ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013

Ασταμάτητος ο Θρύλος των ρεκόρ

Αντίπαλος του Ολυμπιακού είναι μόνο ο εαυτός του. Στην Ριζούπολη ήταν καταιγιστικός, διαλύοντας τον Απόλλωνα (0-5) και πετυχαίνοντας 3 ακόμα ρεκόρ. 
Για... πλάκα. Ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος του αγώνα με τον Απόλλωνα. Επικράτησε εύκολα και δίκαια με 5-0 του αντιπάλου του στο γήπεδο της Ριζούπολης και έπιασε τους 49 βαθμούς σε 17 αγωνιστικές. Επίσης έκανε 3 νέα ρεκόρ.
Έτσι ξεκίνησαν
O σχηματισμός του Απόλλωνα: Τζόρβας γκολκίπερ, Χατζηζήσης δεξί μπακ, Δεληζήσης και Άλβαρες τα στόπερ, Κανακούδης αριστερό, Κόρμπος και Τσοκάνης στον άξονα, Μπάρκογλου μπροστά τους, δεξί χαφ ο Γκουέλα, αριστερό ο Αργυρόπουλος και στην επίθεση ο Πετρόπουλος.
Για τον Ολυμπιακό που έκανε ξανά αλλαγές στο αρχικό του σχήμα ο Μίτσελ τον κατέβασε ως εξής: Ρομπέρτο γκολκίπερ, Τόρες δεξί μπακ, Μανωλάς και Σιόβας τα δύο στόπερ, ο Μπονγκ αριστερά, οι Μασάντο και Σάμαρης στον άξονα, στα δύο άκρα οι Κάμπελ και Φουστέρ και ο Τσόρι πίσω από τον Ολαϊτάν.
Ένα... σβηστό 0-3
Στο πρώτο 45λεπτο ο Ολυμπιακός δίχως να ζοριστεί ιδιαίτερα και χωρίς να κάνει πολλές φάσεις κατάφερε να βρει δίχτυα 3 φορές. Έχοντας απέναντί του μία τραγική αμυντική γραμμή που δεν ήξερε που... πατούσε έκανε εύκολα το 0-3 από τρεις στημένες φάσεις.
Η αρχή έγινε στο 26' με τον Φουστέρ. Μετά από κόρνερ Μασάντο από τα αριστερά, η μπάλα χτύπησε στην πλάτη του Αλβάρες που πήδηξε μαζί με τον Σιόβα και στρώθηκε στον Φουστέρ που με σουτ άνοιξε το σκορ. Στο 31' έγινε φάουλ του Ντομίνγκες από δεξιά, ο Σιόβας στο δεύτερο δοκάρι προ του Δεληζήση έβαλε το πόδι του και γύρισε την μπάλα, εκείνη χτύπησε πάνω στον Ολαϊτάν και στρώθηκε στον Μανωλά, ο οποίος με σουτ έκανε το 0-2.
Το 0-3 ήρθε στο 41' με γκολάρα του Σάμαρη. Έπειτα από κόρνερ Ντομίνγκες από δεξιά, ο Σάμαρης με εξαιρετικό γυριστό πλασέ στην κίνηση και με το τέρμα στην πλάτη του, έστειλε την μπάλα στο παραθυράκι της αντίπαλης εστίας. Αναμφίβολα το τέρμα αυτό διεκδικεί τον τίτλο του καλύτερου της αγωνιστικής.
Με 10 ο Απόλλωνας
Στο 53' οι γηπεδούχοι έμειναν με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Κανακούδη. Ο παίκτης του Απόλλωνα διαμαρτυρήθηκε προς τον βοηθό και ο Βοσκάκης για όσα είπε και την αντίδρασή του, του έδειξε 2η κίτρινη κάρτα. Οι παίκτες του Σάντσες είχαν έντονες ενστάσεις για αυτήν την κάρτα. Μάλιστα ο Κόρμπος δέχθηκε κίτρινη επειδή ζήτησε τον λόγο από τον ρέφερι.
Ξανά στο γήπεδο ο Μανιάτης, δοκάρι ο Ολυμπιακός
Στο 58ο λεπτό της αναμέτρησης ο Μανιάτης επανήλθε στην δράση για πρώτη φορά μετά την 1η Δεκεμβρίου. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού χειροκροτήθηκε από τον κόσμο και έδειξε έτοιμος να μπει σε φουλ αγωνιστικούς ρυθμούς.
Στο 60' μάλιστα είχε και δοκάρι. Έπειτα από κάθετη μπαλιά του Σαβιόλα, ο Μανιάτης πλάσαρε από τα δεξιά, η μπάλα πήγε στο δοκάρι και μετά στρώθηκε στον επερχόμενο Κάμπελ, ο οποίος την έστειλε άουτ.
Ασίστ Μανιάτη και γκολ Σαβιόλα
Ο Ολυμπιακός έχοντας πάρει τα ηνία του αγώνα από νωρίς πίεζε και για άλλο γκολ, το οποίο και ήρθε. Στο 63' ο Μανιάτης πάσαρε προς τον Σαβιόλα που έκανε ένα δυνατό σουτ με την μπάλα να πηγαίνει και στο δοκάρι προτού μπει στα αντίπαλα δίχτυα. Το 4-0 δεν επέτρεπε να αμφισβητηθεί σε καμία των περιπτώσεων η εμφανέστατη ανωτερότητα του Ολυμπιακού σε βάρος του Απόλλωνα. Οι φιλοξενούμενοι δεν σταμάτησαν εκεί.
0-5 πάλι από Σαβιόλα
Στο 80ό λεπτό ο Σαβιόλα κατάφερε να σκοράρει εκ νέου. Ο Ιμπαγάσα γέμισε από τον άξονα, ο Κάμπελ πήρε την μπάλα και την έδωσε στον Ολαϊτάν και εκείνος στον Σαβιόλα. Ο Αργεντινός με ένα ωραίο σουτ σουτ έστειλε την μπάλα στην γωνία του Τζόρβα για το 0-5. Στα εναπομείναντα λεπτά οι παίκτες του Μίτσελ μπορούσαν να είχαν βάλει ένα ή και δύο άλλα τέρματα...
Ο Χαβιέρ Σαβιόλα. Για ακόμα μία αναμέτρηση δεσπόζει για τα καλά. Δύο γκολ, αρκετές ατομικές προσπάθειες και πολλή ενέργεια στο παιχνίδι του. Ο Αργεντινός βρίσκει τον πολύ καλό εαυτό του και αυτό βοηθά την ομάδα του για τα καλά.
Η άμυνα του Απόλλωνα. Βρέθηκε σε πολύ κακή ημέρα με πολλά λάθη, που έδωσαν την δυνατότητα στον Ολυμπιακό να σκοράρει αρκετές φορές. Η... μπάλα βέβαια παίρνει και τον Τζόρβα.
Ο Τσόρι Ντομίνγκες. Μπορεί να έπαιξε ένα ημίχρονο όμως ήταν κινητικός, δραστήριος και έχει συμμετοχή σε 2 από τα 3 γκολ του πρώτου μέρους. Από κοντά του και ο Γιάννης Μανιάτης με δοκάρι και ασίστ. Επίσης οι υπόλοιποι σκόρερ του Ολυμπιακού και ειδικά ο Φουστέρ. Ο Σάμαρης έχει βάλει ένα καταπληκτικό γκολ. Από τον Απόλλωνα δεν μπόρεσαν να ξεχωρίσουν ουσιαστικά κάποιοι παίκτες.
Η αντίδραση της άμυνας της ομάδας του Απόλλωνα στα στημένα. Υπήρξε κάκιστη και έτσι δέχθηκε τρία γκολ σε ένα ημίχρονο.
Ο ρέφερι Βοσκάκης με τους βοηθούς του δεν απέφυγαν τα λάθη στην αναμέτρηση. Στον Απόλλωνα έχουν κυρίως παράπονο για την αποβολή του Κανακούδη, που φάνηκε να είναι τραβηγμένη. Γενικότερα υπήρξαν προβλήματα στον πειθαρχικό έλεγχο.
Ένας μονόλογος για τον Ολυμπιακό ήταν το ματς με τον Απόλλωνα με τους ερυθρόλευκους κατά διαστήματα να παίζουν πολύ καλά. Απέναντι σε έναν αντίπαλο με πολλά αμυντικά προβλήματα οι Πειραιώτες κυριάρχησαν, δημιούργησαν, έκαναν φάσεις, σκόραραν αρκετές φορές και δημιούργησαν νέα ρεκόρ. Ο Ολυμπιακός που πριν τον Απόλλωνα ήταν 29 συνεχόμενα ματς αήττητος, ξεπέρασε με αυτή τη νίκη το ρεκόρ της ομάδας την διετία 1972-74, κάνοντας νέα καλύτερη επίδοση στο ελληνικό ποδόσφαιρο με 30 σερί παιχνίδια. Επίσης κατέρριψε την μεγαλύτερη διαφορά που υπήρχε ποτέ στον πρώτο γύρο (που είχε ο Παναθηναϊκός την περίοδο 1994-95, με το +9 από τον δεύτερο τότε ΟΦΗ). Τέλος έχει κάνει το καλύτερο σερί από το ξεκίνημα ενός πρωταθλήματος με 16 νίκες και μία ισοπαλία. Είχε ήδη έχει ισοφαρίσει την προηγούμενη καλύτερη, που είχε ο Παναθηναϊκός τη σεζόν 1962-63 με 15 νίκες και μία ισοπαλία. Επίσης είναι ο καλύτερος πρώτος γύρος που έχει κάνει ποτέ ομάδα.
ΑΠΟΛΛΩΝ: Τζόρβας, Χατζηζήσης, Δεληζήσης, Αλβάρεζ, Κανακούδης, Κόρμπος (84’ Τσεμπερίδης), Τσοκάνης, Αργυρόπουλος, Γκουέλα (66’ Εγκον), Μπάρκογλου (57’ Τσιλιγκίρης), Πετρόπουλος.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ρομπέρτο, Τόρες, Μανωλάς, Σιόβας, Μπονγκ, Σάμαρης (58’ Μανιάτης), Μασάντο (65’ Ιμπαγάσα), Κάμπελ, Φουστέρ, Ντομίνγκες (46’ Σαβιόλα), Ολαϊτάν.
Δείτε ΕΔΩ τα γκολ και τα χάιλαιτς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου