ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

Λίγος για Ευρώπη...

Η Ευρώπη θέλει υπέρβαση και ο Ατρόμητος φάνηκε ανέτοιμος να την κάνει. Η Άλκμααρ πέρασε με 3-1 από το Περιστέρι και ουσιαστικά τον απέκλεισε.  
Μπορεί ο Ατρόμητος να ξεκίνησε την χρονιά έχοντας βλέψεις για ψηλά, ωστόσο ειδικά στην Ευρώπη σημαντικό ρόλο παίζει η πείρα. Και στον αγώνα με την Άλκμααρ την πείρα την είχαν οι Ολλανδοί και τον ενθουσιασμό οι Περιστεριώτες. Ο ενθουσιασμός όμως δεν έφτανε, με τους φιλοξενούμενους να επικρατούν με 3-1 και να παίρνουν τεράστιο προβάδισμα πρόκρισης στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.
Δεν τα κατάφερε ο Ιγκλέσιας
Ο αγώνας ξεκίνησε για τον Ατρόμητο με ένα άσχημο νέο, μιας και ο Ιγκλέσιας δεν κατάφερε τελικά να δώσει το παρών. Έτσι ο Γιώργος Παράσχος κατέβασε την ομάδα του με 4-2-3-1 και τον Σηφάκη κάτω από το τέρμα, τον Νάστο δεξιά, τον Γιαννούλη αριστερά και τους Φυτανίδη κα Λαζαρίδη στο κέντρο της άμυνας. Αμυντικά χαφ ήταν οι Μπάλλας και Δημούτσος και πριν το προωθημένο Παπαδόπουλο η τριάδα ήταν Μπίτου Γκαρσία, Ούμπιντες και Καραγκούνης.
Είχε τον έλεγχο στο πρώτο
Όσον αφορά το ματς οι γηπεδούχοι μπήκαν πολύ πιο δυνατά στο ξεκίνημα και είχαν τον έλεγχο σε όλα το πρώτο μέρος. Δεν άφησαν τους Ολλανδούς να κάνουν την παραμικρή φάση, ενώ δεν ήταν λίγες οι φορές που βρέθηκαν κοντά στο να ανοίξουν το σκορ. Αρχικά στο 8' ο Νάστος έκανε το σουτ και ο Εστεμπάν μπλόκαρε τη μπάλα. Στην συνέχεια για πολλά λεπτά δεν υπήρξε φάση μέχρι το 23' όταν και ο Ούμπιντες απείλησε με μακρινό σουτ. Συνολικά από το 20' έως το 30' οι Περιστεριώτες πίεσαν και στο 27' ο Παπαδόπουλος πήγε να βάλει το τέρμα της χρονιάς.
Ο έμπειρος επιθετικός πήρε τη μπάλα στο κέντρο, πέρασε δύο αντιπάλους και από το ημικύκλιο της σέντρας έκανε ένα ψηλοκρεμαστό σουτ, αναγκάζοντας τον Εστεμπάν να διώξει την τελευταία στιγμή σε κόρνερ. Μια απίστευτη ενέργεια του Παπαδόπουλου που αν έβρισκε τον στόχο της θα ήταν από τώρα το καλύτερο γκολ της χρονιάς. Αυτή ήταν και η τελευταία καλή στιγμή στο πρώτο μέρος.
Ήρθε η κατάρρευση
Και όμως εκεί που όλα έδειχναν ιδανικά για τον Ατρόμητο, ήρθε το δεύτερο μέρος που άλλαξε τα πάντα και έδωσε ουσιαστικά την πρόκριση στην Άλκμααρ. Οι Ολλανδοί με το καλημέρα της επανάληψης και συγκεκριμένα στο 51' άνοιξαν το σκορ με τον Γκούντμουντσον, κάτι που όπως φάνηκε μετά ήταν ουσιαστικά το τέλος του αγώνα.
Οι γηπεδούχοι μετά το γκολ προσπάθησαν να αντιδράσουν, δεν τα κατάφεραν και σαν μην έφτανε αυτό, είδαν και στο 74' τον Γιόχανσον να κάνει το 0-2 και να δίνει τέλος στις ελπίδες του Ατρομήτου για πρόκριση.
Ελπίδες με την μείωση, αλλά τέλος με το 1-3
Ελπίδες που ωστόσο άρχισαν να κάνουν την εμφάνισή τους δύο λεπτά αργότερα, όταν ο Παπαδόπουλος κέρδισε πέναλτι, το εκτέλεσε ο ίδιος και μείωσε σε 1-2. Από εκείνο το λεπτό οι γηπεδούχοι πίεζαν συνεχώς, ο Γιώργος Παράσχος έβαλε και άλλον επιθετικό, όμως δυστυχώς την στιγμή που είχαν βγει όλοι μπροστά για την ισοφάριση οι παίκτες της Άλκμααρ έφυγε στον αιφνιδιασμό και στις καθυστερήσεις έκανε το 1-3 με τον Γκούντμουντσον και η πρόκριση στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ θα έρθει μόνο με θαύμα για τον Ατρόμητο.    
Πέτυχε τα δύο από τα τρία γκολ της ομάδας του. Ε τι άλλο θα έπρεπε να κάνει ο Γκούντμουντσον για να αναδειχθεί πολυτιμότερος της αναμέτρησης;
Η αμυντική λειτουργία του Ατρομήτου στην επανάληψη. Δεν μας έχει συνηθίσει αυτή η ομάδα να αδρανεί ειδικά πίσω και σήμερα που το έκανε της στοίχισε.
Ο Δημήτρης Παπαδόπουλος στάθηκε στο ύψος του και με το παραπάνω. Θα μπορούσε να βάλει το γκολ της χρονιάς στο πρώτο μέρος με ένα ασύλληπτο πλασέ, ενώ κέρδισε το πέναλτι που μετέτρεψε σε γκολ ο ίδιος κάνοντας το 1-2.
Στην γκάφα μπορούμε να βάλουμε την φάση του Καραμάνου. Ο Ναπολεόνι πήρε ωραία τη μπάλα γύρισε στον νεαρό επιθετικό που καθυστέρησε και έχασε σημαντική ευκαιρία για να κάνει το 2-2.
Κανένα πρόβλημα για τον Μπορμπαλάν από την Ισπανία αν και στο δεύτερο μέρος ο βοηθός του δεν έπρεπε να κόψει με οφσάιντ τον Παπαδόπουλο. Συνολικά η διαιτησία ήταν εξαιρετική.
Όπως είπαμε και στην αρχή, καλός ο ενθουσιασμός, αλλά στην Ευρώπη μετράει πρώτα από όλα η εμπειρία. Και αυτή όσον αφορά τις συγκεκριμένες διοργανώσεις την είχε η Άλκμααρ. Οι Ολλανδοί είδαν τον Ατρόμητο να βγαίνει μπροστά στο πρώτο μέρος και κοίταξαν να κρατήσουν το μηδέν, όταν το κατάφεραν απείλησαν, πέτυχαν τρία γκολ και το ένα του Ατρομήτου δείχνει να μην φτάνει για τη ρεβάνς της Ολλανδίας.
Συνθέσεις ομάδων
Ατρόμητος (Παράσχος): Σηφάκης, Νάστος, Γιαννούλης, Λαζαρίδης, Φυτανίδης, Μπάλλας (84' Καραμάνος), Δημούτσος (70' Μπρίτο), Πίτου Γκαρσία, Καραγκούνης (61' Ναπολεόνι), Ουμπίδες, Παπαδόπουλος.
Άλκμααρ (Φερμπεικ): Αλβαράδο, Μ. Γιόχανσον, Γκοουβέλεου, Βάουτενς, Φίρχεφερ, Χένρικσεν, Γκούντελι, Ελμ (71' Όβερτουμ), Μπέιρενς (86' Μάρτενς), Α. Γιόχανσον (92' Μπεργκάους), Γκούντμουντσον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου