαν στον Σιδεράκη, όπως και η κεφαλιά του Σουάρες στο 64', καθώς και το σουτ του Σολτάνι στο αμέσως επόμενο λεπτό.
Φωνές και... λύτρωση από Γούτα
Ωστόσο, στο 77' οι γηπεδούχοι φώναξαν για χέρι του Ζακουάνι μέσα στην περιοχή. Ο στόπερ της Καλλονής σήκωσε ψηλά το χέρι του και βρήκε την μπάλα, όμως ο Κομίνης έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι αντί να δείξει την άσπρη βούλα. Δέκα λεπτά αργότερα ο Σολτάνι έκανε το κοντρόλ, αλλά σούταρε πάνω από τα δοκάρια του Σιδεράκη για να έρθει ο Γούτας στο 89' σαν... από μηχανής θεός και να... λυτρώσει τη Ξάνθη.
Ο Κάλβο έβγαλε τη σέντρα από αριστερά και ο στόπερ της Σκόντα προωθήθηκε και εκμεταλλεύτηκε την κακή έξοδο του Σιδεράκη για να τον νικήσει με κεφαλιά, να ανοίξει το σκορ στα Πηγάδια και να ξεκινήσουν οι πανηγυρισμοί. Μέχρι το τελευταίο σφύριγμα δεν άλλαξε κάτι και η Ξάνθη πήρε την πρώτη νίκη της για το 2014 και έπειτα από οχτώ αγωνιστικές.
Στο Παγκρήτιο χάρισε τον βαθμό στη Ξάνθη στην εκπνοή του αγώνα. Αυτή τη φορά ο Δημήτρης Γούτας... λύτρωσε ξανά τη Σκόντα για να της δώσει την πρώτη νίκη της νέας χρονιάς.
Η Καλλονή αμύνθηκε όσο μπορούσε, όμως στο φινάλε δεν άντεξε, με την άμυνά της να παρουσιάζει κάποια κενά στο δεύτερο ημίχρονο, τη στιγμή που ήταν... άχρωμη επιθετικά.
Ο Κάλβο πέρασε στον αγωνιστικό χώρο στο 46' και βοήθησε την ομάδα του να πάρει τη νίκη, ενώ ήταν και ο δημιουργός του νικητήριου γκολ.
Την έκανε ο Σιδεράκης στο 89'. Αν και είχε πραγματοποιήσει εξαιρετικές επεμβάσεις, σ' εκείνο το χρονικό σημείο έκανε κακή έξοδο, λάθος που η Καλλονή το πλήρωσε με γκολ και ήττα.
Η Ξάνθη φωνάζει για το χέρι του Ζακουάνι στο 77', όπου ο Κομίνης... έκλεισε τα μάτια και έδειξε να συνεχιστεί κανονικά το παιχνίδι. Από εκεί και πέρα, οι αποφάσεις του ήταν σωστές, ενώ καλή δουλειά έκαναν και οι βοηθοί του.
Πολλά λάθη και από τις δύο ομάδες στο πρώτο ημίχρονο, κάτι που έφερε μόλις δύο φάσεις, με τη Ξάνθη να έχει ανούσια κατοχή. Όχι ότι στην επανάληψη έγινε φοβερό ματς, όμως οι ακρίτες ανέβασαν την απόδοσή τους, είχαν περισσότερες ευκαιρίες για γκολ και στο φινάλε κατάφεραν να κάμψουν την αντίσταση της Καλλονής. Έτσι πανηγύρισαν την πρώτη τους νίκη για το 2014 και έπειτα από οχτώ αγωνιστικές, καθώς τελευταίο «τρίποντο» ήταν στις 18 Δεκεμβρίου 2013 το 2-1 επί του ΟΦΗ στα Πηγάδια.
Συνθέσεις ομάδων
Σκόντα Ξάνθη (Νίκος Κεχαγιάς): Κυριακίδης, Βάλλας, Ντε Γκούζμαν, Γούτας, Σολάρι (63' Σουάρες), Μαρίν (75' Ράνος), Τριάδης (46' Κάλβο), Μπέρτος, Μάνταλος, Σολτάνι, Μπαξεβανίδης.
Καλλονή (Γιάννης Ματζουράκης): Σιδεράκης, Χωριανόπουλος (90'+2' Νιαμπούγιου), Ποντάνι (62' Φουρλάνος), Ζακουάνι, Βάλιος, Γιορέντε, Μαρσέλο, Κεϊτά (86' Καζάκης), Μανούσος, Φαρία, Καλτσάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου