ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013

Σίτι... Four κούπα!

Η Σίτι... έστησε πάρτι στο Etihad, διέλυσε την Γιουνάιτεντ με 4-1 και μένει σε επαφή με την κορυφή.
Σίγουρα το ματς δεν εξελίχθηκε όπως το περίμεναν ο Μόγιες, οι παίκτες του και οι οπαδοί της Γιουνάιτεντ. Οι «κόκκινοι διάβολοι», όμως, ήταν σαν να μην... κατέβηκαν στο Etihad, με την Σίτι να κάνει επιβλητική εμφάνιση – την καλύτερη μέχρι τώρα – να διαλύει την μεγάλη της αντίπαλο με 4-1 και να δείχνει από τη μία τις προθέσεις της και από την άλλη ότι βρίσκει τα πατήματά της. Φυσικά, δεν χρειάζεται να πούμε ότι η απουσία του Φαν Πέρσι (τραυματίστηκε την τελευταία στιγμή) έκανε την Γιουνάιτεντ... αγνώριστη.
Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους «πολίτες» να έχουν τον έλεγχο και να πιέζουν για το γκολ από το ξεκίνημα. Οι παίκτες του Πελεγκρίνι έπαιξαν σε υψηλό τέμπο και μόλις στο 16' πήραν το προβάδισμα. Ο – ίσως – κορυφαίος της Σίτι Νασρί δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα στο σπριντ και στην ντρίμπλα απέναντι στον Σμόλινγκ, περίμενε τον Κολάροφ, ο Σέρβος έβγαλε την σέντρα και ο Αγουέρο με άψογο τελείωμα στην κίνηση έκανε το 1-0!
Η εικόνα των φιλοξενούμενων ήταν απογοητευτική. Το κέντρο χάθηκε τελείως, στην άμυνα ακόμη και ο Βίντιτς έκανε λάθη και τα πράγματα έδειχναν πολύ δύσκολα... Μέχρι το 30' οι τελικές προσπάθειες ήταν 9-0, με τον Νασρί να χάνει μεγάλη ευκαιρία για το 2-0 στο 19'. Έπρεπε να φτάσουμε στο 42' για να δούμε το πρώτο σουτ της Γιουνάιτεντ με τον Βαλέντσια και στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους όλα τελείωσαν. Ο Νεγρέδο έπιασε την κεφαλιά μετά από κόρνερ και από κοντά ο Τουρέ έκανε και το 2-0, που ήταν και το σκορ στο ημίχρονο.
Το δεύτερο 45λεπτο ξεκίνησε από εκεί που τελείωσε το πρώτο, με τον Αγουέρο να κάνει και το 3-0 στο 47'! Ο Νασρί έδωσε στον Νεγρέδο, ο Ισπανός γύρισε πανέμορφα και ο Αγουέρο ολομόναχος σκόραρε εύκολα, με την άμυνα των φιλοξενούμενων να μην θυμίζει σε τίποτα την... πραγματική τους. Σαν να μην έφτασαν όλα αυτά για τους πρωταθλητές ήρθε και ο Νασρί στο 50' να κάνει το 4-0 με πανέμορφο σουτ στην κίνηση μετά από σέντρα του Νάβας! Η φάση ξεκίνησε με τον Κομπανί να κλέβει λίγο έξω από την περιοχή της Σίτι, στο ριπλέι φάνηκε ότι κανένας δεν... φιλοτιμήθηκε να γυρίσει, ο Νάβας έκανε την κούρσα του και φυσιολογικά ήρθε και το 4ο γκολ.... Αυτή, μάλιστα, ήταν μόλις η 2η φορά στην ιστορία της στην Πρέμιερ Λιγκ που η Γιουνάιτεντ δέχεται 4 γκολ μέχρι το 50'...
Κάπου εκεί οι παίκτες του Πελεγκρίνι κατέβασαν ρυθμό, με τον Ρούνεϊ να χάνει την πρώτη μεγάλη ευκαιρία της Γιουνάιτεντ στο 55'. Οι παίκτες του Μόγες προσπαθούσαν, όμως σπάνια πατούσαν περιοχή. Ο Φελαϊνί πλησίασε στο γκολ στο 68', ενώ στο 80' ο Εβρά έφτασε μία ανάσα από το 4-1, όμως είδε την μπάλα να σταματάει στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Χαρτ! Την ίδια στιγμή ο Τζέκο είχε απειλήσει στο 78', ενώ στο 87' ήρθε το γκολ για τους «κόκκινους διάβολους».
Ο Ρούνεϊ πέτυχε ένα πανέμορφο γκολ με απευθείας εκτέλεση φάουλ, μη αφήνοντας κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Χαρτ! Αυτό, μάλιστα, ήταν το 11ο γκολ του σε ντέρμπι του Μάντσεστερ, περισσότερα από κάθε άλλον. Η τελευταία ευκαιρία χάθηκε στο 90+3' με το σουτ του Τζέκο να περνάει λίγο άουτ και το τελευταίο σφύριγμα του Γουέμπ να βρίσκει μεγάλη νικήτρια την Σίτι με 4-1.
*Το μόνο θετικό για την Γιουνάιτεντ είναι ότι σε 6 από τις 13 σεζόν, στις οποίες στο τέλος στέφθηκε πρωταθλήτρια, είχε ξεκινήσει επίσης με 2 ήττες στα 5 πρώτα παιχνίδια στην Πρέμιερ Λιγκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου