ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2013

Merry X-mas!

Αρσεναλ και Τσέλσι δεν έδειξαν μεγάλη διάθεση να ρισκάρουν και θα κάνουν καλά Χριστούγεννα μετά το 0-0 στο «Emirates». Πρώτη η Λίβερπουλ!
Ενα 24ωρο πριν τα Χριστούγεννα, το Λονδρεζικο ντέρμπι δεν είχε ούτε νικητή, ούτε γκολ. Μετά το... κράξιμο για τα πρόσφατα αμυντικά προβλήματα Αρσέν Βενγκέρ και Ζοσέ Μουρίνιο δεν θέλησαν να ρισκάρουν και η λευκή ισοπαλία ήταν μάλλον το πιο αναμενόμενο αποτέλεσμα. Μετά το 0-0 στο «Emirates» αυτοί που πανηγυρίζουν περισσότερο είναι οι οπαδοί της Λίβερπουλ που παρέμεινε στην 1η θέση της Premier League, όμως αν κοιτάξουν την πρόσφατη προϊστορία μάλλον δεν θα χαρούν τόσο. Αυτό γιατί καμία από τις τρεις τελευταίες φορές που οι Reds ήταν στο Νο1 τα Χριστούγεννα, δεν κατέκτησαν το πρωτάθλημα (1990-91, 1996-97, 2008-09). Απίστευτο το στατιστικό σε βάρος των επιθετικών της Τσέλσι, αφού ούτε ένας από αυτούς δεν πέτυχε εκτός έδρας γκολ στην PL μέσα στο 2013.
Ο Ζοσέ Μουρίνιο διατήρησε το αήττητο κόντρα στον Αρσέν Βενγκέρ (5 νίκες, 5 ισοπαλίες) σε όλες τις διοργανώσεις, ενώ η Αρσεναλ έμεινε στις μόλις 4 νίκες (19 ματς) σε βάρος της Τσέλσι στην Premier League από τη χρονιά που κατέκτησε το πρωτάθλημα (2003-04) ανεξαρτήτου έδρας.
Πολύ μέτριο ήταν το ματς σε όλη του τη διάρκεια με τις φάσεις να χρειάζονται επιστημονικό μικροσκόπιο για να τις εντοπίσεις. Στο 27' είδαμε σημάδια ζωής από κάποια ομάδα, με τον Αθπιλικουέτα να βγαίνει από δεξιά και να κάνει τη σέντρα και τον Ραμίρες να στέλνει τη μπάλα άουτ με κεφαλιά. Πέντε λεπτά αργότερα η ομάδα του Μουρίνιο άγγιξε το γκολ στη σημαντικότερη φάση του ματς. Ο Αζάρ είδε την κάθετη κίνηση του Λάμπαρντ και του ύψωσε υπέροχα τη μπάλα, ο Αγγλος τη βρήκε τέλεια στον βηματισμό του με τη μία, όμως εκείνη βρήκε στο κάτω μέρος του οριζόντιου δοκαριού και έσκασε λόγο έξω από τη γραμμή του Σέζνι!
Αυτό ήταν το δοκάρι Νο8 για τους Μπλε, κατηγορία στην οποία είναι πιο πίσω μόνο από την Λίβερπουλ (15) στη φετινή Premier League.
Το αριστερό του Τόρες (34') πήγε στα χέρια του κίπερ της Αρσεναλ και οι Gunners ζήτησαν πέναλτι (36') στο μαρκάρισμα του Γουίλιαν στον Γουόκοτ. Στην τελευταία φάση του πρώτου μέρους, οι φιλοξενούμενοι ξεδίπλωσαν πολύ όμορφα την κόντρα, ο Αζάρ κράτησε μπάλα όσο χρειαζόταν για να ανέβει στο κατάλληλο σημείο στα αριστερά ο Γουίλαν, ο το δεξί πλασέ του Βραζιλιάνου δεν ήταν καλο και ο Σέζνι μπλόκαρε.
Μία από τα ίδια χωρίς πολλές φάσεις ήταν και το δεύτερο μέρος. Το σουτ του Λάμπαρντ εκτός περιοχής μπλόκαρε ο Σέζνι στη μοναδική καλή στιγμή της Τσέλσι στην επανάληψη, ενώ η Αρσεναλ έκανε αισθητή την παρουσία της στο τελευταίο κομμάτι, όταν και απείλησε σοβαρά δύο φορές με τον Ζιρού. Πρώτα από συνδυασμό των Ροζίτσκι, Ράμσεϊ (79') σούταρε έξω από τα δοκάρια του Τσεχ και στη συνέχεια (85') μετά το γύρισμα του Γκιμπς από αριστερά κοντραρίστηκε και η μπάλα έφυγε πάνω από τα δοκάρια για να παραμείνει το 0-0 μέχρι το τέλος.
Η Τσέλσι ισοφάρισε την Αρσεναλ στα 144 ματς χωρίς να δεχθεί γκολ σαν φιλοξενούμενη στην Premier League και έχει από πάνω της στην σχετική λίστα μόνο την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (145).
Αρσεναλ (Αρσέν Βενγκέρ): Σέζνι, Σανιά, Μερτεζάκερ, Βερμάελεν, Γκιμπς, Αρτέτα, Ροζίτσκι, Ράμσεϊ, Οζίλ, Γουόλκοτ, Ζιρού.
Τσέλσι (Ζοσέ Μουρίνιο): Τσεχ, Ιβάνοβιτς, Κέιχιλ, Τέρι, Αθπιλικουέτα, Μίκελ, Λάμπαρντ, Ραμίρες, Γουίλιαν (77' Οσκαρ), Αζάρ (73' Σίρλε), Τόρες (87' Νταβίντ Λουίζ).
Διαιτητής: Μάικ Ντιν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου