ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Σάββατο 18 Μαΐου 2013

Η... κούπα του αιώνα!

Η Ρεάλ είχε τα δοκάρια (3) όμως η Ατλέτικο πέτυχε στην παράταση την πρώτη της νίκη (2-1) από το 1999 κόντρα στους Μερένγκες και σήκωσε το 10ο!
Πιο γλυκό τρόπο για να σπάσει την κατάρα στους αγώνες με την Ρεάλ δεν θα μπορούσαν να σκεφτούν στην Ατλέτικο. Οι Ροχιμπλάνκος έχοντας την τύχη με το μέρος τους γλίτωσαν χάρη στα δοκάρια στην κανονική διάρκεια από τους Μερένγκες και με 2-1 στην παράταση πήραν την πρώτη νίκη σε μαδριλένικο ντέρμπι από το 1999 και κατέκτησαν τον πρώτο τους εγχώριο τίτλο από το νταμπλ του 1996! Αποβλήθηκαν Μουρίνιο, Ρονάλντο και Γκάμπι, ενώ προς στο τέλος επικράτησε πανικός ανάμεσα στους δύο πάγκους, με τον -εκτός αποστολής Πέπε- να πετάγεται και να ρίχνει γροθιά και τον Κουρτουά να δέχεται αντικείμενο από την εξέδρα. Εξαιρετική η διαιτησία του Κλος Γκόμεθ, που διαχειρίστηκε άριστα έναν εξαιρετικά δύσκολο τελικό.
Αυτή ήταν η 4η φορά που η Ατλέτικο κατακτά το Copa del Rey κόντρα στην Ρεάλ μέσα στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» εξέλιξη η οποία φέρνει τους Ροχιμπλάνκος να κλείσουν την σεζόν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Το ατσάλινο σύνολο του Ντιέγο Σιμεόνε ξεκίνησε την χρονιά με την κατάκτηση του ευρωπαϊκού σούπερ καπ κόντρα στην Τσέλσι και την ολοκληρώνει επιστρέφοντας στις εντός συνόρων επιτυχίες μετά από 17 ολόκληρα χρόνια. Ο Αργεντινός τεχνικός έγινε μόλις ο τρίτος που κατακτά το Κύπελλο Ισπανίας σαν παίκτης και σαν προπονητής με την Ατλέτικο μετά τους Αραγονιές και Οβεχέρο.
Μέτριο έως κακό ήταν το ματς στα πρώτα λεπτά, όμως πριν συμπληρωθεί το πρώτο τέταρτο η Ρεάλ άνοιξε το σκορ. Ο Ρονάλντο που είχε βάλει 8 γκολ στα τελευταία 6 ματς κόντρα στην Ατλέτικο, πέτυχε άλλο ένα, όταν μετά από κόρνερ του Οζίλ έφυγε από τον Φαλκάο και με κεφαλιά κάρφωσε τη μπάλα στα δίχτυα του Κουρτουά (1-0). Οι Ροχιμπλάνκος εκτός από ένα σουτ του Γκάμπι (17') δεν έδειχναν ικανοί να μπορούν να δημιουργήσουν επικίνδυνες καταστάσεις στα καρέ του Ντιέγο Λόπεθ, όμως αρκούσε μία στιγμή μαγείας για να μπουν για τα καλά στο κόλπο.
Στο 35' ο Φαλκάο μοίρασε σακούλες σε Αλμπιόλ και Κεντίρα και με μπαλιά αυθεντικού δεκαριού έβγαλε τετ α τετ τον Ντιέγο Κόστα, που με τελειώμα killer έστειλε -δοκάρι και μέσα- τη μπάλα στα δίχτυα του Λόπεθ για το 1-1. Στα επόμενα λεπτά του πρώτου μέρους η Ρεάλ επέλεξε να παίξει φουλ επίθεση και στα 43' λίγο έλλειψε να δικαιωθεί. Ο Κοεντράο ξεκίνησε τη φάση με «1-2» με τον Μπενζεμά, έδωσε στον Οζίλ όμως το πολύ καλό σκαστό σουτ του Γερμανού κατέληξε στο δοκάρι του Κουρτουά.
Σε... μέτριο επίπεδο ήταν και το πρώτο κομμάτι της επανάληψης, με την Ρεάλ να έχει όμως τον έλεγχο και να απειλεί για πρώτη φορά με φάουλ του Οζίλ (53'), το οποίο απέκρουσε ο Κουρτουά, ενώ η Ατλέτικο απάντησε στο 60' με σουτ με τη μία από τον Φιλίπε Λουίς μετά από σέντρα από αριστερά, όμως η μπάλα πέρασε άουτ. Στη συνέχεια άρχισαν να σπάνε τα νεύρα των παικτών της Ρεάλ. Στο 61' η ομάδα του Μουρίνιο έχασε τρομερή διπλή ευκαιρία με τον Μπενζεμά να στέλνει από κοντά τη μπάλα στο δεξί δοκάρι και στη συνέχεια ο Οζίλ αφού έριξε στο έδαφος με προσποίηση Κουρτουά και Φιλίπε Λουίς σούταρε για να κόψει πάνω στη γραμμή ο Χουανφράν! Στο 68' ήρθε το τελειωτικό χτύπημα με τον Ρονάλντο να κάνει τρία τα δοκάρια της Βασίλισσας με έξυπνη απευθείας εκτέλεση φάουλ κάτω από το τείχος!
Σε... μέτριο επίπεδο ήταν και το πρώτο κομμάτι της επανάληψης, με την Ρεάλ να έχει όμως τον έλεγχο και να απειλεί για πρώτη φορά με φάουλ του Οζίλ (53'), το οποίο απέκρουσε ο Κουρτουά, ενώ η Ατλέτικο απάντησε στο 60' με σουτ με τη μία από τον Φιλίπε Λουίς μετά από σέντρα από αριστερά, όμως η μπάλα πέρασε άουτ. Στη συνέχεια άρχισαν να σπάνε τα νεύρα των παικτών της Ρεάλ. Στο 61' η ομάδα του Μουρίνιο έχασε τρομερή διπλή ευκαιρία με τον Μπενζεμά να στέλνει από κοντά τη μπάλα στο δεξί δοκάρι και στη συνέχεια ο Οζίλ αφού έριξε στο έδαφος με προσποίηση Κουρτουά και Φιλίπε Λουίς σούταρε για να κόψει πάνω στη γραμμή ο Χουανφράν! Στο 68' ήρθε το τελειωτικό χτύπημα με τον Ρονάλντο να κάνει τρία τα δοκάρια της Βασίλισσας με έξυπνη απευθείας εκτέλεση φάουλ κάτω από το τείχος, ενώ στη συνέχεια της φάσης ο Εσιέν σε κενή εστία σούταρε ψηλά.
Η συνέχεια είχε την αποβολή του Ζοσέ Μουρίνιο από τον Κλος Γκόμεθ για έκρηξη του Πορτογάλου μετά από ανύπαρκτο φάουλ που δόθηκε στον Μπενζεμά. Η υπερβολική ατυχία έφερε νεύρα στους Μερένγκες που δεν μπόρεσαν να κάνουν κάτι άλλο μέχρι να φτάσουμε στα 90' και να οδηγηθούμε στην παράταση. Με την έναρξη αυτής ο Special One έκανε τριπλή αλλαγή με τους Ιγουαΐν, Ντι Μαρία και Αρμπελόα να μπαίνουν αντί Μπενζεμά, Μόντριτς και Κοεντράο, όμως η Θεά τύχη είχε ήδη διαλέξει.
Στο 95' η Ατλέτικο προειδοποίησε με τον Κόκε να κάνει πασάρα και να βγάζει τετ α τετ τον Ντιέγο Κόστα ο οποίος νικήθηκε σε διπλή προσπάθεια από τον Λόπεθ και τρία λεπτά μετά οι Ροχιμπλάνκος έκαναν τη ζημιά με κεφαλιά του Μιράντα στο πρώτο δοκάρι μετά από σέντρα-διαβήτη από τον Κόκε και κακή έξοδο του Νο1 της Ρεάλ (2-1).
Από εκείνο το σημείο και μετά έπιασε δουλειά ο Κουρτουά. Στο 104' σταμάτησε από το μισό μέτρο τον Ιγουαΐν και στο 109' έκανε επέμβαση παγκόσμιας κλάσης σε κοντινό πλασέ του Οζίλ μετά από συρτή σέντρα πάρε-βάλε από τον Ντι Μαρία! Στο 115' αποβλήθηκε ο Κριστιάνο Ρονάλντο για χτύπημα με πρόθεση, όπως έγινε και με τον Γκάμπι στο 122'. Η Ατλέτικο άντεξε στα τελευταία λεπτά και πανηγύρισε μία τεράστια νίκη και έναν πολύ σημαντικό τίτλο κόντρα στην συμπολίτισσα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου