ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

Μπροστά τα βάζει, πίσω μπάζει!

Με τον νεανικό ενθουσιασμό ο Παναθηναϊκός έβαλε 4 γκολ και με την απειρία δέχτηκε άλλα τόσα στο χορταστικό 4-4 με την Ελαζίγκσπορ! 2 γκολ ο Γιαννιτσάνης!  
Ναι μεν αλλά, θα μπορούσε να πει κάποιος για την σημερινή εμφάνιση του Παναθηναϊκού στο φιλικό με την Ελαζίγκσπορ στο Τέγκελε της Ολλανδίας. Οι «πράσινοι» με τα πιτσιρίκια να αφήνουν πολλές υποσχέσεις για το μέλλον ήταν... φωτιά μπροστά πετυχαίνοντας τέσσερα γκολ, όμως από την άλλη, φάνηκε για ακόμα μία φορά πως πίσω χρειάζεται δουλειά. Για την ακρίβεια χρειάζεται η απόκτηση έμπειρου κεντρικού αμυντικού, όπως και αμυντικού μέσου για να συμπληρώσει τον Μέντες, με τον Ολλανδό να μπαίνει στο 60' και να μεταμορφώνει την ομάδα.
Το 4-4 πάντως δείχνει τον τρόπο παιχνιδιού που θέλει να εφαρμόσει στον Παναθηναϊκό ο Γιάννης Αναστασίου. Ο νεαρός προπονητής ζητάει πίεση μπροστά, κάτι που από την στιγμή που λείπουν παίκτες, αφήνει κενά στην άμυνα. Κενά που οι Τούρκοι εκμεταλλεύτηκαν και πέτυχαν τέσσερα γκολ.
Εντυπωσιακό ξεκίνημα
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή με τον άκρως νεανικό Παναθηναϊκό να ξεκινάει εντυπωσιακά το ματς. Ο Γιάννης Αναστασίου ξεκίνησε με τους Καπίνο κάτω από τα δοκάρια, τον Μαρινάκη στα δεξιά, τον Νάνο αριστερά και τους Τριανταφυλλόπουλο και Ρισβάνη στο κέντρο της άμυνας..
Στην μεσαία γραμμή βρέθηκαν οι Λάγος, Σταματάκης και Δώνης, ενώ η τριάδα της επίθεσης αποτέλεσαν οι Μουζακίτης στα δεξιά, Κουσίδης στα αριστερά και Ντίνας στην κορυφή της επίθεσης.
Όπως αναφέραμε οι «πράσινοι» ξεκίνησαν εξαιρετικά τον αγώνα, πιάνοντας στον ύπνο τους Τούρκους και μόλις στο 7' μπόρεσαν και άνοιξαν το σκορ. Ο Μουζακίτης πήρε τη μπάλα στο χώρο του κέντρου, έκανε εξαιρετική ενέργεια και με κάθετη μπαλιά βρήκε τον Ντίνας. Αυτός έφυγε μπροστά γύρισε στον Κουσίδη που με κοντινό σουτ έκανε το 1-0.
Νέα πολύ καλή ενέργεια και 2-0
Ο Παναθηναϊκός συνέχιζε να πιέζει μπροστά, μια πίεση που στο 16' απέδωσε εκ' νέου καρπούς. Ο Μαρινάκης έκανε εξαιρετική κούρσα από δεξιά, πάσαρε στον Ντίνα που από δημιουργός χρίστηκε σκόρερ κάνοντας το 2-0. Ένα ακόμα ωραίο γκολ το οποίο προήλθε από σωστή κυκλοφορία της μπάλας.
Πολλά τα λάθη και αλλαγή σκηνικού!
Εκεί που όλα έδειχναν ιδανικά για τον Παναθηναϊκό, όχι μόνο λόγω του 2-0, αλλά και συνολικά της εμφάνισης, ήρθαν τα λάθη. Τα πολλά αμυντικά λάθη που έφεραν τα πάνω-κάτω. Οι Τούρκοι που μέχρι εκείνο το σημείο δεν μπορούσαν να αντιδράσουν δεν έκαναν τίποτα παραπάνω από το να εκμεταλλευτούν αυτά τα λάθη. Αρχικά στο 19' Ο Ντιντιάν νίκησε στον αέρα τον Ρισβάνη που πήδηξε σε λάθος χρόνο και μείωσε σε 2-1.
Δύο λεπτά αργότερα οι μικροί του «τριφυλλιού» θα μπορούσαν να είχαν κάνει το 3-1, αλλά το πλασέ του Σταματάκη πέρασε ελάχιστα δίπλα από το δοκάρι του Ιβέσα.
Το 2-2 ήρθε με νέο λάθος της άμυνας, που άφησε τον Σερντάρ στο 29' να βγει μόνος του απέναντι από τον Καπίνο, να τον νικήσει και να ισοφαρίσει. Λάθη που συνεχίστηκαν για τους «πράσινους» μέχρι το τέλος ημιχρόνου, με το μεγαλύτερο να το κάνει ο Νάνο στο 36', όταν αντί να διώξει έπιασε αέρα και ο Σερντάρ δεν είχε πρόβλημα να κάνει το 2-3.
Το ημίχρονο έκλεισε με ένα πέναλτι που υπέπεσε ο Τριανταφυλλόπουλος, με τον Σερντάρ όμως να στέλνει τη μπάλα στο δοκάρι του Καπίνο.
Καλύτερος συνολικά στο δεύτερο
Η εικόνα του Παναθηναϊκού στο δεύτερο μέρος θα λέγαμε πως ήταν συνολικά καλύτερη. Και λέμε συνολικά, γιατί και δύο γκολ πέτυχε, χάνοντας ευκαιρίες για περισσότερα, αλλά και καλύτερος αμυντικός ήταν. Σε αυτό βοήθησε τόσο η είσοδος του Κουτρουμπή στα στόπερ, όσο κυρίως αυτή του Μέντες στον χώρο του κέντρου, με τον Ολλανδό να είναι πολύ καλός στα ανασταλτικά του καθήκοντα.
Και νέο ωραίο γκολ...
Οι «πράσινοι» κατάφεραν νωρίς στο δεύτερο μέρος να ισοφαρίσουν, όταν Ζέκα έβγαλε εξαιρετική μπαλιά στον Μουζακίτη, αυτός έφυγε και γύρισε στον αμαρκάριστο Γιαννιτσάνη που δεν δυσκολεύτηκε να ισοφαρίσει στο 54'. Τέσσερα λεπτά αργότερα οι Τούρκοι πήραν εκ' νέου το προβάδισμα με τον Έντελαρ να κατεβάζει ωραία τη μπάλα και να νικάει τον Ταμπάκη.
Ευκαιρίες και γκολ της ισοφάρισης
Από εκείνο το λεπτό και μέχρι το τέλος του ματς, ο Παναθηναϊκός είχε τον έλεγχο, χάνοντας ευκαιρίες και πετυχαίνοντας και το γκολ της ισοφάρισης. Ένα γκολ που ήρθε στο 75' όταν ο Κουτρουμπής έδωσε τις μάχες του στην αντίπαλη άμυνα, η μπάλα πήγε στον Γιαννιτσάνη που από κοντά δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 4-4.
Οι «πράσινοι» πάντως θα μπορούσαν να πάρουν τη νίκη, όταν στο 85' ο Σπυρόπουλος έφυγε μόνος του μπροστά αλλά άργησε χαρακτηριστικά είτε να κάνει το σουτ, είτε να πασάρει στον αμαρκάριστο Γιαννιτσάνη με συνέπεια οι Τούρκοι να μπορέσουν να διώξουν τη μπάλα.
Έτσι το 4-4 έμεινε σε ένα ματς, στο οποίο ξαναλέμε πως τα πιτσιρίκια του Αναστασίου άφησαν υποσχέσεις, που για να πραγματοποιηθούν, χρειάζεται απαραιτήτως ενίσχυση στην άμυνα.
Παναθηναϊκός (Γιάννης Αναστασίου): Καπίνο (46' Ταμπάκης), Μαρινάκης (46' Σπυρόπουλος), Τριανταφυλλόπουλος (46' Κουτρουμπής), Ρισβάνης, Νάνο (46' Χουχούμης), Σταματάκης (46' Αναστασόπουλος), Λαγός (57' Μέντες), Δώνης (46' Μπαϊράμι), Μουζακίτης, Ντίνας (46' Γιαννιτσάνης), Κουσίδης (46' Ζέκα).
Ελάζιγκσπορ (Τροντ Σόλιντ): Ιβέσα, Αλκάσι, Οσκάγια, Γκοργκ, Μπίλιτσα, Καλέμτσι, Καράμπουλου, Ρόλαντ, Τιντιάν, Σεντάρ, Αχμέτ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου