ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

Πως έφτασαν Ντόρτμουντ και Μπάγερν στο Γουέμπλεϊ

Στο τέλος θα κερδίσουν σίγουρα οι Γερμανοί.
Με ανάμνηση τη νίκη επί της Γιουβέντους στον τελικό του 1997 και την κατάκτηση της μεγάλης κούπας, η Μπορούσια θέλει να κάνει το 2x2 ως αουτσάιντερ στο Champions League και να βγει νικήτρια από το ραντεβού του Λονδίνου. Από την άλλη, η Μπάγερν έχει στόχο να γίνει μόλις η δεύτερη που θα έχει κατακτήσει 5 τίτλους (μαζί με την Λίβερπουλ), όμως πρέπει να αποφύγει δύο πράγματα. Το περσινό κάζο, όπου έχασε έναν τίτλο που φαινόταν ότι είναι δικός της και μάλιστα μέσα στο «σπίτι» της αλλά και το να γίνει η πρώτη ομάδα που θα έχει 6 χαμένους τελικούς, αφού σήμερα έχει 4/9 κατακτήσεις. Ας θυμηθούμε πως έφτασαν οι δύο ομάδες να διεκδικούν το τρόπαιο στον τελικό του «Γουέμπλεϊ»...
ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ
Οι Βαυαροί μπορεί να μην ξεκίνησαν τόσο καλά στον όμιλο, όπου έκαναν την πρώτη τους ήττα διοργάνωση, όμως πέρασαν άνετα ως πρώτοι με τέσσερις νίκες και μία ισοπαλία με αντιπάλους Βαλένθια, Λιλ και ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ. Από τη φάση των νοκ άουτ όμως, η ομάδα του Γιουπ Χάινκες άρχισε να δείχνει τα δόντια της. Πρώτο θύμα ήταν η Αρσεναλ στους «16», με τους Βαυαρούς να περνούν με 3-1 από το Λονδίνο και παρότι έχασαν στο Μόναχο (0-2) προκρίθηκαν στα προημιτελικά. Από εκεί και πέρα έγιναν ακόμα πιο... τρομακτικοί.
Η κληρωτίδα έβγαλε αντίπαλο την Γιουβέντους, ένα πολύ σκληρό και ανθεκτικό σύνολο με εξαιρετικό κέντρο και άμυνα. Οι Γερμανοί έδειξαν στους Ιταλούς και σε όλη την Ευρώπη τι ομάδα διαθέτουν. Σε δύο αγώνες επικράτησαν με συνολικό σκορ 4-0, ενώ εντυπωσιακό είναι ότι επέτρεψαν στην Μεγάλη Κυρία του calcio να κάνει ελάχιστες φάσεις. Το project έγινε πιο δύσκολο στα ημιτελικά με την Μπαρτσελόνα, όμως μόνο και μόνο το ότι οι Βαυαροί μπήκαν στην μεταξύ τους κόντρα ως φαβορί, έλεγε πολλά.
Και το επιβεβαίωσαν με το παραπάνω, αφού με 4-0 και 0-3 έκαναν κομμάτια τους Καταλανούς, που απλά ήταν ανήμποροι να προβάλλουν αντίσταση. Ο δρόμος προς το «Γουέμπλεϊ» κάθε άλλο παρά εύκολος ήταν. Η Μπάγερν κατέγραψε συνολικά 9 νίκες, 1 ισοπαλία και 2 ήττες, πέτυχε 29 γκολ και έχει πρώτο σκόρερ τον Τόμας Μίλερ (8).
ΜΠΟΡΟΥΣΙΑ ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ
Μπορεί πέρυσι να την είδαμε να δέχεται τρία γκολ από τον Ολυμπιακό, όμως η φετινή Ντόρτμουντ ήταν... άλλο πράγμα. Οι Βεστφαλοί αποφάσισαν να πάρουν σοβαρά τη διοργάνωση και παρότι δεν ήταν, έκαναν πορεία φαβορί. Με το «καλήμερα» έπεσαν στα βαθιά και τον όμιλο του θανάτου με Ρεάλ Μαδρίτης, Μάντσεστερ Σίτι και Αγιαξ. Ε, και; Τον έβγαλαν αήττητοι νικώντας τους πάντες και μάλιστα τερμάτισαν στην 1η θέση, αφήνοντας από κάτω τους Μερένγκες του Ζοσέ Μουρίνιο. Που να ήξεραν και το μέλλον...
Βάσει των όσων έδειξαν στα γκρουπ, η αρχή των νοκ άουτ δεν ήταν και τόσο δύσκολη. Η Σαχτάρ προηγήθηκε δύο φορές, όμως πήρε μόνο 2-2, ενώ η ρεβάνς σφραγίστηκε με ένα άνετο 3-0. Το γερμανικό DNA επιβεβαιώθηκε στους «8» με μία πρόκριση που θα είναι σημείο αναφοράς για πάντα στη διοργάνωση. Η Μπορούσια στον επαναληπτικό με την Μάλαγα έχανε 1-2 στο 90' και ήθελε δύο γκολ για περάσει. «Κι όμως, γυρίζει» είπε ο Θεός και με γκολ των Ρόις (91') και Σαντάνα (92') η Ντόρτμουντ έκλεισε ραντεβού στα ημιτελικά με την... γνωστή, Ρεάλ Μαδρίτης.
Εκεί μίλησε ο Λεβαντόφσκι με τέσσερα γκολ (4-1) στο πρώτο ματς, ενώ στο «Μπερναμπέου» οι Βεστφαλοί άντεξαν και παρά την ήττα (2-0) έκαναν το «μπαμ». Το ταμείο της Ντόρτμουντ είναι 7 νίκες, 4 ισοπαλίες και 1 ήττα, 23 γκολ και πρώτος σκόρερ ο Πολωνός «δήμιος» της Ρεάλ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου