ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Τετάρτη 25 Δεκεμβρίου 2013

«Δεν έπρεπε ποτέ να ξεκινήσει»

Ο α' γύρος της Super League ολοκληρώθηκε και είναι άγνωστο ακόμη πόσες ομάδες θα υποβιβαστούν στο τέλος της περιόδου και πόσες θα προβιβαστούν από την Football League.

Ο Χρήστος Πανόπουλος ιδιοκτήτης της Ξάνθης και από τους εμπνευστές της δημιουργίας της Super League, ρίχνει το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης στην ΕΠΟ, κάνει λόγο για «παγκόσμια πρωτοτυπία» και τονίζει ότι αυτό το πρωτάθλημα «δεν θα έπρεπε ποτέ να έχει ξεκινήσει».
Σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «ΞΑΝΘΗ Sport» ο Χρήστος Πανόπουλος ήταν χείμαρρος. Μίλησε για την ομάδα του, την διαιτησία, για την πορεία της ακριτικής ΠΑΕ στον α' γύρο, για τον Ράϊνερ Μάουρερ, για όλους και για όλα, θέτοντας ως στόχο την έξοδο στην Ευρώπη.
 Για την κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο. «Υπάρχουν ερωτηματικά, αν ένα πρωτάθλημα μπορεί να είναι αξιόπιστο. Πρώτα απ' όλα μη γνωρίζοντας την ώρα που ξεκινά το πρωτάθλημα αυτό, πόσες ομάδες υποβιβάζονται. Αυτό είναι παγκόσμια πρωτοτυπία και δεν θα έπρεπε ποτέ το πρωτάθλημα αυτό να είχε ξεκινήσει. Θα έπρεπε να ξεκινήσει, την στιγμή που οι συμμετέχοντες γνωρίζουν και τους κανόνες παιχνιδιού και πόσοι υποβιβάζονται. Δεν μπορούν σε ένα πρωτάθλημα να συμμετέχουν ομάδες που δεν πληρούν τους όρους αδειοδότησης κι αν μέσα από την αγωνιστική τους παρουσία βγουν στην Ευρώπη να μην μπορούν να συμμετέχουν στην Ευρώπη. Η Ελλάδα απ' όσο γνωρίζω ανήκει στην Ευρώπη και την Ευρωπαϊκή Ένωση κι ως εκ τούτου κάθε ελληνική ομάδα που αδειοδοτείται στην Ελλάδα, θα πρέπει να αδειοδοτείται και στην Ευρώπη. Θεωρώ ότι η ΕΠΟ σε πρώτο βαθμό έχει την μεγαλύτερη ευθύνη για ως άνω δύο. Γιατί αυτή είναι η εποπτεύουσα Αρχή».
Για την διαιτησία. ««Νομίζω ότι στο θέμα της διαιτησίας πρέπει οι υπεύθυνοι να δουν διαφορετικές δομές και διαφορετικό τρόπο αξιολόγησης των διαιτητών. Κι ένας διαιτητής για να επιλεγεί αν θα προχωρήσει, θα πρέπει να λαμβάνεται σαν κριτήριο αν πραγματικά είναι καλός ή κακός κι όχι σε ποια Ένωση ή σε ποιον άλλον ανήκει ή υπακούει».
Για το αν μπορεί να αλλάξει το ελληνικό ποδόσφαιρο. «Ποτέ δεν είναι αργά για να αλλάξει κάτι ή να βελτιώσει κάποιος τα πράγματα αρκεί να υπάρχει πραγματική βούληση, πραγματική θέληση. Γιατί οι Έλληνες δεν είναι βλάκες είναι και οξυδερκής και έξυπνος λαός και δημιουργικός όταν πραγματικά το θέλει. Αλλά πρέπει πραγματικά να το θέλει και να το επιλέγει. Κι όλοι εμείς που είμαστε μπλεγμένοι με το ποδόσφαιρο πρέπει και πραγματικά να το θέλουμε και να έχουμε και επιλογή να περάσουμε τα σωστά πράγματα που είναι σωστά και για τους 10 εκατ. έλληνες που ζουν σήμερα στην Ελλάδα. Δεν έχουμε από το να εφαρμόζουμε την κοινή λογική. Κοινή λογική που πάντα εκφράζει το κοινό δημόσιο αίσθημα».
Για την πορεία της ομάδας στον α' γύρο. «Όχι δεν είμαι ευχαριστημένος από την πορεία της ομάδας με βάση την ανταγωνιστικότητα του ελληνικού πρωταθλήματος επενδύσαμε πολύ περισσότερα και εισπράξαμε μέχρι τώρα λιγότερα».
Για την επιλογή του Ράϊνερ Μάουρερ. «Η προσπάθεια να αλλάξω κάποια πράγματα, να φέρω μία διαφορετική φιλοσοφία κάτι το διαφορετικό. Το αν έκανα καλά ή όχι, αυτό θα κριθεί - όπως και ο προπονητής - εκ του αποτελέσματος».
Για το αν η Ξάνθη πετύχει τον στόχο της 5ης θέσης. «Αν εξαρτιόταν από εμένα θα σας έλεγα 100% ναι! Αλλά επειδή εξαρτάται στο ελάχιστο από μένα, ελπίζω ότι και οι άλλοι θα κάνουν αυτό που θα έκανα κι εγώ. Δηλαδή να βγει η ομάδα στην Ευρώπη. Αλλά αυτό είναι ελπίδα. Το αν θα γίνει πραγματικότητα ή όχι θα φανεί πολύ σύντομα».
Η άποψη του για το ρόστερ. «Το είχα πει από την αρχή κι αυτό αποτελεί προσωπική μου άποψη ότι η SKODA ΞΑΝΘΗ φέτος έχει ένα από τα πιο ποιοτικά ρόστερ των τελευταίων ετών. Αλλά αυτή είναι μόνο η προσωπική μου άποψη. Ελπίζω στο τέλος την άποψή μου αυτή να την δικαιώσουν οι εμπλεκόμενοι».
Για το αν θα γίνουν μεταγραφές τον Γενάρη. «Όχι, έχουμε υπερβεί κατά μεγάλο βαθμό το μπάτζετ μας και δεν πρόκειται να πάρουμε ούτε… παπούτσια ποδοσφαιριστή για τον Γενάρη! Εκτός κι αποφασίσουμε ότι κάποιοι από το σημερινό ρόστερ της ομάδας θα πρέπει να βρουν αλλού δουλειά. Αν συμβεί αυτό, τότε θα αντικατασταθούν».
Για το αν υπάρχει «ταβάνι» στους στόχους της ομάδας. «Τον στόχο, πρώτα από όλα πρέπει να τον βάλει ο κάθε ποδοσφαιριστής που συμμετέχει στην ομάδα. Αν έχουμε επιλέξει ποδοσφαιριστές που έχουν «ταβάνι» στον στόχο ή στην βελτίωσή τους τότε δεν υπάρχει στόχος για την ομάδα. Αρχικός στόχος του ιδιοκτήτη και της ομάδας ήταν και συνεχίζει να είναι η έξοδος στην Ευρώπη. Δυστυχώς ο άλλος στόχος που ήταν το κύπελλο της Ελλάδος για άλλη μία φορά τον ξεφτιλίσαμε».
Για τις ανακοινώσεις. «Δεν υπάρχει κανείς άλλος τρόπος και δεν γνωρίζω κανέναν άλλο τρόπο για να αμυνθώ σ' αυτά τα οποία συμβαίνουν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου