ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

Του έλειψε μόνο ο... Μητρο-γκόλ!

Ο Βαλντέζ έρχεται να δώσεις τις λύσεις, που δεν βρήκε ο Ολυμπιακός για να... σπάσει την άμυνα του Ατρομήτου (0-0) και η ρεβάνς στο Περιστέρι είναι «τελικός 4άδας»! Ακυρώθηκε γκολ του Σαβιόλα.  
Στο 0-0 έμειναν Ολυμπιακός και Ατρόμητος στο Φάληρο σε έναν αγώνα με αρκετές φάσεις από μεριάς των γηπεδούχων αλλά χωρίς γκολ. Οι καλά στημένοι φιλοξενούμενοι πήραν με αρκετά μεγάλη προσπάθεια το μηδέν στον αγώνα και έτσι οι για τις δύο ομάδες ο επαναληπτικός προημιτελικός του Κυπέλλου έχει χαρακτήρα τελικού.
Χωρίς Μήτρογλου και με αλλαγές
Με τον... φευγάτο Μήτρογλου να είναι εκτός αποστολής και νέες αλλαγές παρέταξε ο Μίτσελ τον Ολυμπιακό. Η ερυθρόλευκη διάταξη ήταν η εξής: Μέγιερι κάτω από τα δοκάρια, δεξί μπακ ο Σαλίνο, αριστερό ο Μπονγκ, τα δύο στόπερ οι Μανωλάς και Παπαδόπουλος, στον άξονα οι Σάμαρης και Μανιάτης, στα δύο άκρα οι Κάμπελ και Φουστέρ και πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Ολαϊτάν ο Σαβιόλα.
Πως έπαιξε ο Ατρόμητος
Ο Ατρόμητος παρατάχθηκε με τον Σηφάκη κάτω από τα δοκάρια, δεξί μπακ τον Φυτανίδη, αριστερό τον Γιαννούλη, τα δύο στόπερ ήταν οι Ταυλαρίδης και Λαζαρίδης, οι Ιγκλέσιας και Πίτου Γκαρσία τα δύο αμυντικά χαφ, στην τριάδα στην επίθεση δεξιά ο Φάμπιο, αριστερά ο Μπρίτο και επιτελικός ο Ούμπιδες. Μοναδικός προωθημένος ξεκίνησε ο Παπαδόπουλος.
Δυνατό ξεκίνημα και ανωτερότητα για Ολυμπιακό
Ο Ολυμπιακός μπήκε δυναμικά στο ματς με τον Φουστέρ να κάνει το πρώτο καλό σουτ μόλις στο 3ο λεπτό και τον Σηφάκη να αποκρούει μετά δυσκολίας. Οι παίκτες του Μίτσελ είχαν διάθεση να παίξουν καλή μπάλα και στο 9' χάθηκε άλλη μία ευκαιρία με προσπάθεια του Ολαϊτάν.
Στο 11ο λεπτό ο Κάμπελ πάσαρε στον Σαβιόλα στην πλάτη της άμυνας με τον Αργεντινό να βρίσκει δίχτυα αλλά το γκολ να ακυρώνεται λανθασμένα ως οφσάιντ. Στο 16' ο Σαβιόλα είχε ένα πολύ καλό σουτ, το οποίο επίσης απέκρουσε ο Σηφάκης.
Στο 24' οι ανώτεροι Πειραιώτες έχασαν και άλλη φάση για γκολ. Μετά από φάουλ του Φουστέρ το πολύ καλό σουτ του Σάμαρη πέρασε ελάχιστα έξω. Οι πρωταθλητές συνέχιζαν να πιέζουν και να κάνουν φάσεις όπως εκείνη του Σαβιόλα στο 29' μετά από πάσα του Ολαϊτάν με την μπάλα να φεύγει έξω.
To πρώτο μέρος γενικότερα είχε καλό ρυθμό με τον Ατρόμητο όμως να μην είναι επικίνδυνος στο επιθετικό κομμάτι. Αντίθετα οι ερυθρόλευκοι είχαν και πρωτοβουλία κινήσεων και κυριαρχία στο επιθετικό κομμάτι και αρκετές φάσεις για να σκοράρουν. Ωστόσο δεν μπόρεσαν να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα. Ο Ατρόμητος ήταν αρκετά καλά στημένος στο αμυντικό σκέλος και κράτησε το μηδέν στο Α' μέρος.
Πρέσινγκ και στο Β' μέρος αλλά 0-0
Στην επανάληψη ο Ολυμπιακός βγήκε ξανά μπροστά προκειμένου να πρεσάρει ξανά τον Ατρόμητο για ένα γκολ. Οι Περιστεριώτες από την άλλη ανέβηκαν ψηλά και κυνήγησαν ένα τέρμα, δίχως όμως να μπορέσουν να πετύχουν κάτι το αξιόλογο.
Στο 61' ο Ιγκλέσιας έψαξε το 0-1 με κεφαλιά που πέρασε άουτ ενώ πολύ λίγο μετά ο Μίτσελ απάντησε με αλλαγή του Σαβιόλα με τον Τσόρι Ντομίνγκες, θέλοντας να δώσει βοήθειες στο δημιουργικό και το επιθετικό σκέλος. Οι γηπεδούχοι έδειχναν το πόσο πολύ ήθελαν ένα τέρμα.
Ο Ισπανός προχώρησε και σε άλλες αλλαγές θέλοντας να βρει χώρους απέναντι στον πολύ καλά στημένο και διαβασμένο Ατρόμητο. Έριξε στο ματς και τον Σέποβιτς για να πάρει βοήθεια στο σκοράρισμα.
Μάλιστα οι ερυθρόλευκοι έχασαν μία απίστευτη ευκαιρία στο τέλος. Στο 95' μετά το σουτ του Τσόρι Ντομίνγκες έγινε "καραμπόλα", η μπάλα πήγε στον Σέποβιτς που σούταρε με τον Σηφάκη να αποκρούει και αμέσω μετά το σουτ του Κάμπελ έφυγε έξω.
Οι Περιστεριώτες εν τέλει άντεξαν. Κράτησαν το πολύτιμο για αυτούς 0-0 και τώρα θα τα δώσουν όλα για όλα στον επαναληπτικό του Περιστερίου. Όσο για τον Ολυμπιακό καλείται τώρα να πάρει αποτέλεσμα πρόκρισης στο επαναληπτικό ματς.
Οι Κάμπελ και Σηφάκης. Ο Κοσταρικανός έτρεχε παντού, έδωσε πολλές και σκληρές "μάχες" με τους αντιπάλους του, δημιούργησε ρήγματα και γενικότερα είχε καλή εικόνα στο ματς. Ο γκολκίπερ του Ατρομήτου από την άλλη έχει κάνει καίριες επεμβάσεις στο ματς με αποκορύφωμα εκείνη στο σουτ του Σέποβιτς στο τέλος.
Από τον Ολυμπιακό δέσποσαν οι Φουστέρ και Σαβιόλα (σ.σ. για όσο έπαιξε ο Αργεντινός φορ του οποίου κακώς ακυρώθηκε το γκολ) ενώ προσπάθησε αισθητά και ο Τσόρι Ντομίνγκες ο οποίος και δημιούργησε αρκετά προβλήματα στην αντίπαλη άμυνα. Για τον Ατρόμητο θετικό πρόσημο είχαν οι Ιγκλέσιας και Πίτου Γκαρσία στον άξονα ενώ καλό ματς έχουν κάνει και οι δύο στόπερ του.
Ο Παπαδόπουλος του Ατρομήτου. Ο έμπειρος στράικερ δεν βοήθησε σχεδόν καθόλου την ομάδα του. Πολύ κακό πρόσωπο από τον παίκτη.
Δεν υπήρξε κάποια φάση που να μπορεί να χαρακτηριστεί ως γκάφα από κάποια εκ των δύο ομάδων.
Ο ρέφερι Παππάς με τους βοηθούς του δεν απέφυγαν τα λάθη. Ελέγχεται για το γκολ που ακυρώθηκε στον Ολυμπιακό που ήταν μία λανθασμένη υπόδειξη ενώ και οι δύο ομάδες έχουν ζητήσει πέναλτι σε 3 περιπτώσεις (σ.σ. ο Ολυμπιακός σε 2 φάσεις για τον Ολαϊτάν και ενώ στην δεύτερη φάνηκε να υπάρχει παράβαση στο σπρώξιμο και το μαρκάρισμα του Λαζαρίδη πάνω στον Αφρικανό). Γενικά η διαιτησία δεν βρέθηκε στην καλύτερή της ημέρα. Λάθη έγιναν και στον πειθαρχικό τομέα.
Ανοιχτούς λογαριασμούς αφήνει για τους δύο αντιπάλους το 0-0 του Καραϊσκάκη στο πρώτο ματς των προημιτελικών του Κυπέλλου. Ο Ολυμπιακός είχε κυρίως στο πρώτο μέρος την ανωτερότητα στο ματς έναντι του Ατρομήτου αλλά και μία καλή εικόνα όμως οι ευκαιρίες του δεν έγιναν γκολ ενώ φωνάζει ορθώς για το ακυρωθέν τέρμα του Σαβιόλα από το οποίο θα γινόταν το 1-0. Οι φιλοξενούμενοι είχαν ως στόχο τους να κρατήσουν το μηδέν και το πέτυχαν μέσω του σωστού αγωνιστικού τους πλάνου. Ήταν καλά στημένοι από το ξεκίνημα του αγώνα και ιδιαίτερα καλά διαβασμένοι και πήραν αυτό που ήθελαν. Συνολικά πάντως με βάση το πρόσωπο των δύο ομάδων οι ερυθρόλευκοι άξιζαν ένα τέρμα και ας είχαν ορισμένα προβλήματα στις τελικές τους προσπάθειες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου