ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013

EφτάψυΧη η Γιουνάιτεντ, «καυτός» ο Ρούνεϊ!

Η Τότεναμ προηγήθηκε δύο φορές με Γουόκερ και Σάντρο και ήταν πιο απειλητική, αλλά η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με δύο γκολ του Ρούνεϊ, που έφτασε τα εννιά απέναντι στους Σπερς, πήρε την ισοπαλία!
Η Τότεναμ συνεχίζει χωρίς νίκη επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο Γουάιτ Χαρτ Λέιν, καθώς η τελευταία φορά που είχε καταφέρει να πάρει «τρίποντο» με αντίπαλο τους «Κόκκινους Διαβόλους» ήταν το 2001. Οι παίκτες του Βίλας Μπόας προηγήθηκαν δύο φορές και είχαν ευκαιρίες να «καθαρίσουν» το ματς, αλλά η ομάδα του Μόγιες είχε ουσία και... Ρούνεϊ! Ο Άγγλος επιθετικός σκόραρε δύο φορές για να κρατήσει το βαθμό για την ομάδα και να συνεχίσει την παράδοσή της!
Η γηπεδούχος ξεκίνησε με τον Γιορίς κάτω από τα δοκάρια, τον Γουόκερ δεξιά, τον Βερτόνχεν αριστερά και τον Κίρικες με τον Ντόουσον στο κέντρο της άμυνας. Ο Ντεμπελέ με τον Σάντρο ήταν τα αμυντικά χαφ, μπροστά τους ο Παουλίνιο, δεξιά ο Λένονο, αριστερά ο Τσαντλί και στην κορυφή ο Σολδάδο. Για τη Γιουνάιτεντ, ο Ντε Χέα ήταν κάτω από τα δοκάρια, ο Εβρά αριστερά στην άμυνα, δεξιά ο Σμόλινγκ και στο κέντρο ο Έβανς με τον Βίντιτς. Ο Τζόουνς με τον Κλέβερλι ήταν στον άξονα, με τον Καγκάβα μπροστά τους, τον Βαλένσια δεξιά, τον Γουέλμπεκ αριστερά και τον Ρούνεϊ στην επίθεση. Ο Ιάπωνας έβγαινε αριστερά όταν ο Γουέλμπεκ έπαιζε ως δεύτερος επιθετικός, ενώ ανά διαστήματα τραβιόταν πιο πίσω και ο Ρούνεϊ, αφήνοντας τον συμπαίκτη του ως μοναδικό φορ.
Η Τότεναμ μπήκε πιο δυνατά, έχοντας την ώθηση του κόσμου και την επιθυμία να ξεπλύνει την ντροπή της «εξάρας» από τη Σίτι. Οι Σπερς προσπάθησαν να πιέσουν ψηλά, προσέχοντας παράλληλα τα μετόπισθεν και όποτε η Γιουνάιτεντ προσπαθούσε να κυκλοφορήσει τη μπάλα και να φέρει το ματς στο ρυθμό της, έψαχναν το χτύπημα στην κόντρα. Η πρώτη επιθετική προσπάθεια άνηκε στους Λονδρέζους, με τον Λένον στο 11' να πιάνει ένα αδύναμο σουτ με το αριστερό, το οποίο κατέληξε στην αγκαλιά του Ντε Χέα. Η Γιουνάιτεντ απάντησε με ένα σουτ του Ρούνεϊ στο 15' από καλή θέση το οποίο κόντραρε, ενώ σταδιακά κέρδιζε μέτρα και προσπαθούσε να κυκλοφορήσει τη μπάλα. Στο 17' όμως, οι Σπερς κέρδισαν ένα φάουλ ένα μέτρο έξω από την περιοχή. Ο Γουόκερ ανέλαβε την εκτέλεση και περνώντας τη μπάλα κάτω από το τείχος, άνοιξε το σκορ! Ήταν το πρώτο του γκολ από τον Απρίλιο του 2012 και το πανηγύρισε δεόντως.
Οι γηπεδούχοι είχαν μια ακόμα επικίνδυνη φάση με τον Ντόουσον στο 20', ενώ στο 29'΄με υποδειγματική αντεπίθεση ο Τσαντλί βγήκε από τα αριστερά, βρήκε τον Σολδάδο στα δεξιά της περιοχής, αλλά το σουτ του Ισπανού πέρασε πάνω από τα δοκάρια. Δύο λεπτά αργότερα, ο Ισπανός βρήκε με υπέροχη μπαλιά-τρύπα τον Λένον, που έκανε έξυπνη διαγώνια κίνηση στην περιοχή, αλλά ο Ντε Χέα απέκρουσε το σουτ του και το γύρισμα που δοκίμασε στη συνέχεια πέρασε άουτ! Η Τότεναμ σπατάλησε τις ευκαιρίες και ο Ρούνεϊ την τιμώρησε! Μετά από σέντρα του Τζόουνς από τα δεξιά και κακή απόκρουση του Γουόκερ, η μπάλα στρώθηκε στον Άγγλο επιθετικό, ο οποίος ευχαρίστησε τους Σπερς για το δώρο κάνοντας το 1-1! Μετά την ισοφάριση Γιουνάιτεντ ήταν πιο δραστήρια, έψαξε τα κενά από τα δεξιά κατά κύριο λόγο, χωρίς ωστόσο να αλλάξει κάτι. Tζόουνς και Κλέβερλι έκαναν καλή δουλειά στη μεσαία γραμμή, ενώ για την Τότεναμ ξεχώριζε ο Παουλίνιο.
Μετά από εννιά λεπτά στο δεύτερο ημίχρονο όπου οι δύο ομάδες ήταν επιφυλακτικές, ο Σάντρο έβαλε «φωτιά» στο ματς! Ο Βραζιλιάνος πήρε τη μπάλα έξω από την περιοχή και με ένα εκπληκτικό σουτ άφησε «άγαλμα» τον Ντε Χέα, κάνοντας το 2-1 στο 54'! Η απάντηση της Γιουνάιτεντ ήταν άμεση. Ο Γουέλμπεκ κέρδισε στο 56' το πέναλτι από τον Γιορίς, με τον Ρούνεϊ να αναλαμβάνει την εκτέλεση και να στέλνει τη μπάλα στο κέντρο της εστίας για το 2-2, σημειώνοντας το ένατο προσωπικό του γκολ απέναντι στους Σπερς. Παράλληλα, έφτασε τα 149 γκολ με τη φανέλα της ομάδας του και μόνο ο Τιερί Ανρί με 175 έχει περισσότερα για ένα και μόνο σύλλογο! Το ματς πλέον είχε ανοίξει επικίνδυνα, με τις δύο ομάδες να βγαίνουν μπροστά για να διεκδικήσουν τη νίκη.
Ντεφόε (72') και Ερνάντες (73') πέρασαν στο ματς για τις δύο ομάδες αντί των Σολδάδο και Γουέλμπεκ αντίστοιχα, όντες οι παίκτες με τα περισσότερα γκολ ως αλλαγή (9) στην Πρέμιερ Λιγκ! Στο 79' ο Τάουνσεντ δεν πρόλαβε για πολύ λίγο τη συστημένη σέντρα του Γουόκερ, ενώ η Τότεναμ άσκησε πίεση στην άμυνα των Red Devils χωρίς αποτέλεσμα. Ο Μόγιες άλλαξε τα εξτρέμ του, με Γιανγκ και Νάνι να περνούν στο ματς, ενώ ο Βίλας Μπόας έριξε στο ματς τον Σίγκουρτσον. Τίποτα όμως δεν άλλαξε στη σκακιέρα του αγωνιστικού χώρου, καθώς τόσο ο Ερνάντες όσο και ο Σάντρο στο τέλος δεν κατάφεραν να κάνουν το κάτι παραπάνω, με το 2-2 να παραμένει για μόλις δεύτερη φορά στην ιστορία της αναμέτρησης. Η προηγούμενη ήταν τον Δεκέμβριο του 1998, με τους Σόλσκιερ και Σολ Κάμπελ να σκοράρουν από δύο γκολ!
Οι συνθέσεις:
Τότεναμ (Βίλας Μπόας): Γιορίς, Βερτόνχεν, Κίρικες, Ντόουσον, Γουόκερ, Σάντρο, Ντεμπελέ, Λένον (65' Τάουνσεντ), Παουλίνιο, Τσαντλί (85' Σίγκουρτσον), Σολδάδο (72' Ντεφόε)
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Μόγιες): Ντε Χέα, Σμόλινγκ, Έβανς, Βίντιτς, Εβρά, Τζόουνς, Κλέβερλι, Βαλένισα (84' Νάνι), Καγκάβα (84΄Γιανγκ), Γουέλμπεκ (73` Ερνάντες), Ρούνεϊ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου