ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Κυριακή 25 Αυγούστου 2013

Στη Θράκη κάνει κουμάντο η Ξάνθη!

Η Ξάνθη ήταν η νικήτρια ομάδα στο τοπικό ντέρμπι της Θράκης με τον Πανθρακικό (1-0) χάρη στο υπέροχο γκολ του Σολάρι δείχνοντας πως εκεί πάνω κάνει κουμάντο αυτή.
Έτσι έπαιξαν
Με 4-2-3-1 παρέταξαν τις ομάδες τους στον αγωνιστικό χώρο οι δυο προπονητές. Για τη Ξάνθη, ο Τσέμα ήταν κάτω από τα δοκάρια, ο Παΐτο αριστερά στην άμυνα, ο Μπέρτος δεξιά και στα στόπερ οι Βάλλας, Γούτας. Αμυντικά χαφ οι Φλίσκας, Ντε Γκούζμαν και μπροστά τους αριστερά ο Μαρσελίνιο, δεξιά ο Μαρίν και στον άξονα ο Μάνταλος. Μοναδικός προωθημένος ο Σολάρι.
Για τον Πανθρακικό ο Κουτσόπουλος κάθισε κάτω από τα γκολπόστ, με τον Χρήστου να καλύπτει το αριστερό άκρο της άμυνας, τον Παπαγεωργίου το δεξί και τους Ζος, Μακρυδημήτρη να αποτελούν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Στα χαφ ήταν οι Εμπό και Λαδάκης, ενώ μπροστά τους ο Μπαϊκαρά στο αριστερό «φτερό», ο Τζάνης στο δεξί, με τον Κάσες πίσω από τον Ιγκόρ, που ήταν μόνος του στην κορυφή.
Πιο επικίνδυνος ο Πανθρακικός, γκολ η Ξάνθη
Το ματς ξεκίνησε και συνεχίστηκε με καλό ρυθμό, ήταν μοιρασμένο, όμως ο Πανθρακικός έδειχνε να αμύνεται καλύτερα και να είναι πιο επικίνδυνος στην επίθεση. Παρά ταύτα, η πρώτη ευκαιρία ανήκε στη Ξάνθη, με τον Μαρίν να βγάζει ωραία σέντρα στο 3' και τον Σολάρι να πιάνει την κεφαλιά, η οποία πέρασε χιλιοστά δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Κουτσόπουλου.
Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν για πρώτη φορά στο 15', όταν ο Ιγκόρ έκανε ωραία ενέργεια και πλάσαρε με το αριστερό εξωτερικό φάλτσο, με την μπάλα να φεύγει άουτ. Μια κεφαλιά του Βάλλα στο 19' από εκτέλεση κόρνερ του Μαρίν πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Κουτσόπουλου, ενώ στο 22' σωστά ακυρώθηκε το γκολ του Γάλλου δεξιού χαφ, καθώς ήταν σε θέση οφσάιντ.
Η Σκόντα απείλησε εκ νέου με τον Μπέρτο στο 30', του οποίου το σουτ στην κίνηση απέκρουσε σε κόρνερ ο Κουτσόπουλος. Από εκεί και πέρα, η ομάδα της Κομοτηνής απείλησε σε δυο ακόμα φάσεις, στο 34' με τον Μακρυδημήτρη, όταν η κεφαλιά του έφυγε ψηλά άουτ, και στο 44' με τον Μπαϊκαρά, που έκανε το σουτ έξω από την περιοχή χωρίς αυτό να έχει θετική κατάληξη.
Ακολούθησε ο τραυματισμός του Εμπό, με τον Κουκουλάκη να δείχνει δυο λεπτά καθυστερήσεων. Ωστόσο, αυτά έφτασαν τα 4, αφού ο αμυντικός χαφ ήταν αρκετή ώρα πεσμένος στο έδαφος. Στο 4' του εξτρά χρόνου, λοιπόν, οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ, με τους φιλοξενούμενους να φωνάζουν ότι δεν τηρήθηκε το fair play. Ο Μάνταλος έκλεψε την μπάλα στο χώρο του κέντρου, προωθήθηκε, έδωσε στον Μαρίν και αυτός με τη μία στον Σολάρι, ο οποίος με προβολή την έστειλε στα δίχτυα.
Λίγα πράγματα, έμεινε το 1-0
Στην επανάληψη το σκηνικό ήταν εντελώς διαφορετικό. Ο ρυθμός του πρώτου μέρους δεν υπήρχε σε κανένα σημείο, η κατοχή ήταν μοιρασμένη και οι φάσεις πολύ λίγες, με αποτέλεσμα να μείνει μέχρι τέλους το 1-0. Οι μοναδικές αξιόλογες φάσεις ήταν ένα σουτ του Σολάρι στο 46', το οποίο μπλόκαρε ο Κουτσόπουλος, και μια κεφαλιά του Ιγκόρ στο 85', που μπλόκαρε ο Τσέμα. Έτσι, η Ξάνθη πανηγύρισε την πρώτη νίκη της στη σεζόν, ενώ πέτυχε και το πρώτο της τέρμα.
Έτσι όπως εξελίχτηκε το ματς ήταν ο Σολάρι. Πέρα από 1-2 φάσεις ακόμα που είχε, σκόραρε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης και χάρισε την πρώτη νίκη της σεζόν στη Ξάνθη.
Το δεύτερο ημίχρονο θα θέλουν να το ξεχάσουν όσοι παρακολούθησαν το ματς είτε πηγαίνοντας στο γήπεδο είτε από την τηλεόραση. Κακός ρυθμός, λίγες φάσεις, πολλά φάουλ, με τις δυο ομάδες να μη δημιουργούν.
Καλό παιχνίδι από τους Πέτρο Μάνταλο και Νικολά Μαρίν, οι οποίοι δημιούργησαν το πρώτο τέρμα, ενώ ήταν αρκετα κινητικοί, ειδικά στο πρώτο μέρος.
Ένα λάθος έκανε η άμυνα του Πανθρακικού στο πρώτο ημίχρονο και το πλήρωσε. Οι παίκτες του συλλόγου της Κομοτηνής έμειναν στις διαμαρτυρίες και έχασαν τους Μάνταλο, Μαρίν, που συνδυάστηκαν άψογα για να σημειώσει ένα υπέροχο τέρμα ο Σολάρι.
Εύκολο έργο είχε ο Κουκουλάκης, καθώς και οι βοηθοί του, με τον Σαραϊδάρη να ακυρώνει σωστά γκολ της Ξάνθης στο 22', καθώς ο Μαρίν ήταν σε θέση οφσάιντ.
Το πρώτο μέρος είχε ρυθμό, είχε φάσεις και θα μπορούσε να είχε πετύχει και ο Πανθρακικός ένα γκολ. Αυτό το έκανε η Ξάνθη και πήρε κεφάλι στο σκορ. Το δεύτερο, αντίθετα, δεν είχε πολλά πράγματα και όσοι παρακολούθησαν το ματς θα θέλουν να το ξεχάσουν. Εντέλει, η Ξάνθη πήρε την πρώτη της νίκη τη φετινή σεζόν και έδειξε ότι στη Θράκη κάνει αυτή κουμάντο!
Συνθέσεις ομάδων
Σκόντα Ξάνθη (Νίκος Καραγεωργίου): Τσέμα, Παΐτο, Βάλλας, Γούτας, Μπέρτος, Φλίσκας, Ντε Γκούζμαν, Μαρίν, Μάνταλος (71' Βασιλακάκης), Μαρσελίνιο (65' Κάλβο), Σολάρι (90'+2' Γκοχούρι).
Πανθρακικός (Άκης Μάντζιος): Κουτσόπουλος, Χρήστου, Εμπό (46' Ρομέου), Ζος, Παπαγεωργίου, Μακρυδημήτρης, Λαδάκης (77' Ζεκίνια), Κάσες, Μπαϊκαρά (59' Μπαϊκαρά), Ιγκόρ, Τζάνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου