ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Κυριακή 19 Μαΐου 2013

Ο ΠΑΣάς κι… ο φουκαράς!

Τα… δεύτερα του ΠΑΣ Γιάννινα κέρδισαν τον ΠΑΟΚ (0-1), πάτησαν κορυφή κι έκαναν όλη την Τούμπα να… κράζει τους παίκτες του «δικεφάλου»!
Νίλα στην Τούμπα από τον Λίλα. Ο Αλβανός μέσος του ΠΑΣ σκότωσε τα όνειρα των φιλάθλων, αλλά και του μεγαλομετόχου για έξοδο στο Τσάμπιονς Λίγκ. Οι Γιαννιώτες με τα δεύτερα κατάφεραν να πάρουν το «χρυσό» τρίποντο μέσα στην Τούμπα με τον κόσμο του να πανηγυρίζει έξαλλα αυτή την μεγάλη νίκη. Ο κόσμος του Δικεφάλου με το δίκιο του αποδοκίμασε έντονα τους παίκτες φωνάζοντας «βαριά του ΠΑΟΚ η φανέλα, όποιος δεν μπορεί να πάει στα….». Στα ωραία της αναμέτρησης ήταν το ζεστό χειροκρότημα των φιλάθλων του ΠΑΟΚ στα πανηγύρια των παικτών του ΠΑΣ.
Με πολλές αλλαγές, αλλά κα απουσίες παρατάχθηκαν οι δύο ομάδες ΠΑΟΚ και Γιάννινα στην Τούμπα. Ο Γιώργος Γεωργιάδης, άφησε το 4-2-3-1 και πήγε στο 4-4-2 με τον Γλύκο κάτω από τα δοκάρια, δεξιά ο Έτο και αριστερά ο Λίνο. Κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Σιλντεφελντ και Κατσουράνης. Στα χαφ οι Κάτσε και Λάζαρ, δεξιά ο Λόρενς και αριστερά ο Καμαρά. Στην επίθεση οι Σαλπιγγίδης και Αθανασιάδης.
Ο Γιάννης Χριστόπουλος άφησε στον πάγκο τους Ντε Βισέντι και Κοροβέση ξεκινώντας το παιχνίδι με τον Φεγκρους κάτω από τα δοκάρια. Δεξιά ο Ντάσιος και αριστερά ο Ρουμπουλάκης. Στο κέντρο της άμυνας οι Οικονόμου Κολοβέτσιος και Μπέριος. Στο κέντρο οι Λίλα, Βίλα και Τσουκαλάς, ενώ στην επίθεση οι Νικλητσιώτης και Γιάκος
 Ο ΠΑΟΚ παίζοντας ψηλά την άμυνα του είχε τον έλεγχο του αγώνα, όμως μέχρι εκεί. Δεν μπόρεσε να απειλήσει την εστία του Φεγκρούς. Καμία ενέργεια δεν σημειώθηκε από τους παίκτες της μεσαίας γραμμής. Οι επιθέσεις έβγαιναν μόνιμα από την αριστερή πλευρά με τους Λίνο και Καμαρά. Οι σέντρες που έβγαιναν ήταν για τα ανάθεμα.
Αμυντικά ο ΠΑΣ
Ο Χριστόπουλος από την δική του πλευρά φόρτωσε την άμυνα του, μάλλον κακός, αφήνοντας την δυνατή του γραμμή το κέντρο χωρίς εμπειρία, χωρίς ταχύτητα Ντε Βισέντι και Κοροβέση. Φάση στο πρώτο ημίχρονο για τους Γιαννιώτες δεν βγήκε, ενώ με το ζόρι έφταναν και στα καρέ του Γλύκου.
Η ζέστη, τα γιούχα και το κολλύριο
Ο κόσμος άρχισε να δυσανασχετεί και όχι άδικά. Από την μια ζέστη που χτυπούσε κατακέφαλα, από την άλλη το παιχνίδι του ΠΑΟΚ δεν ήθελε και πολύ να αρχίσουν τα πρώτα γιούχα. Μάλιστα κάποιοι μεταξύ σοβαροί και αστείου έλεγαν ότι «ποιο φαρμακείο είναι ανοιχτό για να πάρουμε κολλύριο». Κάτι σαν ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ χάθηκε στο 36’ με τον Αθανασιάδη να κατεβάζει με το κεφάλι για τον Σαλπιγγίδη, όμως το σουτ του αρχηγού σαν σε προπόνηση εύκολα μπλόκαρε ο Φεγκρους.
Το ανέβασμα του Λάζαρ έβγαλε φάσεις
Στο 40’ είχαμε την πρώτη μεγάλη στιγμή στο ματς, με τον Σαλπιγγίδη να δίνει στο Καμαρά που ερχόταν από πίσω με τον Μπέριο να βάζει σωτήρια το πόδι του και να διώχνει την μπάλα. Ο Γάλλος του ΠΑΟΚ στο 43’ από τα δεξιά έπιασε το δυνατό σουτ με την μπάλα να περνάει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Φεγκρους. Το ανέβασμα του Δικεφάλου προήλθε από καλή κυκλοφορία της μπάλας στο κέντρο με τον Λάζαρ να έχει καλές επιλογές. Με το σφύριγμα της λήξης του πρώτου ημιχρόνου, οι αποδοκιμασίες μεγάλωναν με τον κόσμο να αντιδρά στο θέαμα που έβλεπε στο γήπεδο.
Βούκιτς και Ολίσε
Στην επανάληψη ο Γεωργιάδης απέσυρε τον Λόρενς που ήταν εκτός παιχνιδιού περνώντας στον αγώνα τον Βούκιτς. Στο 56’ ο άφησε τον αγώνα ο Σαλπιγγίδης με τον Ολίσε να επιστρέφει στην 11αδα μετά από πολύ καιρό. Ο Γεωργιάδης πρόσθεσε ταχύτητα στα άκρα του θέλοντας να χτυπήσει με πλαγιοκοπήσεις την εστία του Φεγκρούς. Στο 60’ από την πολύ καλή συνεργασία που είχαν οι παίκτες του ΠΑΟΚ σε μικρό χώρο και με την κίνηση του Βούκιτς να τραβήξει την άμυνα του ΠΑΣ πάνω του βγήκε ο Κάτσε σε θέση βολής. Όμως το σουτ του τελευταίου ήταν χλιαρό.
Έχασε την ευκαιρία να πάρει την νίκη
Στην μεγαλύτερη φάση του αγώνα ο ΠΑΟΚ δύο φορές έφτασε στην πηγή αλλά την μια η μπάλα βρήκε στο δοκάρι και στην δεύτερη η μπάλα σταμάτησε πάνω στην γραμμή ο Μπέριος. Στο 83ο λεπτό ο Κατσουράνης έβγαλε την σέντρα ο Αθανασιάδης έπιασε την κεφαλιά στέλνοντας την στο οριζόντιο δοκάρι. Στο ριμπάουντ ο Ολίσε με το σουτ να σταματάει πάνω στην γραμμή ο Μπέριος.
Γκολ ο Λίλα
Ότι δεν κατάφεραν «Κλάους» και Ολίσε το πέτυχε ο Λίλα στο 88’. Ο Ντε Βινσέντι εκτέλεσε το κόρνερ με την άμυνα του ΠΑΟΚ να είναι όλη στο πρώτο δοκάρι και ο Λίλα με σουτ από κοντά έκανε το 0-1.
Στις καθυστερήσεις του αγώνα ο Φεγκρούς έκανε την επέμβαση του αγώνα καθώς έβγαλε το σουτ του Βούκιτς.
Το πόδι του Λίλα έδωσε το τρίποντο στον ΠΑΣ και τα Γιάννενα να διεκδικούν το πολύτιμο εισιτήριο πλέον για το Τσάμπιονς Λίγκ.
Η ομάδα του ΠΑΟΚ παρουσίασε ένα ποδόσφαιρο που ήταν αποκρουστικό. Χωρίς αρχή και τέλος. Χωρίς πάθος νεύρο, αλλά και φιλότιμο.
Ο Βούκιτς ήταν ο πιο δραστήριος παίκτης του ΠΑΟΚ. Από τα πόδια του Σέρβου ξεκινούσαν οι επιθετικές προσπάθειες των γηπεδούχων.
Ο Γιάννης Χριστόπουλος φοβήθηκε, άλλη εξήγηση δεν υπάρχει, το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ και αυτό φάνηκε με τις επιλογές καθώς στο πρώτο ημίχρονο είχε 5 αμυντικούς, αφήνοντας στον πάγκο τους Κοροβέση και Ντε Βινέντι. Δύο παίκτες που μπορούν να κάνουν την ζημιά σε οποιαδήποτε ομάδα. Όταν όμως τους έβαλε ο ΠΑΣ πήρε το τρίποντο.
Ο Λαμπρόπουλος ήταν αρκετά καλός, όπως και οι βοηθοί του. Άλλωστε δεν είχε κάποια δύσκολή φάση να διαχειριστή.
Με τέτοιες εμφανίσεις την πρώτη θέση στα play off, καλό θα είναι στην Τούμπα να την ξεχάσουν. Το ταρακούνημα του Σαββίδη δεν έπιασε με αποτέλεσμα το όνειρο του μεγαλομετόχου να πάει στράφι. Η νίκη του ΠΑΣ αναμένεται να φέρει πολλές εξελίξεις στην Τούμπα.
ΠΑΟΚ(Γιώργος Γεωργιάδης) Γλύκος, Σίλντεφελντ, Σαλπιγγίδης(56’ Ολίσε), Λίνο, Λόρενς(46’ Βούκιτς), Λάζαρ(68’ Αποστολόπουλος), Κάτσε, Κατσουράνης, Αθανασιάδης, Έτο, Καμαρά
ΠΑΣ Γιάννινα(Γιάννης Χριστόπουλος) Φεγκρούς, Ντάσιος, Οικονόμου, Κολοβέτσιος, Μπέριος, Ρουμπουλάκου, Λίλα, Βίλα, Τσουκαλάς(62’Κοροβέσης), Νικλητσιώτης(86’ Ντε Βισέντι), Γιάκος(74’ Νάκος),

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου