ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

«Χ»άρηκε ο Ζοσέ

Η Τσέλσι έπαιξε πρωτίστως για να κρατήσει το μηδέν, τα κατέφερε και έφυγε με την ισοπαλία 0-0 από το Old Trafford. 
Την τελευταία φορά που η Γιουνάιτεντ είχε ηττηθεί σε εντός έδρας πρεμιέρα ήταν το 1992 (0-3 από Έβερτον), στα 8 δυετεριάτικα παιχνίδια με αντίπαλο την Τσέλσι δεν είχε γνωρίσει ούτε μία ήττα (6 νίκες, 2 ισοπαλίες), ενώ και οι Λονδρέζοι είχαν να χάσουν ματς Αύγουστο μήνα για την Πρέμιερ Λιγκ από το 2006 (23 ματς). Τελικά, οι παραδόσεις κράτησαν και φέτος, με τους μπλε να παρίνουν αυτό που θέλουν, φεύγουν από το Μάντσεστερ με το 0-0.
Ο Μουρίνιο παρέταξε την ομάδα του με τον Σίρλε στην κορυφή της επίθεσης, με τον Γερμανό να προσπαθεί να θυμηθεί τις ημέρες του στην Μάιντς, αλλά χωρίς μεγάλη επιτυχία... Οι φιλοξενούμενοι είχαν πρωτίστως στο μυαλό τους το μηδέν στην άμυνα και στην επίθεση προσπάθησαν να δημιουργήσουν πρόβλημα εκμεταλλευόμενοι την ταχύτητα των μεσοεπιθετικών τους (Όσκαρ, Αζάρ, Σίρλε, Ντε Μπρούιν). Βρήκαν απέναντί τους, όμως, μία πολύ οργανωμένη ομάδα αμυντικά, με τους παίκτες του Μόγιες τακτικά να κάνουν εξαιρετικό παιχνίδι. Ο Ρούνεϊ ξεκίνησε βασικός, ήταν από τους καλύτερους του γηπέδου, όμως και οι γηπεδούχοι από την πλευρά τους απείλησαν ελάχιστα τον Τσεχ στο πρώτο μέρος. Η κατοχή τελείωσε στο 57% για την Γιουνάιτεντ, με τις τελικές να είναι 4-4. Το μόνο που μας έμεινε από το πρώτο 45λεπτο ήταν η εκπληκτική ατμόσφαιρα και το πάθος των παικτών και των δύο ομάδων, με τους Όσκαρ (10', 22', 44') και Ιβάνοβιτς (17') να απειλούν για την Τσέλσι και τους Φαν Πέρσι (23'), Ρούνεϊ (29') και Κλέβερλι (38') για την Γιουνάιτεντ. Κλασική ευκαιρία, όμως, μην ψάξετε γιατί απλά δεν υπήρχε...
Στην επανάληψη, όμως, τα πράγματα άλλαξαν, με τους κόκκινους διάβολους να ανεβάζουν ταχύτητα, να πιέζουν για το γκολ και τους φιλοξενούμενους να είναι ακίνδυνοι. Γουέλμπεκ (55', 56') και Ρούνεϊ (65') δεν κατάφεραν να νικήσουν τον Τσεχ, με τους παίκτες του Μόγιες να μην μπορούν να πατήσουν στην αντίπαλη περιοχή και εκείνους του Μουρίνιο να αμύνονται εξαιρετικά. Η είσοδος του Τόρες έδωσε την ευκαιρία στην Τσέλσι να κερδίσει κάποια μέτρα και κάποιες μονομαχίες στην επίθεση, όμως η μοναδική φάση στην οποία απείλησε με αξιώσεις ήταν στο 59', με τον Ντε Χέα να μπλοκάρει το μακρινό σουτ του Κέιχιλ. Στο 65' οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν για χέρι του Λάμπαρντ μέσα στην περιοχή, όμως ο Άτκινσον, που ήταν κοντά στη φάση, δεν έδωσε τίποτα. Στο 77' ο Τσεχ έβγαλε δύσκολα το μακρινό σουτ του Ρούνεϊ, η Γιουνάιτεντ συνέχισε να πιέζει, όμως τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος.
*Αυτό ήταν το πρώτο 0-0 στο Old Trafford για την Πρέμιερ Λιγκ μετά από 77 παιχνίδια (με Άρσεναλ το τελευταίο τον Μάιο του 2009).
*Ο Φέρντιναντ συμπλήρωσε 300 συμμετοχές με την Γιουνάιτεντ στην Πρέμιερ Λιγκ. Έγινε ο 5ος που το καταφέρνει μετά τους Γκιγκς, Σκόουλς, Γκάρι Νέβιλ και Κιν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου