ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013

Με… πέμπτη πάει στην Λεωφόρο!

Ο… συνήθης ύποπτος Μήτρογλου (2 γκολ, χαμένο πέναλτι) και οι Χολέμπας, Μανιάτης, Γιαταμπαρέ «καθάρισαν» στον… περίπατο επί του ΟΦΗ! 4 ασίστ ο Κάμπελ!
Έτσι έπαιξαν
Για τον γηπεδούχο Ολυμπιακό η διάταξη ήταν: Ρομπέρτο κάτω από τα δοκάρια, δεξί μπακ ο Παπάζογλου, τα δύο στόπερ ο Παπαδόπουλος με τον Σιόβα και αριστερά ο Χολέμπας. Στον άξονα έπαιζαν ο Ντινγκά με τον Σάμαρη, στα δύο άκρα οι Βάις και Κάμπελ και ο Σαβιόλα λίγο πιο πίσω από τον Μήτρογλου στην επίθεση.
Ο ΟΦΗ από την άλλη είχε τον Δασκαλάκης βασικό γκολκίπερ, δεξί μπακ τον Μπούρμπο, αριστερό τον Μιλιάζες και τους Τριποτσέρη και Ζόρο κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Στην μεσαία γραμμή τοποθετήθηκαν οι Μακρής, Ζε, Φραγκουλάκης, Λαμπρόπουλος Κάλαϊτζιτς με τον Παπάζογλου να είναι ο μοναδικός φορ. Ο Μίτσελ είχε σύστημα 4-4-1 και ο Σα Πίντο 4-5-1 με τον Πορτογάλο να παρουσιάζει ένα όσο το δυνατόν πιο ενισχυμένο κέντρο στο Καραϊσκάκη.
Γκαλέτι η μεγάλη επιστροφή
Ο Λουτσιάνο Γκαλέτι γύρισε σε ένα γήπεδο όπου έζησε σπουδαίες στιγμές με τον Ολυμπιακό. Ο Αργεντινός ως παίκτης του ΟΦΗ πια επέστρεψε στο Καραϊσκάκη και χειροκροτήθηκε αρκετές φορές από τον κόσμο του Ολυμπιακού που όπως ήταν φυσικό και επόμενο δεν τον ξέχασε ποτέ.
Ο έμπειρος παίκτης των Κρητικών που δεν ξεκίνησε στον αγώνα είχε την ευκαιρία να θυμηθεί τα παλιά και να δει γνώριμά του πρόσωπα. Ο "Λούτσο" δεν έκρυβε μάλιστα την χαρά του για την επιστροφή του. Την στιγμή μάλιστα που μπήκε ως αλλαγή στο ματς όλο το γήπεδο φώναζε ρυθμικά το όνομά του.
Λαμπρόπουλος ο πιο γρήγορος, Μήτρογλου το 1-1
Ο ΟΦΗ κατάφερε να σκοράρει μέσα σε λιγότερο από ένα λεπτό στο γήπεδο Καραϊσκάκη, κάνοντας το 0-1. Ο Παπάζογλου πήρε την κεφαλιά, η μπάλα έφτασε στον Λαμπρόπουλο και εκείνος με δυνατό σουτ νίκησε τον Ρομπέρτο για το 0-1.
Η χαρά και οι πανηγυρισμοί για τους Κρητικούς δεν κράτησαν για πολύ. Μόλις στο 4ο λεπτό ο Κάμπελ έκανε την σέντρα με τον  Μήτρογλου να σκοράρει για ακόμα μία φορά φέτος. Ο διεθνής φορ με κεφαλιά ισοφάρισε το ματς στο... άψε σβήσε.
Στην εξέλιξη του πρώτου μέρους και ο Ολυμπιακός και ο ΟΦΗ προσπάθησαν για το γκολ. Οι Κρητικοί έχοντας ουσιαστικά διπλή ζώνη άμυνας προσπάθησαν να περιορίσουν αισθητά τον Ολυμπιακό και να βγαίνουν όποτε μπορούν σε κόντρα επιθέσεις.
Ερυθρόλευκες ευκαιρίες και χαμένο πέναλτι
Ο Ολυμπιακός από την μεριά του έδειχνε επηρεασμένος από τα συνεχόμενα παιχνίδια όμως και πάλι έκανε φάσεις για γκολ. Αποκορύφωμα ήταν εκείνη στο 35' όπου ο Βάις νικήθηκε στο τετ α τετ από τον Δασκαλάκη.
Πολύ καλή φάση ήταν επίσης αυτή του 40' όταν ο Παπάζογλου σέντραρε για τον Μήτρογλου. Ο φορ του Ολυμπιακού σούταρε με την μπάλα να φεύγει λίγο πάνω από τα δοκάρια του Δασκαλάκη. Ο Μήτρογλου είχε και άλλη καλή στιγμή για γκολ 2 λεπτά μετά.
Στο 44' ο Ολυμπιακός θα κερδίσει πέναλτι για το χέρι του Ζόρο. Ανέλαβε να το εκτελέσει ο Μήτρογλου με τον Δασκαλάκη να του αρνείται το γκολ και έτσι να παραμένει το 1-1.
Κίνηση από Μίτσελ με Γιαταμπαρέ και γκολ Μήτρογλου
Με την έναρξη του Β' μέρους ο Μίτσελ ήταν εκείνος που άλλαξε πρόσωπο στην ενδεκάδα. Απέσυρε τον Βάις για να ρίξει στον αγώνα τον Γιαταμπαρέ με σκοπό να βοηθήσει πιο πολύ την ομάδα του δημιουργικά και επιθετικά.
Στο 52ο λεπτό ο Κάμπελ έβγαλε ακόμα μία μπαλιά στον Μήτρογλου από την οποία προέκυψε γκολ για το 2-1. Η άστοχη έξοδος από τον Δασκαλάκη άφησε σε κενό τέρμα τον Μήτρογλου. Ο διεθνής φορ με την κεφαλιά του αυτύη έφτασε τα 12 γκολ σε 9 ματς
στο πρωτάθλημα.
Σκόρερ και ο Χολέμπας και 3-1
Για τον Ολυμπιακό τρίτωσε το καλό στο 58ο λεπτό. Ο Χολέμπας εκτέλεσε πολύ ωραία το φάουλ, ο Δασκαλάκης έπεσε όμως η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα για το 3-1 και έτσι ο ΟΦΗ ήταν πια σε αρκετά δύσκολη θέση. Και σε αυτό το τέρμα ο γκολκίπερ του ΟΦΗ είχε ευθύνη. Μετά και το τρίτο τέρμα των γηπεδούχων, οι παίκτες του Μίτσελ πίεζαν για να βάλουν και άλλο γκολ.
Αποβολή Μπούρμπου και φωνές
Στο 75ο λεπτό ο Μπούρμπος έκανε ένα δυνατό μαρκάρισμα πάνω στον Κάμπελ με τον Λιαχούδη να τον αποβάλλει. Τόσο ο έμπειρος μπακ όσο και οι συμπαίκτες του διαμαρτυρήθηκαν έντονα για την υπόδειξη αυτή με τον ΟΦΗ όμως
να μένει με 10 παίκτες για το υπόλοιπο του αγώνα.
Ο Κάμπελ έφερε την συντριβή για ΟΦΗ
Στο 85ο λεπτό ο Κάμπελ είχε μία ακόμα ασίστ για γκολ στον αγώνα με τον ΟΦΗ. Πάσαρε στην κατάλληλη στιγμή στο κέντρο της άμυνας στον Μανιάτη με τον μέσο του Ολυμπιακού να κάνει το 4-1.
Ένα λεπτό αργότερα ο Κοσταρικανός συνέχισε το ρεσιτάλ δημιουργίας. Έδωσε την μπάλα στον Γιαταμπαρέ ο οποίος με σουτ νίκησε αρκετά εύκολα τον Δασκαλάκη για το τελικό 5-1.
Ο Κάμπελ. Τέσσερις ασίστ σε έναν αγώνα δεν είναι και λίγες για τον διεθνή μεσοεπιθετικό από την Κόστα Ρίκα. Ο Κάμπελ είχε πολύ σημαντική δημιουργική και επιθετική συμβολή και συμμετοχή σε αρκετά γκολ. Από κοντά του ο Μήτρογλου. Μπορεί να έχασε ένα πέναλτι όμως έβαλε δύο γκολ, έφτασε τα 12 στο πρωτάθλημα και εξακολουθεί να αποτελεί τον πιο αξιόπιστο σκόρερ του Ολυμπιακού.
Από μεριάς Ολυμπιακού οι Χολέμπας και Σάμαρης παρουσίασαν μία αρκετά καλή εικόνα ενώ θετικός ήταν και ο Γιαταμπαρέ που άνοιξε λογαριασμό στην Σούπερ Λίγκα. Για τον ΟΦΗ ξεχώρισε ο σκόρερ Λαμπρόπουλος ενώ πάλεψε και ο Φραγκουλάκης. Γενικότερα πάντως ο άξονας του ΟΦΗ από ένα σημείο και έπειτα είχε σαφές πρόβλημα.
Είχε καλές επεμβάσεις, έπιασε πέναλτι όμως η έξοδός του στο 2-1 του Μήτρογλου του στοίχισε για τα καλά. Ο λόγος για τον Δασκαλάκη που έπιασε... αέρα αντί για μπάλα με συνέπεια να δεχθεί γκολ από τον φορ του Ολυμπιακού.
Την έχει κάνει ο Δασκαλάκης σε δύο γκολ αλλά κυρίως στο 2-1. Η έξοδός του ήταν κάκιστη με αποτέλεσμα η ομάδα του να δεχθεί γκολ σε ένα σημείο όπου ο ΟΦΗ προσπαθούσε να ισορροπήσει το ματς.
Ο ρέφερι Λιαχούδης με τους βοηθούς του δεν απέφυγαν κάποια λάθη στην διάρκεια του αγώνα. Η διαιτησία ελέγχεται για ένα αντικανονικό μαρκάρισμα του Μιλιάζες στον Βάις στο πρώτο μέρος ενώ ο ΟΦΗ φωνάζει για την υπόδειξη πέναλτι και την κίτρινη πάνω στον Ζόρο αλλά και για τον πειθαρχικό έλεγχο. Η 2η κίτρινη πάντως πάνω στον Μπούρμπο για μαρκάρισμα πάνω στον Κάμπελ ήταν σωστή. Βέβαια η διαφορά των δύο ομάδων ήταν ειδικά από ένα μέρος του ματς και έπειτα κάτι παραπάνω από εμφανή.
Δίχως να κάνει έναν σούπερ αγώνα ο Ολυμπιακός έχοντας τον Μήτρογλου πάλι σε καλή μέρα με 2 γκολ μπόρεσε να υπερκεράσει ιδιαίτερα εύκολα και δίκαια -όπως αποδείχθηκε στο Β' μέρος- το εμπόδιο του ΟΦΗ με ένα επιθετικό κρεσέντο. Οι ερυθρόλευκοι είχαν την επιθετική ουσία όποτε χρειάστηκε και πήραν μεγάλες βοήθειες από τον Κάμπελ και όχι μόνο.
Ο ΟΦΗ από την άλλη έβαλε ένα πολύ γρήγορο γκολ, όμως δέχθηκε τάχιστα την ισοφάριση και ενώ... προδώθηκε από τα λάθη του Δασκαλάκη για να διαμορφωθεί το τελικό αποτέλεσμα. Σε αρκετά σημεία του ματς ωστόσο ο Ολυμπιακός ήταν αισθητά καλύτερος. Είχε περισσότερες φάσεις για να σκοράρει από τον αντίπαλό του και θα μπορούσε να είχε βάλει και άλλα τέρματα.
Επίσης έχασε και πέναλτι. Το τελικό 5-1 του έδωσε τους απαιτούμενους βαθμούς για το πρωτάθλημα σε ένα κομβικό για εκείνον σημείο καθότι ακολουθούν σημαντικά ματς σε Ελλάδα και Ευρώπη καθώς και άλλον... αέρα. Όσο για τον ΟΦΗ εκτός από την συντριβή του παραμένει καθηλωμένος στον... πάτο της βαθμολογίας και ψάχνει επειγόντως για πόντους.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ρομπέρτο, Παπάζογλου, Χολέμπας, Παπαδόπουλος, Σιόβας, Ντινγκά, Σάμαρης (79' Μανιάτης), Κάμπελ, Βάις (46' Γιαταμπαρέ), Σαβιόλα, Μήτρογλου (65' Ολαϊτάν).
ΟΦΗ: Δασκαλάκης, Τριποτσέρης, Ζόρο, Παπάζογλου (74' Γκαλέτι), Κάλαϊτζιτς (62' Όγιος), Ζε Εντουάρντο, Λαμπρόπουλος (62' Κουτσιανικούλης), Μπούρμπος, Φραγκουλάκης, Μακρής, Μιλιάζες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου