ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

Τελικό με... ξέσπασμα εξάρας!

Πάρτι με λίγους καλεσμένους και πολλά γκολ! Το 2-2 του ημιχρόνου σε λιγότερο από δέκα λεπτά έγινε 6-2 (!!!) και ο Ολυμπιακός πλέον περιμένει αντίπαλο για τον τελικό!
Με πολλές αλλαγές
Πολλά νέα πρόσωπα για τον Ολυμπιακό μετά και την κακή εμφάνιση στο ντέρμπι. Έτσι, κάτω από τα δοκάρια επιστρέφει ο Ρόι Κάρολ, ενώ την αμυντική τετράδα απαρτίζουν οι Μοντέστο, Μανωλάς, Σιόβας,Χολέμπας. Στο κέντρο οι Φέισα, Μασάντο, ενώ επέστρεψε ο Ιμπαγάσα. Την επιθετική τριπλέτα απαρτίζουν οι Βλαχοδήμος, Φουστέρ και Μήτρογλου.
«Ζέσταναν» το... παγωμένο γήπεδο!
Η απογοητευτική εμφάνιση στο ντέρμπι είχε άμεσο αντίκτυπο, αφού η εικόνα στις εξέδρες του «Καραϊσκάκης» ήταν... κρύα. Οι οπαδοί των Πειραιωτών δεν ξεπερνούσαν τους 5000 και οι παίκτες του Μίτσελ είχαν ως... αποστολή να ζεστάνουν την ατμόσφαιρα. Το γεγονός πως ο Ζιοβάνι θα είναι παρών στη φιέστα έδωσε επιπλέον ώθηση στους παίκτες του Μίτσελ που μπήκαν αρκετά δυνατά στο ματς. Έτσι, με το... καλημέρα είχαμε γκολ, αφού στο 4' το σουτ του Φουστέρ από τα 25 μέτρα βρήκε στον Μελίσση, άλλαξε πορεία, αλλά και... σκόρερ, αφού το γκολ χρεώθηκε στον αμυντικό των φιλοξενούμενων. Η συνέχεια ανάλογη, ο Ολυμπιακός έπιασε ρυθμό και στο 11' ο Ιμπαγάσα με εξαιρετική ατομική ενέργεια, την βοήθεια του Μασάντο πέτυχε το 2-0!
Ανώμαλη προσγείωση...
Ωστόσο, όσο εύκολα πέτυχε τα γκολ τόσο άνετα τα... δέχθηκε! Ο Τζάνης έκανε άνω – κάτω την άμυνα των Πειραιωτών και με ωραία ατομική ενέργεια ξεπέρασε τον Σιόβα και πλάσαρε ιδανικά για το 2-1. Από το σημείο εκείνο ο ρυθμός έγινε ξέφρενος, η μπάλα πάνω – κάτω με τον Ολυμπιακό να έχει το πάνω χέρι και να χάνει καλές ευκαιρίες με τον Μήτρογλου δυο φορές, αλλά και τον Φέισα. Απάντηση είχε και ο Πανθρακικός και μάλιστα ηχηρή, στο 31' το σουτ του Μίνγκα εξουδετέρωσε εντυπωσιακά ο Κάρολ, όχι όμως και ένα λεπτό αργότερα... Ωραία κίνηση του Μίνγκα, και ο Λουσέρο με σουτάρα στην κίνηση ισοφάρισε 2-2! Ο Ολυμπιακός είχε φάσεις να πάρει ξανά κεφάλι, αλλά ο Μήτρογλου δεν μπόρεσε να σκοράρει σε δυο περιπτώσεις. Ο Μίτσελ εκτός από τα δυο εύκολα γκολ που δέχθηκε η ομάδα του είχε να ανησυχεί και για τον Βλαχοδήμο, ο οποίος τραυματίστηκε και στο 42' έδωσε την θέση του στον Φετφατζίδη!
Θυμήθηκε... Αστέρα και Τελικό!
Στις 25 Μαρτίου του 2012 ο Ολυμπιακός έκανε απίστευτο ξέσπασμα, έκρυβε την μπάλα και πετύχαινε τέσσερα γκολ σε οχτώ λεπτά! Οι παίκτες του Μίτσελ μπήκαν... τρελαμένοι, Ιμπαγάσα, Μασάντο και Φετφατζίδης έδωσαν ρεσιτάλ και ο Μήτρογλου έκανε αυτό που ξέρει πολύ καλά, να βάζει την μπάλα στα δίχτυα με όλους τους τρόπους! Στο 48' ο Ιμπαγάσα σέρβιρε και ο διεθνής φορ με κεφαλιά πέτυχε το 3-2. Δεν πέρασαν τρία λεπτά, ο Φετφατζίδης με εξαιρετικό σλάλομ, έμεινε όρθιος και με ιδανικό τελείωμα έγραψε το 4-2. Οι φιλοξενούμενοι ήταν... εκτός γηπέδου, οι ερυθρόλευκοι έκαναν ό,τι ήθελαν και στο 53΄ο Μήτρογλου από κοντά πέτυχε το 5-2! Το ερυθρόλευκο ρεσιτάλ σταμάτησε μόλις ο δείκτης έδειξε τα έξι τέρματα, με τον Φουστέρ στο 54' να πλασάρει ιδανικά και να διαμορφώνει το 6-2! Στο σημείο εκείνο ο Ολυμπιακός κατέβασε ταχύτητα, ο Κουτσόπουλος είχε μερίδιο στο να μην δεχθεί άλλο γκολ ο Πανθρακικός, με τους γηπεδούχους πάντως να έχουν κάποιες καλές φάσεις και ενέργειες με Χολέμπας, Μήτρογλου και Μασάντο. Ο Δερμιτζάκης πέρασε στο ματς Παπαδόπουλο και Μπαϊκαρά για να ανεβάσει την ομάδα του, χωρίς πάντως να μπορεί να απειλήσει.
Ο Πορτογάλος έκανε καλό ματς, ο Φετφατζίδης έδωσε ώθηση και η παρουσία του Ιμπαγάσα στο παιχνίδι σημαίνει... ΔΗΜΙΟΥΡΓΊΑ. Στα θετικά και η εμφάνιση του Ιωαννίδη, ο οποίος μπήκε στο 69' στη θέση του Μήτρογλου και στο 90' είχε τεράστια ευκαιρία να σκοράρει. Ο Ολυμπιακός πραγματοποίησε την καλύτερη φετινή του εμφάνιση, άφησε στην άκρη το άσχημο κλίμα μετά το ντέρμπι και με το 6-2 απηύθυνε κάλεσμα στον κόσμο για την κυριακάτικη φιέστα με τον Πανιώνιο! Ο επαναληπτικός της 25ης Απριλίου στην Κομοτηνή απέκτησε τυπικό χαρακτήρα και οι ερυθρόλευκοι περιμένουν τον αντίπαλό τους στον τελικό της 11ης Μαΐου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου