ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

«Χ»όρευαν στην βροχή!

Τρομερό ματς στην... λίμνη της Τρίπολης! Με ανατροπές, αποβολή, δοκάρι και χαμένες ευκαιρίες ο γηπεδούχος Αστέρας αναδείχθηκε ισόπαλος με την Ξάνθη που έμεινε στο 87' με δέκα λόγω κόκκινης στον Χοσέμι! 
Έτσι έπαιξαν
Με 4-2-3-1 παρέταξαν τις ομάδες τους στον αγωνιστικό χώρο οι δυο προπονητές. Για τον Αστέρα ο Ερνάντεζ ήταν κάτω από τα δοκάρια, ο Λούι δεξιά στην άμυνα, ο Κοντοές αριστερά και οι Ζησόπουλος, Κουρμπέλης στα στόπερ. Αμυντικά χαφ οι Εντό, Ουσέρο, με τους Ντε Μπλάσις, Μουνάφο, Ναβάρο να είναι η τριάδα μπροστά τους. Μοναδικός προωθημένος ο Μπαράλες.
Για τη Ξάνθη ο Τσέμα κάθισε κάτω από τα γκολπόστ, ο Μπαξεβανίδης κάλυπτε το δεξί άκρο της άμυνας, ο Παΐτο στο αριστερό, με τους Γούτα, Χοσέμι να αποτελούν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Στα χαφ οι Ντιέ και Φλίσκας και μπροστά τους οι Μαρίν, Μάνταλος, Κάλβο. Στην κορυφή ο Σολτάνι.
Βαρύς αγωνιστικός χώρος
Η δυνατή βροχή που έριχνε όλη μέρα στην Τρίπολη έκανε βαρύ τον αγωνιστικό χώρο του «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» μεν, που ήταν σε καλή κατάσταση δε, με τη βροχή να σταματάει λίγο πριν την έναρξη του αγώνα. Σε κάποια σημεία, βέβαια, υπήρχαν... λίμνες με νερό, ενώ όταν ξεκίνησε να βρέχει και πάλι κατά τη διάρκεια του ματς, αυξήθηκε και το νερό κάνοντας πιο δύσκολο το έργο των ποδοσφαιριστών.
Δυνατά ο Αστέρας και 1-0
Παρά ταύτα, ο Αστέρας μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και απείλησε σε δυο περιπτώσεις. Ο Ναβάρο έδωσε στον Μπαράλες στο 5', με τον τελευταίο να κάνει με τη μία το σουτ από το ύψος της περιοχής και την μπάλα να φεύγει εκτός, ενώ ο Τσέμα απέκρουσε αυτό του Ντε Μπλάσις έξω από την περιοχή για να παραχωρήσει κόρνερ.
Μάλιστα, οι γηπεδούχοι φώναξαν και για πέναλτι σε χέρι του Ντιέ, αλλά φάνηκε η μπάλα να βρίσκει στο σώμα του χαφ της Ξάνθης. Τελικά, οι γηπεδούχοι δικαιώθηκαν για την υπεροχή τους και έφτασαν στο γκολ στο 12'. Από στημένη φάση, ο Ντε Μπλάσις τροφοδότησε με κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι τον Εντό, που με κοντινό πλασέ άνοιξε το σκορ.
Ξύνπησε η Ξάνθη και η ανατροπή
Από εκεί και πέρα, έπεσε ο ρυθμός, με τη βροχή να έχει κάνει και πάλι την εμφάνισή της, με τη Ξάνθη να... ξυπνάει μετά το 30' και να απειλεί για πρώτη φορά στο 33' με την κεφαλιά του Μάνταλου, που δεν ανησύχησε τον Ερνάντεζ. Ωστόσο, στις δυο καλύτερες φάσεις της στο ματς η Σκόντα πέτυχε ισάριθμα τέρματα και έκανε την ανατροπή.
Στο 37' ο Κάλβο πραγματοποίησε απίστευτη εκτέλεση φάουλ από αριστερά και αρκετά έξω από την περιοχή, με τον Ερνάντεζ να κάνει κακή εκτίμηση της πορείας της μπάλας, που χτύπησε στο δεξί κάθετο δοκάρι του γκολκίπερ του Αστέρα για να καταλήξει στα δίχτυα. Οι ακρίτες πήγαν στα αποδυτήρια έχοντας το προβάδισμα, αφού ο προωθημένος Μπαξεβανίδης έσκαψε ωραία την μπάλα και ο Σολτάνι με κεφαλιά σκόραρε στο 42' για να κάνει την ανατροπή.
Πίεσαν οι Αρκάδες και ισοφάρισαν
Στην επανάληψη οι Αρκάδες μπήκαν και πάλι πιο δυνατά, ήταν καλύτεροι, με τη Ξάνθη να μην κάνει φάση μέχρι το 79' και να πιέζει συνεχώς για την ισοφάριση. Η κεφαλιά του Κουρμπέλη (48') και το κακό σουτ του Μπαράλες (59') δε βρήκαν δίχτυα, όπως και η κοντινή προβολή του Ζησόπουλου στο 73', ύστερα από κεφαλιά-πάσα του ίδιου παίκτη.
Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Μπαράλες ήταν και πάλι πρωταγωνιστής και έφγαλε ωραία κάθετη πάσα στον Ντε Μπλάσις, που αστόχησε από πλάγια με πλασέ. Μάλιστα, λίγο έλειψε οι φιλοξενούμενοι να πετύχουν και τρίτο γκολ στο 79' Ο Σολάρι βγήκε τετ α τετ με τον Ερνάντεζ, όμως καθυστέρησε να κάνει το πλασέ και ο Ζησόπουλος πρόλαβε να τον κόψει με καθαρή προβολή στην μπάλα.
Στην εξέλιξη της φάσης ο Μπαξεβανίδης έκανε ένα σουτ έξω από την περιοχή, με την μπάλα να φεύγει εκτός. Τελικά, στο 81' οι γηπεδούχοι έφτασαν στην ισοφάριση. Ο Εντό έβγαλε εξαιρετική μπαλιά για τον Μπαράλες, αυτός με κεφαλιά τροφοδότησε τον Ουσέρο, που με δυνατό σουτ από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.
Ματσάρα, ευκαιρίες, αποβολή και δοκάρι
Από εκεί και μέχρι το τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης έγινε τρομερό ματς, το οποίο είχε... τρελές ευκαιρίες, αποβολή και δοκάρι. Στο 85' ο Μπαράλες αστόχησε εκ νέου με κεφαλιά, ενώ το σουτ του Κοντοέ στο 87' έξω από την περιοχή κόντραρε και κατέληξε κόρνερ. Στην ίδια φάση και ενώ η μπάλα είχε περάσει εκτός αγωνιστικού χώρου, γι' αυτό και δε δόθηκε πέναλτι, ο Χοσέμι έριξε... κουτουλιά στον Μπαράλες, με αποτέλεσμα να αντικρίσει απευθείας την κόκκινη κάρτα από τον Κουτσιαύτη.
Στο 90' ο Σολτάνι έχασε τεράστια ευκαιρία να καθαρίσει το ματς για την ομάδα του, αφού ο Μάνταλος τον έβγαλε στην κόντρα. Ο φορ της Ξάνθης πέρασε και τον Ερνάντεζ, που βγήκε εκτός μεγάλης περιοχής, όμως βγήκε πλάγια και το πλασέ του πέρασε εκτός, τη στιγμή που οι παίκτες του Αστέρα έτρεχαν να προλάβουν και να απομακρύνουν την μπάλα.
Ο Σολάρι σκόραρε στο 2' των καθυστερήσεων, αλλά το γκολ ακυρώθηκε για φάουλ στον τερματοφύλακα του Αστέρα, που είχε δοκάρι δυο λεπτά αργότερα. Ο Χουάνμα έπιασε από κοντά την κεφαλιά, όμως η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι και σταμάτησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Τσέμα, στον οποίο βρήκε κιόλας στην πορεία της εκτός εστίας. Αυτή ήταν και η τελευταία φάση, με τις δυο ομάδες να μοιράζονται τον βαθμό και τον Αστέρα να παραμένει χωρίς νίκη απέναντι στη Ξάνθη στην έδρα του.
Ο Φερνάντο Ουσέρο φρόντιζε να τροφοδοτεί του συμπαίκτες του, συνήθως με στημένες φάσεις, είχε κάποιες ευκαιρίες να πετύχει γκολ και το έκανε στο 81' χαρίζοντας τον βαθμό της ισοπαλίας στον Αστέρα.
Μπορεί να πέτυχε το γκολ της ανατροπής για τη Ξάνθη, όμως ο Σολτάνι θα μπορούσε να χαρίσει τη νίκη στο 90', κάτι που δεν έκανε, αφού πλάσαρε άουτ προ κενής εστίας, με τον Ερνάντεζ να είναι εξουδετερωμένος, καθώς τον πέρασε, όταν είχε φύγει στην κόντρα.
Εκπληκτικό παιχνίδι από τον Μπαράλες, που είχε ευκαιρίες με δικές του προσπάθειες, ενώ τροφοδοτούσε και τους συμπαίκτες του. Καλά τα πήγε και ο Εντό, που άνοιξε το σκορ στην Τρίπολη, τη στιγμή που από τα πόδια του ξεκινάει και το δεύτερο, με την εξαιρετική μπαλιά στον Μπαράλες.
Από πλευράς Ξάνθης, ο Κάλβο σημείωσε μια γκολάρα σπάνιας ομορφιάς, όπου φέρνει ευθύνη βέβαια και ο Ερνάντεζ. Επίσης, εξαιρετικός ήταν και ο Μπαξεβανίδης, που έβγαλε και την ασίστ στον Σολτάνι για το 1-2.
Την έκανε ο Χοσέμι στο 87', όταν έριξε κουτουλιά στον Μπαράλες, με αποτέλεσμα να δει την κόκκινη κάρτα και να αφήσει την ομάδα του με δέκα παίκτες σε κρίσιμο σημείο.
Σωστή η απόφαση του Κουτσιαύτη να αποβάλει με απευθείας κόκκινη κάρτα τον Χοσέμι, καθώς έριξε κουτουλιά στον Μπαράλες. Επίσης, σωστά δεν έδειξε την άσπρη βούλα στη συγκεκριμένη φάση, που ήταν εντός περιοχής, καθώς η μπάλα είχε περάσει εκτός αγωνιστικού χώρου και δεν παιζόταν.
Σωστά άφησε να συνεχιστεί το παιχνίδι και στις αρχές του ματς, όταν ο Αστέρας ζήτησε πέναλτι σε χέρι του Ντιέ, καθώς φάνηκε η μπάλα να βρίσκει στο σώμα του. Από εκεί και πέρα, έδειξε όπου χρειάστηκε την κίτρινη κάρτα, ενώ έγινε καλή δουλειά και από τους βοηθούς του. Για το ακυρωθέν γκολ του Σολάρι στο 2' των καθυστερήσεων φωνάζει η Ξάνθη, όμως φαίνεται πως υπάρχει φάουλ στον Ερνάντεζ.
Τι κι αν έριχνε βροχή με το... τσουβάλι; Τι κι αν το «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» θύμιζε περισσότερο... λίμνη; Στην Τρίπολη έγινε ματσάρα, που τα είχε όλα. Δυνατές μάχες, ευκαιρίες που... δε χάνονται, τέσσερα γκολ, δοκάρι και αποβολή.
Αστέρας και Ξάνθη έμειναν στο 2-2, με τους Αρκάδες να διατηρούν μεν το αήττητο της έδρας τους, αλλά να παραμένουν χωρίς νίκη απέναντι στους ακρίτες, όταν παίζουν σε αυτή, αφού η Σκόντα έχει 3 νίκες και σήμερα πήρε την πέμπτη ισοπαλία της.
Συνθέσεις ομάδων
Αστέρας Τρίπολης (Στάικος Βεργέτης): Ερνάντεζ, Λούι, Κοντοές, Ζησόπουλος, Κουρμπέλης, Ουσέρο, Εντό, Μουνάφο (57' Χουάνμα), Ναβάρο (67' Καράσκο), Ντε Μπλάσις, Μπαράλες.
Σκόντα Ξάνθη (Ράινερ Μάουρερ): Τσέμα, Μουκουάνα, Γούτας, Μαρίν (46' Σολάρι), Φλίσκας, Μπαξεβανίδης, Σολτάνι, Ντιέ (90' Ράνος), Μάνταλος, Κάλβο (76' Μπέρτος), Χοσέμι.
Δείτε εδώ το βίντεο με τα καλύτερα στιγμιότυπα του αγώνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου