ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013

Ματς των... ονείρων στο Μέρσεϊσαϊντ!

Σε ένα ματς βγαλμένο από τα πιο τρελά όνειρα, Εβερτον και Λίβερπουλ έπαιξαν μεγάλη μπάλα και το 3-3 αφήνει με το χαμόγελο όλη την Ευρώπη. Σούπερ Λουκάκου, έσωσε την παρτίδα ο Στάριτζ.
To ντέρμπι Μέρσεϊσαϊντ δεν είχε νικητή (3-3), αλλά είχε... μαγεία! Μεγάλο ματς που καθήλωσε την Ευρώπη, Εβερτον και Λίβερπουλ έπαιξαν σπουδαίο ποδόσφαιρο και μέχρι το τελευταίο σφύριγμα προσέφεραν συγκινήσεις. Εσωσε την παρτίδα στο τέλος ο Στάριτζ, με τον Ρότζερς να αισθάνεται... ανακουφισμένος από την εξέλιξή του. Σούπερ ο Λουκάκου με δύο τέρματα, στέρησε την ευκαιρία στη Λίβερπουλ να δει κορυφή.
Οι δυο ομάδες πρόσεξαν τα μετόπισθεν μόλις... 5 λεπτά, αφού οι παίκτες των δυο ομάδων φρόντισαν να ρίξουν βάρος στο... θέαμα. Ετσι, μόλις στο 5' οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ, με τον Κουτίνιο που σκόραρε από κοντά. Η Εβερτον όμως τρία λεπτά αργότερα και στην πρώτη καλή της φάση ισοφάρισε 1-1, όταν από κεφαλιά του Μπάρκλεϊ, ο Μιραλάς με προβολή έφερε το ματς στα ίσα. Ο ρυθμός έπεσε μόνο για λίγα λεπτά, αφού ο Σουάρεζ στο 19' με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ έδωσε προβάδισμα στη Λίβερπουλ. Πολύ γρήγορος ρυθμός, πάθος, αλλά με τους «κόκκινους» να κρατούν καλά στα μετόπισθεν, με τη βοήθεια και του Μινιολέ. Ο Βέλγος έσωσε σε δυο περιπτώσεις την ομάδα του σε σουτ των Μπάρκλεϊ, Μιραλάς.
Το β' μέρος ήταν απλά... μαγικό και για πολλούς το καλύτερο ματς της φετινής Πρέμιερ Λιγκ. Η Εβερτον μπήκε δυνατά, ο Ντελοφέου με την είσοδό του έδωσε κίνηση και ώθηση και οι γηπεδούχοι απειλούσαν. Στο 54΄ο Ισπανός νικήθηκε από τον Μινιολέ σε μεγάλο τετ α τετ. Η Λίβερπουλ απάντησε στο 60', ο Σουάρεζ έβγαλε πάσα πάρε- βάλε στον Αλεν, αλλά το πλασέ του ήταν άστοχο. Τη σκυτάλη των χαμένων ευκαιριών πήρε ο Λουκάκου, ο οποίος σε δυο φάσεις νικήθηκε από τον Μινιολέ. Ωστόσο, στο 72' κατάφερε να ισοφαρίσει και να σηκώσει το Μέρσεϊσαϊντ στον αέρα. Ο Λουκάκου είχε τρελή όρεξη και στο 82' με δυνατή κεφαλιά έγραψε το 3-2. Ο Ρότζερς τρία λεπτά πριν τα έπαιζε όλα για όλα, βάζοντας τον Στάριτζ στη θέση του Λούκας, ωστόσο... δικαιώθηκε στο 89', όταν με καρφωτή κεφαλιά διαμόρφωσε το 3-3.
Έβερτον: Χάουαρντ, Κόλεμαν, Μπέινς (50’ Ντεουλοφέου), Μπάρι, Γιαγκέλκα, Ντιστέιν, Μιραλάς (88’ Όσμαν), ΜακΚάρθι, Λουκάκου, Μπάρκλεϊ, Πίεναρ (83’ Στόουνς)
Λίβερπουλ: Μινιολέ, Τζόνσον, Φλάναγκαν, Λούκας (79’ Στάριτζ), Σκρτελ, Άγκερ, Τζέραρντ, Άλεν (68’ Μόουζες), Σουάρεζ, Χέντερσον, Κουτίνιο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου