ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

Forza ΠΑΟΚάρα εοε, «κέρδισε» την Μέταλιστ δικέφαλε!

Στην «καυτή» Τούμπα, ο σούπερ ΠΑΟΚ με το 6-0 επί της Νις έδειξε πως είναι έτοιμος για την πρόκληση της Μέταλιστ! Ντεμπούτο από Νέσιντ!  
Έδειξε έτοιμος ο ΠΑΟΚ ενόψει των αναμετρήσεων με την Μεταλιστ, καθώς στην τελευταία του πρόβα κόντρα στη Νις πέτυχε πέντε γκολ. Αυτό όμως που άρεσε περισσότερο ήταν το πάθος που υπήρχε στο παιχνίδι και το έδειξαν όλοι οι παίκτες από τον πρώτο μέχρι και τον τελευταίο. Υπήρχαν όμως και κάποιοι που έκλεψαν την παράσταση όπως ο Τζιόλης με ο μεστό παιχνίδι του, ο Λούκας με την ταχύτητά του και την αντίληψη των φάσεων, αλλά και  Αθανασιάδης που βρήκε δύο φορές δίχτυα.
Ο Χουμπ Στέφενς με σχήμα 4-2-3-1 ξεκίνησε το παιχνίδι με τους Γλύκο κάτω από τα δοκάρια, δεξιά τον Κίτσιου και αριστερά τον Λίνο. Κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Κατσουράνης και Βίτορ. Αμυντικά χαφ οι Τζιόλης και Λάζαρ, αριστερά ο Λούκας, δεξιά ο Γεωργιάδης και στον άξονα ο Βούκιτς. Τέλος στη κορυφή της επίθεσης ο Σαλπιγγίδης.
Με το ίδιο σχήμα παρατάχθηκαν και οι γάλλοι. Ο Κλοντ Πιέλ επέλεξε τον Όσπινα κάτω από τα δοκάρια. Δεξιά τον Πουέλ και αριστερά τον Αμάβι. Κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Κολοτζιέτσιακ και Πεϊτσίνοβιτς. Αμυντικά χαφ οι Μεντί και Ντιγκάρ, στον άξονα Τραορέ. Ενώ στις πτέρυγες Μπρούελς και Πιέντ. Τέλος στην επίθεση ο Εισερίκ.
Ο ΠΑΟΚ βγήκε στον αγωνιστικό χώρο για την τελική του πρόβα ενόψει Μέταλιστ και στο ξεκίνημα του αγώνα έδειξε σοβαρός με τους παίκτες να αποφεύγουν τις περιττές ενέργειες δείχνοντας πως είναι αφοσιωμένοι στο πλάνο Στέφενς. Το δίδυμο Τζιόλη, Λάζαρ έδειχνε να λειτουργεί καλά στη μεσαία γραμμή μοιράζοντας το παιχνίδι στα άκρα. Οι Γάλλοι έδειχναν να αιφνιδιάζονται δίνοντας χώρο στον ΠΑΟΚ.
Οι Θεσσαλονικείς σε δύο περιπτώσεις έφτασαν στο γκολ με τον τερματοφύλακα της Νις να δείχνει τα αντανακλαστικά του. Στο 6' από στημένη φάση ο Κατσουράνης πετάχτηκε στο πρώτο δοκάρι πιάνοντας την γυριστή κεφαλιά με τον Οσπίνα να διώχνει με τις γροθιές. Έξι λεπτά αργότερα είχαμε το απευθείας φάουλ
του Λίνο από τον άξονα με τον Γάλλο πορτιέρο να πέφτει στη γωνία του και να διώχνει
Οι «ασπρόμαυροι»  μέχρι το 28’ έβγαζαν ωραίους συνδυασμούς όμως έλειπε η τελική πάσα που θα έδινε το δικαίωμα στους Σαλπιγγίδη και Βούκιτς να βγουν φάτσα με τα αντίπαλα δίχτυα. Η δεξιά πλευρά με τους Κίτσιου και Λούκας λειτουργούσε καλύτερα από την αριστερή καθώς οι Λίνο και Γεωργιάδης έδειχναν να μη μπορούν να συνεργαστούν.
Οι Γάλλοι ανέβασαν την απόδοσή τους βγάζοντας επιθέσεις από την αριστερή πλευρά με τον Μπρούελ να είναι να δραστήριος, αλλά και επικίνδυνος. Στο 30’ μετά από λάθος του Λάζαρ ο Ντιγκάρ προσπάθησε να κρεμάσει τον Γλύκο χωρίς όμως επιτυχία.
Ο ΠΑΟΚ στο 34' σε μια ανύποπτη φάση άνοιξε το σκορ με την βοήθεια του Πιέλ. Ο Σαλπιγγίδης από τα δεξιά προσπάθησε να βρει το κεφάλι του Βούκιτς. Όμως η μπάλα  πήγε στον αμυντικό της Νις και από εκεί στα δίχτυα.
Στο 39' είχαμε άλλη μια ευκαιρία για τους γηπεδούχους. Μετά από εξαιρετική μακρινή πάσα ου Τζιόλη ο Λούκας βγήκε μόνος του στην αντεπίθεση, όμως το πλασέ του δεν δυσκόλεψε τον Οσπίνα.
Στο ξεκίνημα ου δευτέρου ημιχρόνου ο Στέφενς διατήρησε την ίδια 11αδα σε σχέση με τον Πιέλ που έκανε μαζεμένες αλλαγές. Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε και πάλι επιθετικά και στο 54’ πέτυχε το 2-0. Ο Λούκας πέρασε την κάθετη πάσα ο Σαλπιγγίδη ίσα που ακούμπησε την μπάλα αλλάζοντας την πορεία με τον Γεωργιάδη να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα με ωραίο πλασέ.
Ο ΠΑΟΚ δεν κατέβασε ταχύτητα συνέχισε να πιέζει και να δημιουργεί καταστάσεις στα αντίπαλα καρέ. Στο  59' είχαμε μεγάλη ευκαιρία με τον Κίτσιου. Ο νεαρός άσος απέφυγε έναν αντίπαλό του από τα δεξιά, μπήκε στην περιοχή, αλλά το σουτ του πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι της Νις. Ο νεαρός αμυντικός κέρδισε δίκαια το χειροκρότημα της κερκίδας, αλλά και των συμπαικτών του.
Στο 61’ είχαμε τις πρώτες αλλαγές για τον ΠΑΟΚ με τον Αθανασιάδη να παίρνει τη θέση του Βούκιτς και τον Λόρενς αυτή του Λάζαρ. Αυτομάτως άλλαξε και το σύστημα σε ως 4-4-2. Όχι όμως και την επαφή της με τα δίχτυα καθώς στο 74’ ήρθε το τρίτο γκολ με την βοήθεια και πάλι αμυντικού της Νις. Ενώ στο 78’ έγινε το 4-0 με τον Αθανασιάδη. Ο Ολίσε βρήκε τον Αθανασιάδη που πέρασε τον αντίπαλο του και απέναντι από τον Οσπίνα είχε ένα ιδανικό πλασέ.
Ο «Κλάους» τρία λεπτά αργότερα πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του γκολ και το πέμπτο για την ομάδα του. Ο Κατσουράνης έβγαλε σε θέση βολής τον Αθανασιάδη που έκανε το αυτονόητο. Ο ΠΑΟΚ που έβρισκε συνεχώς δίχτυα πέτυχε και 6ο γκολ στο 89’ με τον Κατσικά. Ο Λόρενς εκτέλεσε το φάουλ με τον αμυντικό του Δικεφάλου να πηδάει πιο ψηλά κα με καρφωτή κεφαλιά να την στέλνε στα δίχτυα
Η απόδοση των μεταγραφικών αποκτημάτων
Βίτορ: Ο Πορτογάλος αμυντικός μπορεί να μην είχε πολύ δουλεία απέναντι στους Γάλλους, ωστόσο ήταν σταθερός στις επεμβάσεις του και το σημαντικότερο αλάνθαστος. Μαζί με τον Κατσουράνη έκαναν ένα καλό αμυντικό δίδυμο το οποίο θα φανεί αν μπορεί να λειτουργήσει κάτω από μεγαλύτερη πίεση  στα παιχνίδια με την Μέταλιστ.
Τζιόλης:  Ο Αλέξανδρος Τζιόλης ήταν άρχοντας στο χώρο του κέντρου. Έκοβε, μοίραζε έτρεχε πάνω – κάτω. Οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ έκαναν την καλύτερη επιλογή με την απόκτηση του διεθνή μέσου
Λούκας: Ο Ισπανός έβγαλε όλο το παιχνίδι και έδειξε ότι το ‘χει. Γρήγορος με την μπάλα στα πόδια, αλλά και χωρίς αυτή. Κοφτή τρίπλα και το πιο σημαντικό ότι βλέπει γήπεδο. Όταν θα φορμαριστεί θα είναι ακόμα πιο ποιοτικός.
Νέσιντ: Περισσότερο μπήκε για το... μπιζάρισμα του κόσμου και για να πάρει «γεύση» από Τούμπα
Σπυρόπουλος: Μπήκε στην θέση του Λίνο κι έκανε κι αυτός... πρεμιέρα στην Τούμπα. Έδωσε τις μάχες του από τα αριστερά και έκανε κούρσες.
ΠΑΟΚ: Γλύκος, Λίνο, Κίτσιου, Κατσουράνης, Βίτορ, Τζιόλης, Λάζαρ, Γεωργιάδης, Βούκιτς, Λούκας, Σαλπιγγίδης.
Νις: Οσπίνα, Αμάβι, Πουέλ, Πεϊτσίνοβιτς, Κολοτζιέτσιακ, Ντιγκάρ, Μεντί, Μπρούελς Πιέντ, Τραορέ, Εισερίκ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου